קציצות טופו מטוגנות – מתכון פשוט וטעים במיוחד!

קציצות טופו מטוגנות – מתכון מדהים וקל להכנה!

לא משנה אם אתם טבעונים, צמחונים או סתם אוהבים לנסות מתכונים חדשים, הקציצות האלו הן הפתעה משגעת שתלהיב את כולם! אתם תגלו שהקציצות טופו מטוגנות לא רק פשוטות להכנה, אלא גם טובות לבריאות, ובמיוחד למי שרוצה לנסות משהו חדש ומהנה במטבח. השילוב של תבלינים, ירקות וטופו יוצר מנה שאפשר לנשנש בכל שעה. קחו רגע של פסק זמן, ריכזו את כל החושים ונתחיל להכין את הקציצות האדירות הללו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מותאם ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לכדי להכין את הקציצות המעלפות הללו, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • 400 גרם טופו קשה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר קטן מגורר
  • 3 כפות קמח (אפשר להשתמש בקמח חומוס גרגרי או כל קמח אחר)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (או שיניב חרדל אם אתם בעניין)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל בהכנה של הקציצות הממכרות.

  1. סננו את הטופו והניחו אותו על מגבת לייבוש ממושך.
  2. קצצו בצל ושום וטגנו במחבת עם מעט שמן עד שהם רכים וזהובים.
  3. סחטו את הטופו כך שהוא יהיה יבש ככל האפשר.
  4. ערבבו היטב את כל החומרים בקערה גדולה.
  5. צרו קציצות בגודל כף בידיים רטובות והניחו בצד.
  6. חממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן מזהיבות.
  7. מניחים את הקציצות המוכנות על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  8. הגישו בצורה חמה וטרייה, עם רוטב צ’אטני או טחינה!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תחליפו את הקמח בקמח חומוס וודאו שהטופו שלכם הוא טבעוני לחלוטין. כמו כן, ניתן להחליף את הירקות לפי הטעם האישי. למשל, אפשר להשתמש בכרוב במקום גזר, או בתפוחי אדמה מבושלות שיטחנו.

שדרוגים ותוספות אפשריות

על מנת להפוך את הקציצות הללו למיוחדות אפילו יותר, ניתן להוסיף לתערובת הנקודות הבאות: גבינת פטה (אם לא טבעוני), תבלינים נוספים כמו קימל או טימין, או אפילו צ’ילי קצוץ לקצת חריף. אפשר גם להוסיף גרגרי חומאס מבושלים לכרוש מעט יותר לחות ולאוויריות. קציצות עצמן יכולות להיות מוגשות עם מגוון רטבים – טחינה, רוטב פיקנטי או אפילו רוטב סויה!

טיפים מיוחדים

כאשר אנו מטגנים את הקציצות, חשוב לשמור על טמפרטורה גבוהה של השמן, כך שהקציצות יתקרבו יותר לאוויר ויתקבלו בעסיסיות מדהימה! בנוסף, שימו לב לא לאכול אותן ישר מהמחבת – חכו כמה דקות שהשמן יתייבש!

שאלות ותשובות

האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
כן, אתם יכולים לאפות את הקציצות במקום בטיגון. פשוט הניחו אותן על תבנית הנייר ואפייה ב-180 מעלות עד שהן מזהיבות, הן יצאו אווריריות ומושלם.

מה לעשות עם קציצות שלא אכלנו?
לא לדאוג! הקציצות נשמרות במקרר עד 3 ימים. ניתן גם להקפיא אותן, הן יחזיקו במקפיא לאורך חודשיים.

איזה תיבול מתאים לקציצות טופו?
מומלץ לגוון עם תיבולים שונים – כמון, פפריקה מעושנת, סויה… כל אחד יכול ליצור את התיבול המושלם לעצמו!

האם ניתן להכין מתכון זה ללא בצל?
מובן! ניתן להחליף את הבצל בשביל טעם חלופי, או פשוט להשאיר אותו החוצה – הקציצות יצאו מדהימות גם כך.

איך אפשר להגיש את הקציצות?
הקציצות מאוד טעימות גם ככה, אבל אפשר להגיש אותן עם סלט ירקות טרי, פיתה מדי, או בעדה למגוון רטבים.

מה עדיף, טופו קשה או רך?
לטובת קציצות טובות ביותר, אני ממליץ לכם על טופו קשה משום שהוא לא משאיר נוזלים ויש לו טקסטורה מומלצת.

האם אפשר להכין קציצות קטנות יותר?
בהחלט! קציצות קטנות יתבשלו מהר יותר, אז כדאי לכם לשמור על עין כדי לא לקרמל אותן יותר מידי.

מה לעשות אם התערובת יוצאת רטובה מידי?
אם הרטיבות גבוהה, פשוט הוסיפו עוד מעט קמח להשגת טקסטורה נכונה.

כמה קציצות אפשר להכין מהמתכון?
מתכון זה משמש להכנת כ-12-15 קציצות, תלוי בגודל שתחליטו להכין.

באיזה רוטב מומלץ להגיש את הקציצות?
הקציצות הללו ישתלבו מצוין עם רוטב טחינה, רוטב תמרים או רוטב חריף.

עכשיו שאתם כבר מתוכננים המפגש המדהים הזה עם הקציצות, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. ככל שיותר אנשים יכירו את המתכון, ככה יותר טוב! בתיאבון לכולם!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן