עוגת סולת של סבתא: מתכון אגדי שאי אפשר להפסיק לאכול
דמיינו לכם רגע: הבית מתמלא בניחוחות חמימים, מתוקים ומוכרים. הריח של עוגת סולת מענגת בשילוב עם קפה, שמזכיר לכם את הביקורים אצל סבתא. עוגה שנמסה בפה, שכשהולכים לקחת עוד חתיכה ממנה, היא מצליחה לדגדג את בלוטות הטעם ולגרום לכם לחייך. חברים, זוהי עוגת סולת של סבתא שלנו, ושום דבר לא משתווה לאורגינל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 50 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתפתים לטעום מהעוגה שהכנתם, כדאי לעבור על המרכיבים. נתעסק עם סולת, שתוסיף את האופי המיוחד שלה, עם סוכר שיתמזג בצורה מדהימה ועם כמה מרכיבים נוספים שיתמרקו לנו את העוגה.
- 2 כוסות סולת
- 1 כוס סוכר (לא מתנזרים, זה מדהים)
- 2 כוסות יוגורט (עדיף עם טעם טבעי)
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 2 ביצים
- 1/2 כפית קינמון (למה לא, זה תמיד מוסיף)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח (כדי להוציא את כל הטעמים)
- תמצית וניל (למגע מושלם)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (או שקדים)
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעוניים, תוכלו להחליף את הביצים ב”רסק תפוחים” – פשוט מעולה! לגבי היוגורט, לא חסרות גרסאות צמחיות בשוק. והאגוזים? אפשר להיעזר בשקדים קצוצים או אפילו בסוכריות צבעוניות, הם פשוט משגעות בעוגה הזו.
שלבי ההכנה
עכשיו זה הזמן להכניס את הידיים לעניין ולהתחיל בקסם. כל שלב הוא חוויה בפני עצמו, ואני ממש בטוח שאתם תרגישו את זה בלב. אז פתיח חוקי תנור: 180 מעלות צלזיוס.
- שמים את הסולת והסוכר בקערה ומערבבים אותם היטב.
- מוסיפים את היוגורט, השמן, הביצים ותמצית הווניל ומערבבים שוב.
- מוסיפים את קינמון, אבקת סודה לשתייה ומלח לתערובת ומערבבים עד שהכל מתמזג.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים בעדינות.
- שמים את התערובת על תבנית משומנת ואופים במשך 50 דקות.
- כשהעוגה מזהיבה ונראית מושלמת, יוצאים, מניחים לה להתקרר.
- חוצים אותה לאורכה, ממלאים בריבה או קרם שוקולד ומניחים את החצי השני עליה.
- מגלגלים אבקת סוכר מעל – והנה, המראה המושלם!
משעשע, נכון? אני בטוח שזה יכניס אתכם לאווירה מדהימה. העוגה הזו היא המושלמת עבור כל חגיגה, לא משנה אם זה יומולדת, יום העצמאות או סתם סוף שבוע עם משפחה וחברים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כשהעוגה הזו נוגעת בחיי היומיום שלכם, תוכלו לשדרג אותה עוד יותר. תוספות כמו צימוקים, פירות יבשים, או אפילו שוקולד מריר קצוץ יוסיפו לה טוויסט מדהים. אל תשכחו לנסות להכין רוטב שוקולד טעים בצד – פשוט ממכר!
שאלות ותשובות
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
בסיסי: דקרו את העוגה עם קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. אם יש שאריות, זה אומר שעליכם לאפות עוד כמה דקות.
אפשר להכין את העוגה ימים מראש?
בוודאי! כשטועמים אותה אחרי יום או יומיים, היא אפילו הופכת לטעימה יותר.
מה עושים אם אין סולת בבית?
אם אין סולת, בהחלט אפשר להחליף בקמח רגיל. זה לא ייתן את הטקסטורה המדויקת אבל בהחלט אפשרי!
האם אפשר להוסיף פירות?
למה לא? פירות כמו תותים, בננה או תפוחים קצוצים מוסיפים טעם נהדר!
כיצד ניתן להפוך את העוגה לגרסה ללא גלוטן?
השתמשו בסולת ללא גלוטן – יש בהחלט אפשרויות בשוק.
איזה רוטב מתאים לעוגת סולת?
רוטב שוקולד או קצפת הם אופציות נפלאות.
מה עושים אם העוגה נשרפת מלמעלה?
אם אתם רואים שהעוגה קיבלה צבע כהה מדי, תוכלו לכסות אותה בנייר אלומיניום עד לסיום האפייה.
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כמובן! היא שומרת היטב במקפיא, רק וודאו לארוז אותה היטב כדי שלא תספוג ריחות.
מה עדיף: לאכול חם או קר?
זה תלוי בכם! אני נוטה לאכול אותה חמה! אבל גם קרה היא משגעת.
איך אפשר לקשט את העוגה?
אבקת סוכר למעלה, פירות, או אפילו שמנת מוקצפת – הכל יהיה מיוחד!
העוגה הזו היא לא רק מרכיבים. זו משפחתיות, זכרונות אהובים וסיפורים שעוברים מדור לדור. היא המדויקת ביותר כשאמא או סבתא חושבות על מיוחד. תשתפו את המתכון עם חברים, כי בן אדם לא יכול לחיות רק על דבר אחד: עוגת סולת של סבתא!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025