מתכון לדג לברק יוצא דופן בקלות ובטעימות!
כולנו מכירים את הרגע הזה שבו אנחנו רוצים להפתיע את המשפחה או חברים עם מנה שהיא גם משגעת וגם קלה להכנה. דג לברק הוא אחד המאכלים המדהימים, עם טעמים מוסיקליים שמרקעים את הלב, מורכבים, בדיוק כמו המסיבה של החיים. אז הכינו את הכובעים והסינרים, כי עכשיו עוברים לעניין של ממש. אם אתם מחפשים מתכון קל ומהיר, שמחזיר אתכם למאכלים של אמא או סבתא, אתם במקום הנכון!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4 אנשים
המרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו נכנסים למטבח, חשוב שנדע מה אנחנו צריכים. המתכון שלנו מוכן מחומרים פשוטים, אך התוצאה היא פלאית ומעלפת!
- 4 פילטים של דג לברק (בסביבות 150-200 גרם כל פילט)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 לימון (מיץ ומעט קליפה מגורר)
- סוכר (רבע כפית)
- מלח ופלפל שחור לטעם
- לעלות קרם פרש או יוגורט להגשה
- עשבי תיבול (כגון פטרוזיליה או תרד) לקישוט
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה שמביאה נפיחות בריאותית, אתם יכולים לשקול להשתמש בדג במבוק או דג פרטונה. המנה עדיין תהיה מדהימה, עם כל טעמי הים אשר יחגגו יחד. אפשר גם להוסיף ירקות כמו עגבניות או קישואים לתבשיל, ולהפוך את המנה לנימוחה במיוחד!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להתחיל בהרפתקה הקולינרית שלנו! עשו זאת בשמחה, כי המנה הזאת היא כיף אמיתי!
- מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים שמן זית.
- מניחים את השום הקצוץ לחום עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את פילטי הדג למחבת.
- מתבלים במלח, פלפל, וסוכר.
- מ squeeze טיפה מיץ לימון והוסיפו קליפה מגוררת.
- מטגנים עד שהדג משזף ונהיה נימוח (כ-5-7 דקות מכל צד).
- מניחים על צלחות ומקשטים בעשבי תיבול.
- מוסיפים קרם פרש או יוגורט מעל.
אז בואו נגיד, שהמאפיינים של המרכיבים יחד עם השום והלימון, יגרמו לדג חוויתי כזה, שאתם תשתוקקו לעוד ביס אחרי כל ביס!
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לנו את הנתונים הבסיסיים, אפשר לשדרג כל מנת דג לברק עם תוספות מדהימות:
- שילוב של ירקות קלויים כמו גזר, תפו”א או קישואים.
- תיבול עם מלח ים, צ’ילי אפשרי לאוהבי החריף.
- אפשר להכין רוטב פיקנטי עם יוגורט, שום ולימון.
- מוסיפים תיבול של קימל ולימון, שיביא רעננות!
- מעלפים את המנה עם קשיו קלוי קצוץ או אגוזי ברזיל.
ואם אתם רוצים להפוך את הארוחה למתכון אגדי באמת, פשוט מקפלים את כל התוספות יחד ומקשטים עם שפע של צבעים ודורות!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על העסיסיות של הדג? חשוב לטגן את הדג בטמפ’ נכונה ולא לייבש אותו. 2-3 דקות מכל צד אמורות להיות מקסימות!
האם אפשר להכין את המנה על גריל? בהחלט! שימו לב להוסיף שמן זית כדי שלא ידבק.
בתור טבעוני, מה אפשר לשים במקום דג? רעיון מעולה הוא להכין את המנה עם חציל או טופו.
כיצד יודעים אם הדג מבושל? דג מבושל כאשר הבשר מתחיל להפרד בקלות עם מזלג.
באיזו תיבול להשתמש? מלח, פלפל, ואולי טיפונת בי טי אווז?
אפשר לגוון את הירקות שצולים? בהחלט! אפשר להשתמש בכל ירק שאתם אוהבים.
חייבים להשתמש בשום? לא, אבל זה בהחלט מוסיף טעם שמוביל לעונג!
מה ניתן להגיש בצד? רעיון מעולה הוא אורז עם עשבי תיבול או סלט ירקות קיץ מרענן!
אם אני לא אוהב חמוץ, מה אפשר לעשות? ניתן להקטין את כמות הלימון, או לנסות להוסיף קצת דבש.
מה כדאי לספק עם המנה? רטבים כמו רוטב שום או טחינה יכולים בהחלט להוסיף.
אז סיימנו את המתכון שלנו לדג לברק! אתם לא תאמינו כמה אליפות תוכלו להביא למטבח! אל תפסיקו לבקש עזרה מהקטנים כדי להכין את המנה הזו, כי היא פשוט ללקק את האצבעות! אם נהניתם מהמתכון, אל תהססו לשתף את זה ברשתות החברתיות שלכם.
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025