קיש בטטה ובצל פרווה: חווית טעמים מעלף!
ישנם רגעים בחיים שבהם אנחנו רוצים לפנק את עצמנו במאכל שכולו אהבה וטעם משגע. קיש בטטה ובצל פרווה הוא בדיוק המנה הזו – זהו מאפה שהופך כל ערב פשוט לחגיגה של צבעים, ריחות וטעמים. כאשר תכניסו את הקיש הזה לתנור, תרגישו שהבית מתמלא בריח המדהים של הירקות שופים, ולבכם יתמלא בחום ובשמחה. אז תתארו לעצמכם את השולחן הערוך והשיחות הזורמות, כשהקיש הזה במרכזו – אין ספק, מדובר במנה אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי של המתכון וקלוריות למנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: כ-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאתם מתחילים במלאכת הכנת הקיש המושלם, הנה הרשימה של כל מה שתצטרכו. אל תדאגו, מדובר ברכיבים פשוטים שקל למצוא בכל סופר.
- 3 ביצים
- 1/2 כוס חלב פרווה (או חלב סויה למי שמעוניין בגרסה טבעונית)
- 2 בטטות בינוניות (בערך 500 גרם)
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
- 1/2 כוס גבינת טופו מעוכה (לטבעונים) או גבינה צהובה חריפה לגרסה לא טבעונית
- 1/4 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א למי שמעדיף ללא גלוטן)
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית (או שמן קוקוס, אם רוצים טוויסט)
אל תשכחו – ניתן להוסיף גם עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין שיתנו נופך רענן לקיש המהמם!
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון, קיימות המון וריאציות שאפשר להשתמש בהן. עבור קיש יותר פריך, תוכלו להכניס מעט גבינת מוצרלה מעל. בנוסף, ליצירת טעם עז יותר, שימו שכבת של פטריות ומעט טופו מתובל.
שלבי ההכנה
וכעת הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל במלאכת הכנת הקיש.
- חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
- מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את קוביות הבטטה למים רותחים למשך 10 דקות.
- מסננים היטב את הבטטה ומניחים לה להתקרר.
- במצב בו הבטטה מתקררת, מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שיהיו שקופים.
- מוסיפים את הבטטות למחבת ומערבבים עם הבצלים למשך כ-5 דקות נוספות.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם חלב, קמח, כמון, מלח ופלפל.
- לשילוב המתקבל, מוסיפים את תערובת הבטטה והבצל ומערבבים היטב.
- יוצרים תבנית קיש עם רוטב מרפא – הפכו אותה לשכבת הבסיס של הקיש.
- יוצקים את התערובת על הבצק ואופים בתנור למשך 40 דקות עד שהתערובת מתייצבת על פני הקיש.
- מצננים מעט ומשרתים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להפוך את הקיש הזה למיוחד אפילו יותר? יש לכם כאן כמה רעיונות שאפשר לשלב:
– הוספת פטריות כמובן – פטריות שמפניון קצוצות הן טוויסט מפנק.
– עוד ירקות! למה לא להוסיף גם קישואים או גזר קצוץ?
– סוף כל סוף תוספת גבינה צהובה מעל – היא תתמזג עם הקיש ותיתן לו טעם קרמי ונעים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקיש עם ירקות אחרים?
כמובן! קיש משתדרג עם כל סוגי הירקות. אל תהססו לשלב קישואים, גזר או פלפלים.
כמה זמן ניתן לשמור את הקיש במקרר?
הקיש יישאר טעים במשך 3-4 ימים אם נשמר בתוך קופסה סגורה.
האם אפשר להקפיא את הקיש?
בהחלט. פשוט הניחו את הקיש המוכן בקופסה אטומה והקפיאו. ההפשרה פשוטה, שימו אותו בתנור להפשיר חצי שעה.
האם אני יכול להשתמש בבצק מוכן?
בהחלט! אם אין לכם זמן, בצק מוכן יכול להקל על התהליך.
איך אני יודע שהקיש מוכן?
הקיש מוכן כאשר הוא מזהב ומוצק למגע.
מה אפשר להגיש עם הקיש?
שילוב של סלט רענן יהיה שילוב מושלם!
האם יש צורך לקלף את הבטטות?
כן, קליפת הבטטה נושאת טעמים ועלולה להפריע למרקם הקיש.
מה אם אין לי גבינת טופו?
אפשר להשתמש בכל גבינה פרווה אחרת, או פשוט להשאיר את הקיש ללא גבינה.
כיצד אני יכול להפוך את המתכון לטבעוני?
החליפו את הביצים בחצי בננה מעוכה או בתחליפי ביצים שונים.
האם המתכון הזה מתכון חורפי?
בהחלט! הוא מושלם לתקופת החורף עם כל החום והטעמים שבו.
לבסוף, אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! תהליכי בישול הם יותר מהכנת אוכל, הם רגעים של שמחה ואהבה.
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025