מתכון מדהים לטפוחי אדמה קטנים בנינג’ה גריל
כשהשמש זורחת, והיום נראה מושלם, יש משהו שלא ניתן לעמוד בפניו – תפוחי אדמה קלויים. דמיינו את הרגע שבו אתם מסניפים את הריחות הממכרים של תפוחי אדמה מתבלים, únicos ונגררים מהנינג’ה גריל. זה פשוט מדהים! פשוט מושלם, והכי טעים שיש! אז בואו נתחיל להרכיב את המתכון המיוחד שלנו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שיוצאים לדרך, חשוב לשים לב לכל רכיב שדרוש לנו. כל מרכיב מוסיף צבע, טעם וריח, וכולנו יודעים שמה ששמים במנה קובע לא רק על הטעם אלא גם על המראה שלה. אז בואו נבדוק את הרשימה:
- 1 ק”ג תפוחי אדמה קטנים (לבן או אדום, מה שבא לכם)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית קימל טחון
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית חזק של בצל יבש
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום כתושות
- פטרוזיליה קצוצה להגשה (לא חובה, אבל מוסיף המון!)
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון ולתת לו טוויסט, אפשר להוסיף תבלינים כמו חרדל טחון או אפילו פפריקה מעושנת לשדרוג טעמים. וגם אפשר לשלב תפוחי אדמה בשילוב עם ירקות נוספים כמו גזר או קישוא. תחשבו על זה!
שלבי ההכנה
ועכשיו, כדי להפוך את התפוחי אדמה שלנו ליותר מהממים, נעבור לשלב ההכנה. זה קל, זה מהיר וזה מתחיל לסחרר את החושים שלנו!
- מניחים את תפוחי האדמה בצלחות מים למשך 10 דקות כדי להוציא את העמילן ולמען התוצאה הכי מושלמת.
- מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה היטב עם מג towel. חשוב לדבר ברוגע עם תפוחי האדמה, הם צריכים לדעת שהמטרה שלהן הרי היא להיות אגדי!
- שמים את תפוחי האדמה בקערה ומוסיפים את שמן הזית, המלח והתבלינים. מערבבים היטב עד שהכל מצופה באופן שווה.
- מחממים את הנינג’ה גריל על טמפ’ של 200 מעלות צלזיוס. מוסיפים את תפוחי האדמה הגלויים לעין ונושמים את הריח שהופך לחלומי!
- גריל במשך 20 דקות, מערבבים אחרי 10 דקות כדי להשיג קראנצ’יות אחידה.
- במידת הצורך, מותחים את זמן הגריל בכמה דקות נוספות בהתאם לאהבתכם לקראנץ’.
- מוציאים את תפוחי האדמה בזהירות ומעבירים לקופסה עם פטרוזיליה קצוצה למגע אחרון של רעננות.
לאחר כל אלו, נתמודד עם הצד החיצוני שממלא את הבית בריח המדהים של תפוחי האדמה! זה הזמן לשבת, להרגיש את האושר בלהפוך באמתיות הבסיסיות ביותר של האוכל הביתי!
שדרוגים אפשריים
אי לכך, אם אתם מרגישים יצירתיים, תוכלו לשדרג את המתכון עם הרכיבים הבאים:
- להשתמש בשום קלוי שאפשר למרוח על תפוחי האדמה לפני הגריל.
- להוסיף פרוסות של פטה או גבינת מוצרלה לקראת סיום הגריל.
- להכין רוטב יוגורט עבה לצד המנה עם נענע קצוצה לתחושת רעננות משגעת.
- לטבול את תפוחי האדמה ברוטב צ’ילי מתוק שיהפוך את זה לממכר במובן האמיתי.
כל שדרוג שאתם מתכננים יוסיף צבע ועניין למנה, אז אל תהססו לנצל את היצירתיות שלכם!
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור את תפוחי האדמה לאחר הבישול?
אפשר לשמור את תפוחי האדמה בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים. אבל מהנסיון שלי, הם לא מחזיקים מעמד יותר מכמה שעות.
האם אפשר להכין את המנה עם תפוחי אדמה רגילים?
בוודאי! אם אין לכם תפוחי אדמה קטנים, אפשר בהחלט להשתמש בתפוחי אדמה רגילים. רק תצטרכו לחתוך אותם לחתיכות קטנות שיתבשלו באופן אחיד.
מה אפשר להגיש לצד תפוחי האדמה?
מומלץ להגיש את תפוחי האדמה קרים עם טחינה, סלסה או אפילו צד של סלט ירוק לרעננות משגעת.
מה ההמלצה לתיבול אחר?
אפשר גם לשדרג עם תיבול מעושן כמו פפריקה או תימין. הקומבינציה שלהם תעשה קסם.
האם ניתן להקפיא את המנה?
לא מומלץ להקפיא את תפוחי האדמה אחרי בישול, הם עלולים לאבד מהמרקם הנכון.
האם ניתן להכין את זה בעודה?
בהחלט! אם יש לכם תנור ויש לכם סבלנות, צלייה בתנור על תבנית עם נייר אפייה תפיק תוצאה גבוהה ומתוקה.
כמובן שאפשר לשדרג עם צלחת של מים עם בצל ירוק קצוץ?
בהחלט! בצל ירוק קצוץ או נענע הם תוספות מדהימות!
האם אפשר להשתמש באוויר חם לנינג’ה?
כן! ואם יש לכם מכונת נינג’ה לדיוק בפרטים, תוכלו להשיג תוצאה גבוהה בכל התחומים.
מה עוד אפשר לשים במתחם בנינג’ה גריל?
ה׳כל הולך׳! פנסים ירקות, בשרים רכים או אפילו דגים. תפסו את ההזדמנות!
בסופו של דבר, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המתכון המדהים הזה לתפוחי האדמה הקטנים בנינג’ה גריל! אני מבטיח לכם שזה יכניס אתכם לעולם חדש ומושלם של טעמים וריחות. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות – כי מה שמדהים צריך להתפשט ולעבור הלאה!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025