פנקייק ללא ביצים מהאגדות
כשהשמש זורחת והמחשבות על ארוחת הבוקר מתחילות לתפוס מקום במוח שלנו, דימוי של פנקייקים רכים ונימוחים עולה מיד. אבל מה לעשות אם אתם לא אוכלים ביצים? אל דאגה, איפה שיש רצון, יש גם דרך! כדי לרצות את חיך המחפש את הפנקייק המושלם, יצרנו מתכון מדהים ויוצא דופן לפנקייקים ללא ביצים. אנחנו מבטיחים, מדובר במדהים, מושלם ואפילו ממכר! מדוע? כי הפנקייקים הללו יגרמו לכולם ללקק את האצבעות – והם מקבלים גם טוויסט טעים שלא תשכחו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 4-6 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נצלול לעולם הקסום של המרכיבים שנחוצים לנו להכנת הפנקייקים ללא ביצים. מדובר ברכיבים פשוטים ונגישים שלרוב יש בבית. המטרה שלנו היא להביא לכם מתכון משגע שקל להכנה, ויחד עם זאת גם טעים בטירוף!
- 1 כוס קמח חיטה מלא (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
- 1 כוס חלב צמחי (חלב שקדים או חלב סויה, למי שרוצה גרסה טבעונית)
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (הכי טעים שיש)
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 כפית תמצית וניל (אם רוצים להוסיף נופך אגדי)
כעת, אם יש לכם רגישות לגלוטן, תוכלו פשוט להשתמש בקמח ללא גלוטן, והתוצאה לא משתנה ולמעשה היא אדירה!
שלבי ההכנה
כדי להכין פנקייקים שלא תאמן לעצמכם שאפשר לקנות אותם בבית קפה, לקראת הקסם הבא נדרשת רק קצת סבלנות ואהבה.
- ניקח קערה גדולה ונוסיף לתוכה את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. נוודא שהכל מתערבב היטב.
- נוסיף לקערה את החלב הצמחי, השמן ותמצית הווניל. נערבב בעזרת מטרפה עד שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים.
- נחמם מחבת על חום בינוני. אם אוהבים, אפשר לשים מעט שמן בתוכה כדי להשיג פנקייקים זהובים יותר.
- כשמחבת חמה, נכניס 1/4 כוס מהתערובת למחבת. לשים לב, הפנקייק צריך להיות בגובה של כ-1 ס”מ.
- נבשל עד שהפנקייק מתחיל לשחרר בועות קטנות על פני השטח. זה הזמן להפוך אותו.
- נחזור על הפעולה עד שהפנקייקים נגמרים, כמובן לא לשכוח לסובב את החום בהתאם.
והנה, לאחר כמה דקות של עבודה – פנקייקים רכים, משגעים וכמובן, שילוב מושלם של טעמים במרקם נימוח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, אתם לא צריכים להסתפק רק בפנקייקים עצמם. זה הזמן לקחת את הפנקייקים שלכם למעלף הבא – תוספות! אתם יכולים להעשיר את הפנקייקים כך:
- להוסיף לקערה גם פירות כמו בננות או תותים מרוסקים להקפצה.
- לפזר מעל הפנקייקים אגוזים קצוצים, שוקולד מריר או אפילו חמאת אגוזים מפנקת.
- ליצור ממרח שוקולד מדהים או קרם שקדים שנשפך מעל כל פנקייק לתחושת עליוניות.
- למי שאוהב את המתוק יכול להוסיף גם סירופ מייפל, דבש או ריבה צבעונית!
אל תשכחו שהאפשרויות אינסופיות! כל אחד יכול להוסיף את האהבות שלו על מנת ליצור טעמים חדשים ומרגשים.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הפנקייקים לקראת מחר?
בהחלט! אחרי שהפנקייקים התקררו, אפשר לשמור אותם בקופסה סגורה במקרר. הם יישארו רכים וטעימים גם למחרת.
מה אם אני רוצה שהפנקייקים יהיו יותר גבוהים?
אם אתם רוצים פנקייקים יותר גבוהים, אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות קמח לתערובת או מעט יותר חלב.
האם אפשר להכין את הפנקייקים בתנור?
כן! אם תרצו להכין יותר כמות, אפשר לשפוך את התערובת לתבנית משומנת ולבשל בתנור בחום בינוני במשך כ-20 דקות.
אפשר לשדרג את הפנקייקים עם טעמים נוספים?
כמובן! אפשר להוסיף לתערובת גם קקאו או תמציות טעם כמו תמצית שקדים או מנטה – כל אורחיכם ייהנו מכך.
האם אפשר להכין פנקייקים ללא גלוטן?
בהחלט. כמו שהזכרנו, אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן והם עדיין יהיו את הפנקייקים המצטיינים!
איך אני יודע שהפנקייקים מוכנים?
ברגע שמתחילים לראות בועות על פני השטח של הפנקייק והוא מקבל גוון זהוב, אפשר להפוך אותו בזהירות.
מה אם אין לי חלב צמחי בבית?
אם אין לכם חלב צמחי, אפשר פשוט להשתמש במים או בשרית (חלב רגיל) אם זה מתאים לכם.
האם יש אפשרויות תיבול נוספות שאני יכול להשתמש בהן?
כמובן! תוכלו לשדרג בטעמים כמו קוקוס טחון, אגוז מוסקט או אפילו קינמון לפי הבחירה האישית שלכם.
האם יש עמצות נוספות לפנקייקים?
אחת מהאפשרויות היא להכין עם רסק תפוחים – זה יוסיף גם מתיקות וגם לחות לפנקייקים!
למה הפנקייקים ללא ביצים יהיו כל כך טעימים?
באמת, הטריק טמון בשימוש בחומרים צמחיים שמוסיפים לוודאות שהפנקייקים יהיו רכים ומיוחדים, יחד עם תיבול מדויק שיגרום לכם לאהוב אותם פי כמה!
אתם לא יכולים להתחמק מלהכין את הפנקייקים הללו. תוכלו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם כל חבריכם ולחשוף גם אותם למשהו כל כך טעים ומדעי! אז קדימה, תזמינו גם את כל החברים להתחיל את היום באווירה הכי טעימה שיש!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025