סביצ’ה טונה אדומה ואבוקדו שיגרום לכם להתמכר

סביצ’ה טונה אדומה ואבוקדו

אתם מכירים את התחושה הזאת כשאתם יושבים במסעדה על חוף הים, והטעמים של הדגים הטריים מתערבבים עם ריחות הנמל? אז מה אם אני אגיד לכם שאתם יכולים לשחזר את החוויה המדהימה הזאת ממש במטבח שלכם? אה, כן, סביצ’ה טונה אדומה ואבוקדו. מדהים, נכון? המנה הזאת משגעת, בריאה, ומעלפת! התחושה שבה אתם לוקחים ביס ראשוני, והטעמים מתפשטים בפה שלכם מעוררת רצון למנה נוספת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין סביצ’ה טונה אדומה ואבוקדו מדהימה שתגרום לכם ללקק את האצבעות, תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 300 גרם טונה אדומה טרייה (מומלץ לבחור בנתחים משובחים)
  • 2 אבוקדו בשלים
  • 1/2 כפית מלח
  • מיץ מלימון סחוט טרי (מלימון אחד שלם)
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אופציונלי)
  • מלח ים לפי הטעם
  • שמן זית איכותי
  • טורטיות או צ׳יפס תפו”א להגשה

אוקי, פיקנטי במידה! אם אתם רוצים גרסה טבעונית לסביצ’ה, אפשר לשלב קוביות של טופו או סויה במקום טונה, ולשמור על טעמים חזקים עם רטבי סויה וליונזו.

שלבי ההכנה

המתכון להכנת סביצ’ה טונה אדומה ואבוקדו הוא פשוט מאוד וכולל כמה צעדים קלים. אלו הם שלבי ההכנה:

  1. חתכו את הטונה לקוביות קטנות בגובה 2 ס”מ.
  2. שים את קוביות הטונה בקערה בינונית.
  3. לחצו על הלימון לסחוט את המיץ והוסיפו את המיץ לקוביות הטונה.
  4. הוסיפו את המלח וערבבו בעדינות.
  5. הניחו את הקערה בצד למשך 10-15 דקות, כדי שהטעמים יספגו.
  6. בזמן הזה, חותכים את האבוקדו לקוביות בגובה 1 ס”מ.
  7. קצצו את הבצל, הכוסברה ואת הפלפל החריף.
  8. לאחר שסיימתם להשרות את הטונה במיץ הלימון, הוסיפו את האבוקדו הקצוץ וכל שאר הרכיבים לקערה.
  9. ערבבו בעדינות כדי לא לשבור את האבוקדו.
  10. טבלו את המנה בשמן זית לפני ההגשה.

עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את הסביצ’ה, תוכלו להוסיף מעט ג’ינג’ר מגורר או להחליף את הלימון בליים. השדרוגים האלו מוסיפים טוויסט משוגע!

תוספות ושדרוגים

סביצ’ה טונה אדומה ואבוקדו ניתן לשדרג בדרכים שונות, כך שתמיד תרגישו שהמנה החדשה לא משעממת.

  • ניחוחות של דלי רוטב סויה לתוספת חמיצות ופיקנטיות.
  • פתיתים או קוסקוס כבסיס למנה עבור טוויסט אחר.
  • שקדים קלויים לקישוט בדיוק בזמן ההגשה.
  • תוספת של רוטב צ’ילי מתוק במידה עבור טעם מתוק ואיזון.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בטונה משומרת? כן, אפשר להשתמש בטונה משומרת, אך עדיף טונה טרייה עבור המנה הנפלאה הזאת.

איך לשמור על טריות העדשים והאבוקדו? מומלץ להכין את הסביצ’ה כמה שעות לפני ההגשה. זריזות יכולה לשפר את הטריות.

מה אם אין לי כוסברה? אין בעיה! אפשר להחליף בכוסברה בעלי פטרוזיליה או אפילו חסה קצוצה.

האם אפשר להכין את המנה יום מראש? לא מומלץ להכין את המנה יום לפני. הטונה תתפוס טעמים ויכולה לשנות את המרקם.

מה אם אני רוצה גרסה ללא גלוטן? המנה היא דלת גלוטן מטיבה, ולכן תוכלו ליהנות ממנה כמו שהיא!

האם ניתן להוסיף עוד ירקות למנה? בוודאי! אפשר להוסיף מלפפון קצוץ או גזר מגורר.

האם ילדים יכולים לאכול את המנה? כמובן! אבל מומלץ להוריד את הפלפל החריף.

איך אני יודע מתי הטונה טרייה? דאגו שהטונה תהיה עם צבע ורוד מבריק וריח נעים של דגים.

האם ניתן להקפיא את הסביצ’ה? לא מומלץ. סביצ’ה טונה לא מחזיקים מעמד לאחר ההקפאה.

איך אני יכול להשתמש בחלקים של הטונה שלא עבדתי איתם? חותכים את החלקים הנותרים לאט לוואקום ומאחסנים במקרר לחרום הבא!

אז, הכנתם סביצ’ה טונה אדומה ואבוקדו? מהחוויות שלי עם המנה ההגנית והטעימה הזאת, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המעניין הזה ברשתות חברתיות ולהפיץ לחברים! זו מנה מושלמת שמתאימה לכל ארוחה, הופכת את יום השישי שלכם לפשוט אגדי! אתם ממליצים ומספרים, כי זה באמת המנה הכי טעימה שיש!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן