לא, אנחנו לא מדברים על לחם שמורחים עליו טחינה, כי כמה שזה טעים, זה פשוט לא משתווה, לא מתקרב ולא קשור ללהיט ההיסטרי שמשנה את הדרך בה שפים בישראל ובעולם כולו מסתכלים על לחם. זה לא חדש, אבל זה חדש לכם, והכל בעצם יחסי. מה שלא יחסי, ואפילו מוחלט לגמרי, זה שאתם עומדים להתאהב מחדש כמו שלא התאהבתם מזה שנים. בהמשך המאמר מחכה לכם מה שצריך לחכות לכם – והמענה לדרישה הראויה: “תנו לי עבור לחם טחינה מתכון קל!!”
לא כולנו שפים, ולא כולנו קונדיטורים, ובטח שלא כולנו אופי לחם מדופלמים. אבל כן, כולנו, או לפחות כמעט כולנו, יכולים להכין לחם טחינה ברמה גבוהה דיו כדי להפתיע את עצמנו בטעם ובמרקם, באיכות ואפילו באסתטיקה. אז בואו נצא לדרך.
מי שמחפש עבור לחם טחינה מתכון פשוט ישמח לגלות כי כל מה שצריך זה:
- 4 ביצים, עדיף אורגניות ובגודל L – אבל לא חובה. (כלומר ביצים כן חובה, אבל האורגני והגודל יכול להשתנות בהתאם לרצון שלכם ולזמינות החומרים)
- 2 כפות סילאן – בבקשה אל תשתמשו בסירופ בטעם סילאן, אלא פרגנו לעצמכם סילאן של ממש, שעשוי אך ורק ממאה אחוז תמרים. תאמינו לנו, זה עדיף גם בטעם וגם לבריאות
- 2 כפות שמן – גם כאן אנו נתעקש שתשתמשו בשמן זית, ולא בשמן קנולה או שמן מזוכך אחר. קחו שמן טוב, טהור, מכבישה קרה. מגיע לכם, בטח כשאתם מכינים לחם טחינה.
- 180 ג’ טחינה – והנה הגענו ללב הפועם של הלחם שלכם, וגם כאן אנו שוב נתעקש להשתמש אך ורק בטחינה ברמה גבוהה. באמת שאין ברירה.
- כפית בודדת של אבקת אפייה – אין מה להגיד, אופים, אז צריך אבקה.
- קורט מלח – אם אפשר מלח איכותי, עשיר, בריא, כמו מלח ורוד למשל, דיינו.
איך מכינים את התענוג? ובכן, ערבבו את כל המרכיבים לעיסה דלילה ואחידה, חממו את התנור ל-180 מעלות, צקו את הבלילה לתבנית הלחם והופ – לתנור! אחרי חצי שעה בערך יצא לכם כיכר לחם מהסרטים, אז תודו לנו אח”כ.
מה עושים עם הלחם אח”כ?
אוכלים כמובן, עם סלט, עם חביתה, עם גבינת עיזים טובה, אפילו עם שמן זית וזעתר, כי בכל זאת אנחנו במזרח התיכון. אגב, לבלילה עצמה אפשר להוסיף כל מיני זרעונים ואגוזים כמו זרעי חמניה או דלעת או שומשום, אותם אפשר לפזר גם מעל. לאוהבי הזא’נר אפשר לערבב גם קצח או קימל, לקבלת הטעם המוכר והארומתי.
השאלה האם יש עבור לחם טחינה מתכון איכותי במיוחד ממשיכה, באופן טבעי לגמרי, לשאלה האם יש גם עבור טחינה מתכונים? תודו, היו פעמים בהן אכלתם טחינה שפשוט “העיפה לכם את הראש”. זה נכון, לא כל הטחינות שוות בטעמן ובאיכותן, ויש סיבה למה טחינות מסוימות שוברות לגמרי את השוק, בעוד שאחרות מדשדשות מאחור, זולות יותר, אך כך גם טעמן.
- להיט היסטרי בעולם הבריאות: כל מה שהולך עם לחם טחינה - מאי 19, 2025
- צביעת שיער בהריון – היתרונות, החסרונות ולמה כדאי לשים לב - מאי 14, 2025
- אי למטבח – כל האופציות החדשות והמלצות לתכנון - מאי 14, 2025