פוקצה בטאבון: השלמות של כל ארוחה
אם אתם מחפשים את המנה המושלמת שתשלים את הארוחה שלכם, הגעתם למקום הנכון. פוקצה בטאבון לא רק שהיא נראית מדהים, אלא גם כל ביס ממנה הוא חוויה ממכרת! היא פופולרית מאוד באיטליה, שם היא נחשבת למנת לחם לכל דבר, אך אנחנו כאן כדי לקחת את זה למקום גבוה ומעלף. יש משהו קסום באוויר החם של הטאבון, הוא ממקם את הפוקצה שלנו במקום שכולם יאכלו ויבקשו עוד. אני מבטיח לכם, אחרי שתכינו אותה, אפילו הכי טעים שיש עלולים להתחיל להיראות משעממים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן התפחה: 1-2 שעות
- מקסימום 4 מנות
- רמת קושי: בינונית
אז בואו נתחיל ונראה מה אנחנו צריכים על מנת ליצור את הפוקצה המושלמת הזאת.
הרכיבים הדרושים
לפוקצה בטאבון מדהימה, אתם תזדקקו לרכיבים הבאים:
- 500 גרם קמח לחם (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”ת)
- 1.5 כפיות מלח (אם אתם אוהבים מל salty קחו קצת יותר)
- 2 כפיות סוכר (ופששש… זה סוד העונג)
- 25 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
- 300 מ”ל מים חמים (לא רותחים, רק חמים!)
- 3-4 כפות שמן זית (הכי טוב על הכתיף!)
- תוספות: למשל, רוזמרין, זיתים, טימין, שום קצוץ ועוד
לאחר שהכנו את כל השמיים שלנו, הגיע הזמן לעבור לשלבים שיביאו אותנו לפוקצה האגדית!
שלבי ההכנה
- למזוג את המים החמים לקערה גדולה.
- להוסיף את השמרים והסוכר ולערבב היטב. לתת לשמרים “לפתח חיים” במשך כ-10 דקות.
- להוסיף את הקמח והמלח ולערבב עם כף עץ עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- להעביר לעבודה עם הידיים, ללוש במשך כ-10 דקות עד שהתערובת נמשכת ואז נוצרת בצק גמיש.
- למלא קערה בשמן זית ולשים את הבצק בתוכה, לכסות עם ניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- בחלק זה, אם אתם רוצים לשדרג, אפשר לעצב את הבצק שיתפוס את התוספות שלכם (כמו רוזמרין וזיתים) בתוכו.
- לאחר שהבצק תפח, להעביר אותו לדף אפייה ולרדד אותו בעדינות לרוחב של 1.5 ס”מ.
- לחתוך פוקצ’ות בעזרת קופסה עגולה ואחר כך למרוח בשמן זית, לפזר טימין או רוזמרין, ולקדם עוד טיפה מלח לבראש.
- לחמם את הטאבון על חום גבוה (500 מעלות צלזיוס).
- לאפות את הפוקצה במשך 10-15 דקות, עד שהיא מזהיבה ונהיית ריחנית.
- כשהפוקצה מוכנה, להוציא אותה מהטאבון, למרוח עוד טיפה שמן זית ולתת לה להתקרר כמה דקות. עזבו את זה! חכו שתתקרר, כי אני יודע שאתם ממתינים בקוצר רוח לאכול אותן עכשיו!
ובכן, מהברזלים של העשייה, מגיע הקסם של המנה המושלמת והגדולה לנשמה. אני זוכר שפעם הכנתי את המנה הזאת ובדיוק בזמן שהשארתי אותה להשתהות, כל הבית התמלא בריח מדהים שמזכיר טיול בסמטאות של רומא.
אפשרויות שדרוג ותוספות
עכשיו, כשיש לכם את המתכון הבסיסי, הגיע הזמן להפוך אותו למיוחד באמת. יש אינספור אפשרויות שדרוג! אתם יכולים להוסיף:
- זיתים שחורים או ירוקים קצוצים.
- שום קצוץ להוספת טעם עשיר.
- תיבול עם פפריקה מעושנת.
- צ’ילי קצוץ למי שאוהב חריף.
- קצת פיקנטיות עם פרוסות עגבנייה.
היצור בטאבון נותן לפוקצה טעם עז ואיכותי שלא ניתן להשיג ככה בתנור ביתי, ולכן, אם יש לכם אפשרות, לכו על זה!
שאלות ותשובות
מה היתרונות של הכנת פוקצה בטאבון?
פוקצה שנעשית בטאבון מקבלת קרנצ’יות מושלמת בזכות החום הגבוה. זה יוצר את הטקסטורה האווירית הפנימית והפריכה החיצונית.
האם ניתן להקפיא פוקצה?
בהחלט! פוקצה מכילה מרכיבים טבעיים וגם יכולה להחזיק מעמד במקפיא. כדי להפשיר, פשוט תנו לה להחמם בטאבון לכמה דקות.
כמה זמן אפשר לשמור פוקצה במקרר?
הפוקצה אלה הן הכי טעימות כשהן טריות, אולם במקרר היא יכולה להחזיק יומיים שלושה. פשוט חממים אותה שוב לפני האכילה.
מה הם התיבול לשדרוגים?
יש אינספור אפשרויות! למשל פפריקה, תיבול Italian herbs, קימל, לי לך לבחור מה שמדויק עבורכם.
איך יודעים שהתערובת להצלחת?
אם הבצק תופס בבחינת קפיצה וכשהוא לא דביק לידיים, אז עשינו עבודה טובה! בקיצור, הוא חייב להיות יפה ונעים למגע.
מה המרכיבים ללא גלוטן?
כמו שכבר כבר אמרתי, קמח תפו”ת יכול לשמש באופן מדהים במקום קמח חיטה.
למה להוסיף סוכר אם זה מתכון של לחם?
סוכר מסייע בשמרים ונותן פוקצה טעמים מעודפים.
מה הכי טעים לאכול עם פוקצה?
פוקצה ניגנת בצורה מושלמת עם סלטים, גבינות, או לנשנושי טרי כמו חומוס או טחינה.
איך לקבל פוקצה נמוכה ואווירית?
תשבו בטאבון לעיתים יותר מהר. הכנת פוקצה גבוהה דורשת מדריך כמות שונה של קמח והרבה יותר התפחות.
האם למרוח שמן זית גם לפני וגם אחרי האפייה?
נכון! זה משאיר את הטעם עשיר וגם נותן לצבע הזהוב לגדול.
אז קדימה! יאללה תתפנקו עם המתכון הזה ותשתפו אותו עם חברים! אין כמו פוקצה בטאבון עם אנשים אהובים לשולחן. בינתיים, שמתחדשים לאורחים – שיהיה שיהיה שיהיה טעים!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025