“`html
עוגת תפוחים פירורים
אם חיפשתם מתכון שישדרג את השבת שלכם וימלא את הבית בריחות מהאגדות, זה הזמן לגלות את הקסם של עוגת תפוחים פירורים! מדובר בעוגה שנמסה בפה, עם קרום פריך ומדהים שמשגע את כל מי שטועם ממנה. התערוכה הזו בין התפוחים הטריים, הסוכר והקמח יוצרת איזון מושלם בין מתוק להסמכה, וכל ביס יגרום לכם ללקק את האצבעות! אז, אם אתם מוכנים לחגיגה של טעמים, בואו נ dive right in!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: כ-10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: כ-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נעבור למרכיבים שדרושים כדי להכין את העוגה המושלמת הזו:
- 3 תפוחים בינוניים (כדאי להעדיף תפוחים חמוצים כגון גרנד סמית)
- 200 גרם של קמח (אפשר לשלב קמח מקומי עם קמח חצי מלא)
- 150 גרם של סוכר במירמוז (אפשר להוריד בכמות הסוכר אם רוצים)
- 100 גרם של חמאה (מומלץ להשתמש בחמאה רכה לפירורים מדהימים)
- 1 ביצה
- 3/4 כפית קינמון (כדי להקנות טעם אגדי)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
מרכיבים חלופיים
למי שמחפש גרסה טבעונית, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס או שמן זית, ולהשתמש במוזלי במקום הביצה. זה גם יהיה בריא יותר ועם טעמים שלא יפגעו באיכות העוגה!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להכין את העוגה! שלנו, מייד!
- לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות.
- במסגרת נפרדת, לשים את החמאה הרכה, סוכר וקינמון ולערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- להוסיף את הביצה ולערבב עד שהתערובת חלקה.
- לערבב את הקמח, סודה לשתייה ומלח לתוך התערובת הקודמת.
- לבסוף, להוסיף את התפוחים ולערבב עד שהתפוחים מצופים בתערובת.
- למרוח את התערובת בתבנית משומנת, כך שהיא תהיה חלקה.
- ליצור פירורים עם תשאריות התערובת על ידי חיתוך עם הידיים ולמפזר אותם בשכבת פירורים מעל העוגה.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות.
- לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה.
- לצנן ולהגיש עם אבקת סוכר!
אופציות לשדרוג
עוגת התפוחים הזו מדהימה כמו שהיא, אבל אפשר לשדרג אותה עם מספר תוספות:
- אפשר להוסיף אגוזי מלך או שקדים קצוצים כדי לקבל פריכות משגעת.
- למלוח את העוגה עם קמצוץ של מלח ים כדי להקנות טעמים חדשים.
- לנסות עם פירות יער שנשענים על התפוחים – שדרוג מושלם!
- ניתן לשדרג עם מוס אספרסו או רוטב שוקולד – עליכם לנסות!
שאלות ותשובות
איך שומרים את העוגה אחרי ההכנה?
יש לאחסן את העוגה בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר. העוגה תישאר טעימה למשך 3-4 ימים.
אפשר להשתמש בתפוחים אחרים?
בהחלט! אתם יכולים לנסות עם תפוחים מתוקים כמו פוג’י או מיו, ואפילו להמיר לתפוחים חמוצים כמו רויואל גלה.
מה אם אני רוצה עוגה ללא גלוטן?
כמובן! פשוט החליפו את הקמח בקמח שקדים או בתערובת קמחי חסר גלוטן, ותשמרו גם על הטעם העלף!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
אכן! העוגה מתאימה להקפאה. דאגו לקרר אותה היטב לפני שמקפיאים אותה.
כמה זמן היא נשמרת במקפיא?
עוגת התפוחים נשמרת במקפיא למשך 2-3 חודשים.
האם אתם ממליצים להוסיף תבלינים נוספים?
סופר! אפשר לשלב גם תבלינים כמו ג’ינג’ר או קליפת תפוז לשדרוג הטעמים.
כמה סוכר מתאים למי שאוהב מתוק?
למי שאוהב מתוק יש להגדיל את כמות הסוכר ל-200-220 גרם.
באיזה כלי כדאי להכין את העוגה?
תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ מתאימה בצורה מיטבית, אבל תבנית רב-שכבתית גם תעשה עבודה נהדרת.
מה אם אין לי קמח חצי מלא?
אין בעיה, אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל או קמח ללא גלוטן.
אפשר להכין את העוגה מראש?
בוודאי! אפשר להכין את העוגה יום לפני ולהשאיר אותה מכוסה, כך בטוח שכולם ייהנו ממנה.
עכשיו כשאתם מצוידים בכל המידע, אנו מקווים שתכינו את עוגת התפוחים המושלמת הזו, ותפיצו את המתכון המהדהד הזה עם החברים והמשפחה שלכם. שיטת אומרת, עוגה טובה מתחלקת, אז חפשו לכם איש צוות טוב ואפו!
“`
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025