עוגת שיש עם 3 ביצים שכבשה את כולם!

עוגת שיש עם 3 ביצים – מתכון משגע ומדהים!

אין כמו הרגע הזה כשאתם פותחים את דלת התנור וריח נפלא של עוגה אפויה מתפשט בכל הבית. עוגת שיש כזו היא השילוב המושלם בין מתוק למעט מריר, בין רכות לחלוטין לבין מרקם נימוח שממיס בפה. הגעתם למקום הנכון! היום נלמד להכין עוגת שיש שמיועדת לכל חובבי המתוקים והמנשנשים, והיא כל כך אגדי שתרצו להכין אותה שוב ושוב.

זמן הכנת המתכון | רמת קושי | מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המדהימה והכייפית הזו, אתם תזדקקו למספר מרכיבים בסיסיים. חשוב שתשתמשו בחומרים טריים לייצר תוצאה מרשימה וטעימה. זו הזדמנות לדבר על המאפיינים של כל רכיב ולמה הם חשובים כאן.

  • 3 ביצים בגודל ל (כדי להביא לגובה ולרכות)
  • 1 כוס סוכר (כמובן, כי מה יהיה בלי סוכר?)
  • 1/2 כוס שמן (לתוספת רכות)
  • 1/2 כוס חלב (עושה פלאים למרקם)
  • 2 כוסות קמח (הבסיס לכל עוגה)
  • 1 וחצי כפיות אבקת סודה לשתייה (גובה אופטימלי)
  • 1/2 כפית מלח (להתאזן בטעמים)
  • 2 כפות קקאו (המגע המושלם למרקם השיש)
  • 1 כפית תמצית וניל (לניחוח מדהים)

למחשבה על מרכיבים חלופיים, אפשר להשתמש בחלב צמחי, כמו חלב שקדים או סויה, כדי להקל על העוגה ולהפוך אותה לדל פחמימות. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-3 כפות רסק תפוחים.

שלבי ההכנה

נתחיל בשמחה את המסע שלנו להכנת העוגה המעלפת!

  1. ראשית, אנו נאחד את הביצים והסוכר בקערה גדולה, ונקציף עד שהתערובת מתפשטת ויורדת באיטיות מהמקציף.
  2. נוסיף את השמן והחלב, ונעדכן את הקצפת שלנו.
  3. ננפה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח יחד לקערה נפרדת, ואז נוסיף לתערובת הביצים בהדרגה.
  4. לאחר שהמרכיבים מתגבשים לתערובת חלקה, נחלק את התערובת לשניים.
  5. אל חצי אחד נוסיף את הקקאו ונתערבב עד שהכל אחיד. החצי השני נשאיר בצורתו המקורית.
  6. ניקח תבנית אפייה ונתزל את התערובות, נעשה זאת בצורה מפוזרת כדי לקבל את השיש. עדיף לסירוגין, טיפה טיפה!
  7. נכניס לתנור בחום של 180 מעלות, ונאפה במשך כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  8. כשהעוגה מוכנה, ניתן להוציא מהתנור ולתת לה להתקרר מעט לפני החיתוך.

כשהעוגה מתקררת, תיהיה ההזדמנות לגלות שהיא לא רק נראית מדהים, אלא גם טעימה בצורה משגעת! קחו רגע ליהנות מהריח המופלא שעולה מהתנור.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להפוך את העוגה אפילו ליותר מיוחדת, אפשר להוסיף נגיעות נוספות!

שוקולד מריר קצוץ – הוספת שוקולד צפוי להפוך את העוגה למשהו אגדי. השתמשו בשוקולד מריר או לבן, תלוי בהעדפה שלכם.

כדורי קוקוס – אם אתם חובבי קוקוס, אפשר להוסיף קוקוס קלוי לתערובת. זה יוסיף קראנץ’ וריח ייחודי.

קרם וניל או שמנת מתוקה – למי שרוצה, בהחלט אפשר להוסיף בין השכבות קרם ואפילו לקשט עם פירות.

שאלות ותשובות

איך שומרים על העוגה לאחר האפייה?
העוגה הכי טובה כששומרים אותה בטמפרטורת החדר, מכוסה בניילון נצמד או בקופסה אטומה. אם פתחתם אותה, אין מצב שתשאר הרבה.

אפשר לשים בתבנית בר חמאס?
בוודאי! זה ייתן לעוגה טוויסט מעניין, ורצוי להוסיף גם אגוזים קצוצים.

מה אם אין לי תבנית עוגה?
לא נורא! אפשר להשתמש בתבנית קאפקייקס. העוגות יצאו כמו מיני עוגות מתוקות שכולם ייהנו מהם.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! העוגה נשמרת מצוין בקדירה או בניילון נצמד עד חודש. רק תנו לה להפשיר לאט לפני ההגשה.

איך יודעים שהעוגה מוכנה?
כשהקיסם יוצא יבש. אם הוא יוצא עם מעט פירורים, זה בסדר, אך לא עם תערובת רטובה.

מה אפשר לשים במקום הסוכר?
אפשר להשתמש בממתיק טבעי כמו סירופ אגבה או דמררה, אך שימו לב להתאים את כמות הנוזלים.

איך כדאי להגיש את העוגה?
חתכו למעט פרוסות והגישו עם כדור גלידה לציוות או קצפת מלמעלה. זה יגביר את כל החוויה.

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בהחלט! הכנה מוקדמת תעזור לכם להתרכז בשאר הקינוחים. אפשר להכין עד יומיים לפני ההגשה.

איך מתקנים אם העוגה יצאה יבשה?
אולי לשים עליה סירופ סוכר ודברים עסיסיים אחרים, לגרום לה להתאושש ולהשתחווית מחדש להרבה יותר!

כמה קלוריות יש בעוגה?
לפי המרכיבים, העוגה צפויה להיות עשירה בקלוריות, לכן כדאי גם לחשוב על גודל המנות כדי לא לאכול יותר מדי.

בסופו של דבר, אתם הופכים את העוגה המדהימה הזו למנה המושלמת לקינוח, לארוחת ערב או סתם כשמתחשק לכם לאכול משהו טעים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי מי לא רוצה ללקק את האצבעות בעוגת שיש נפלאה?

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן