פצפוצי אורז עם שוקולד ודבש – מתכון משגע שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
חושבים על חטיף קליל, מתוק, וממכר? שתדעו כי אתם במקום הנכון! הגעתם למתכון המושלם לפצפוצי אורז עם שוקולד ודבש. אם יש משהו שעליו אני יכול להבטיח – זה שהקונצפט הזה פשוט אגדי! מסתבר שפצפוצי האורז הללו הם לא רק פינוק טעים, אלא גם קל מאוד להכנה. הם משמשים כבסיס מושלם ליצירת חטיף בריא יחסית, בתחושה פינוקית. בתקופת החגים תמצאו את עצמכם בסבב של הכנת הקינוח הזה, פשוט כי הוא כל כך טעים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: כ-15 חטיפים
הרכיבים הדרושים
אנחנו נצטרך כמה מרכיבים פשוטים, שמתקבצים לכדי חטיף מדהים. בואו נראה מה נצטרך:
- 200 גרם פצפוצי אורז (ללא סוכר אם רוצים לגרסה בריאה יותר)
- 150 גרם שוקולד מריר (או חלב אם אוהבים מתוק יותר)
- 3 כפות דבש
- 1/2 כפית מלח
- תותים מיובשים או אגוזים קצוצים (לטעם משגע נוסף)
עכשיו, אפשר להתנסות עם רכיבים חלופיים. אם אתם מכינים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הדבש בסירופ מייפל או סילאן. רוצים לאכול בלי גלוטן? פשוט וודאו שהשוקולד שאתם קונים הוא ללא רכיבי גלוטן, והנה, מתכון בריאותי ומעולה!
שלבי ההכנה
וכך מכינים את היצירה הקולינרית הקצת משגעת הזאת:
- חדש את השוקולד – ממיסים אותו במיקרוגל או בסיר מרהיב מעל סיר עם מים רותחים (בן-מארי) עד שיתמוסס.
- מוסיפים את הדבש והשוקולד המומס לקערה עם פצפוצי האורז ומערבבים היטב עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים מלח ותשמרו על הסוד – זה ממש משפר את הטעם!
- אם רוצים, כאן המקום להוסיף את התוספות, כמו תותים מיובשים או אגוזים קצוצים, ולערבב שוב.
- לוקחים תבנית ומניחים עליה נייר אפייה שיפשט את משימת הניקוי (מי לא שונא לנקות אחרי אפייה?).
- יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית, מתכננים אותם למרחקים כדי שלא ידבקו.
- מכניסים למקפיא למשך 30 דקות כדי שהחטיפים יקבלו מרקם נעים.
- לאחר שקררו אתם יכולים להוציא אותם ולחסל!
תוספות ושדרוגים אפשריים
להפוך את המתכון הזה למושלם? בוודאי! להלן כמה רעיונות שיכולים להוסיף לכם טעמים חדשים:
- חלב קוקוס – כאן, תוספת של חלב קוקוס תהפוך את החטיפים לאקזוטיים.
- קקאו – למי שאוהב שוקולד, שמן קקאו יוסיף טעם וחווית שוקולד שאי אפשר להתעלם ממנה.
- חלבה טחונה – משגע, פשוט שדחו קצת מהשוקולד והוסיפו חלבה ואדיר.
- שקדים קלויים גרוסים – הם משתלבים נהדר והופכים את החוויה ליותר נפלאה!
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף לפצפוצי האורז?
בין אם קקאו, אגוזים טחונים או תוספות אחרות, תמיד אפשר לשדרג את המנה לפי הטעם האישי. ההצעה שלי – לא לחשוש ולנסות!
איך שומרים על החטיפים?
החטיפים שומרים היטב במיכל סגור במקרר במשך שבוע, אם הם מצליחים לשרוד כל כך הרבה!
האם ניתן להקפיא את החטיפים?
בהחלט! ניתן להקפיא אותם למשך חודש, כך שתמיד תהיה לכם כמות זמינה. פשוט הוציאו והניחו חצי שעה בטמפ’ חדר לפני שצוללים.
האם ניתן להשתמש בשוקולד לבן?
כמובן! השוקולד הלבן מוסיף מתיקות מיוחדת ופרחונית אפשר להיות ממש אוהבים את זה.
מה עושים אם השוקולד נמס מידי?
אם השוקולד נמס יותר מהמותר, אפשר להוסיף עוד קצת פצפוצי אורז כדי שהמרקם יהיה נעים.
איך יודעים אם החטיפים מוכנים?
אם החטיפים קיבלו מרקם יציב ולא מתפוררים – אתם בדרך הנכונה!
האם המתכון לא מכיל סוכר?
נכון! השוקולד והדבש נותנים מתיקות, אז לא הכנסו אליו יותר סוכר.
האם ניתן להכין גרסה ללא דבש?
ברור! אפשר להחליף את הדבש בסירופ מייפל, תמרים או כל תחליף מתוק שאתם אוהבים.
מה הזמן המומלץ לאכול את החטיף?
חטיף זה אידיאלי לאחר האימון, בשעות הצהריים, או סתם ככה כשהקיבה מתמלאה ברעב!
מהו הקסם של החטיפים האלו?
כשהם יוצאים מהמקפיא, זה נראה כאילו הם נמסים בפה, וכשהם נמכרים בדרך כלל, עם כל ביס אתם מתמכרים יותר. פשוט מקסים!
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות ולהגיד לנו איך יצא לכם. מתכונים כאלה חייבים לעבור מדור לדור!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025