המנה הכי מדהימה עם בשר טחון שתגרום לכולם להתלהב!
כאשר אנו מדברים על מתכונים לילדים, חשוב לקחת בחשבון את כל התשוקות וההעדפות של הקטנטנים. יש משהו פשוט אך אגדי בבשר הטחון, וזה מתכון שכולם יכולים להכין ביחד (כן, גם הילדים!). כשאני חושב על המתכון הזה, מתגנבת לי חיוך על הפנים, כי זה מתכון לקציצות בשר טחון, שהיא חווית אוכל ממכרת, נימוחה וטעימה להפליא. הקציצות האלה, שאני מתאווה אליהן כבר לא מעט זמן, הן לא סתם קציצות. מדובר בקציצות מעלפות שמחכות לשדרג את ארוחת הערב שלכם ולהפוך אותה לאירוע משפחתי! עד שהקציצות הללו לא מריחות במטבח, אבל ברגע שהן יוצאות מהתנור – זו חגיגה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אוקי, עכשיו נגיד “שלום” לרכיבים שלנו. ללא ספק מדובר ברכיבים נטולי גבולות, כי כולנו רוצים שהמנה תהיה הכי טעימה שיש! ליצירת הקציצות המושלמות הללו, נזדקק לרכיבים הבאים:
- 500 גרם בשר טחון (בקר, טלה או תערובת)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיניים של שום כתוש
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פנקו או פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס מים (למניעת יובש)
- שמן זית לטיגון
- רוטב טוסטים לטעם מדהים (אופציונלי)
שלבי ההכנה
כדי להכין את הקציצות המהירות ולקפוץ מהשמחה לעבר הארוחה המיוחלת, יש לבצע את השלבים הבאים:
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל, השום, הביצה, פנקו, פטרוזיליה, מים, מלח ופלפל.
- לשים את התערובת עם הידיים עד שהתבלינים מתערבבים טוב.
- יוצרים קציצות בגודל כדור טניס.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות כ-3-5 דקות מכל צד עד שהן מושחמות ומבושלות.
- מניחים לספוג את השמן על מגבת נייר וברוחב הלב, מפזרים רוטב טוסטים לצבע ולגוון נוסף.
אפשרויות חלופיות
לא יכולתם להפסיד את ההזדמנות לשדרג את הקציצות האלו! אם אתם רוצים ליהנות מגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הבשר בטחון עם טופו או ירקות טחונים. בנוסף, ניתן להכין זאת גם בגרסה דלת פחמימות, על ידי הוצאת הפנקו ושימוש בקוואקר במקום.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ככל שהמבחר עשיר יותר, כך הילדים שמחים יותר! אפשרות אחת היא להוסיף לתערובת הקציצות גבינת מוצרלה קצוצה שתשדרגו אותן למשהו מתפוצץ בטעמים. יתרה מכך, אתם יכולים גם לשלב בתערובת ירקות קצוצים כמו גזרים או קישואים. לחשוב על רוטב עגבניות חמוץ-מתוק מעל הקציצות, זה מלכותי.
כמובן שאתם יכולים לשדרג את המנה במגוון תוספות כמו פירה מקטניות או סלט ירקות מרענן. כך נוכל להפוך את הקציצות למנה שלמה ומאוזנת שתספק לילדים שלכם את מה שהם צריכים.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הקציצות מוכנות?
אם הקציצות מזהובות בשני הצדדים ולא ורודות במרכז, הן מוכנות ולא יגרמו לכם אכזבה על צלחת האוכל שלכם.
מה לעשות אם הבשר טחון יבש מדי?
במידה ואתם מבחינים שהבשר יבש, הוסיפו עוד חצי כוס מים לתערובת ותחזרו ללוש.
אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
בהחלט! רפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הקציצות ואופים 25 דקות בחום של 180 מעלות עד שהן מוכנות.
איך לשמור על טריות הקציצות?
אחסנו את הקציצות בקופסה סגורה במקרר. הן ישמורו על הטריות לאורך 2-3 ימים.
מה הדרך הכי טובה להגיש את הקציצות?
מומלץ ללוות את הקציצות עם פירה, פסטה או סלט ירקות רענן.
האם ניתן להקפיא קציצות בשר טחון?
בהחלט! הקפיאו את הקציצות במיכל אטום, כך תוכלו להוציא אותן בכל זמן מתי שתרצו.
מה השימושים השונים לקציצות?
קציצות בשר טחון יכולות לשמש גם כרכיב עיקרי וגם כנשנוש קל. כפית רוטב מעל יכולה להן לתת אופי לחלוטין אחר.
איך לשנות את התיבול לקציצות?
שחקו עם תבלינים כמו כמון, קימל, או אפילו חרדל, זה יכול להוסיף לקציצות צבע וטעם.
האם יש איך לגוון את המנה?
בוודאי! ניתן להוסיף ירקות קצוצים או תבלינים שונים לפי הצורך. אפשר תמיד לחפש את ההפתעה próxima מהקציצות.
מה ניתן לשתף עם חברים?
אתם יכולים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, לבקש מהם לנסות ולראות מי מצליח להכין את הקציצות הכי טובות!
ועכשיו, כשאתם מוכנים ומלאים במידע שמדליק את התיאבון, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להעביר את התשוקה ולהפיץ את הטעמים המושלמים לכל עוברי האורח!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025