מרק עדשים כתומות ואורז שלא תשכחו לעולם

מתכון למרק עדשים כתומות ואורז

דמיינו לעצמכם יום קריר, אתם מתיישבים בפינת האוכל, וכל מה שאתם רוצים זה כוס מרק חם ומרגיע. הייתם רוצים מתכון שמספק לא רק חמימות, אלא גם טעמים ממכרים? הגעתם למקום הנכון! כאן תמצאו מתכון למרקעדשים כתומות ואורז שיביא אתכם למקום של נחת. מדובר במרק שמושך את תשומת הלב, פתאום כל העכברים כמוסים שברקע מחליטים להיעלם, ואתם מתמקדים רק בטעמו המהמם. אפשר לומר בוודאות שזו לא רק מנה, זו חוויה עשירה שטוענים כל ביס!

זמן ההכנה: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6

  • הזמן כולו: 30 דקות בלבד
  • רמה קלה – מתאימה גם למתחילים!
  • מספיק לכ-4-6 מנות גדולות

הרכיבים הדרושים

כעת נגש למרכיבים. אנחנו רוצים שהמנה תהיה מדהימה, מושלמת ומעלפת, אז חשוב שנשתמש ברכיבים טריים ואיכותיים. המתכון הזה כולל עדשים כתומות ואורז, אך לכל רכיב יש את החשיבות שלו במרק. אז מה צריך?

  • 1 כוס עדשים כתומות, שטופות
  • ½ כוס אורז לא מבושל
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית קימל טחון
  • 2 ליטר מים או מרק ירקות
  • הלימון – למי שאוהב, לחיזוק הטעם
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמן בזית או בשמן קוקוס. למי שמחפש גרסה דלת פחמימות, האורז יכול להתחלף בכוסמת או פריזאי קישואים. כך, תיהנו ממרק בריא וגם טעים!

שלבי ההכנה

עכשיו שהרכיבים מוכנים, בואו נמשיך עם שלבי ההכנה. תנו לסיר לפעול את קסמיו!

  1. פיזרו את שמן הזית בסיר רחב על חום בינוני.
  2. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא שקוף.
  3. הוסיפו את השום ושאר הירקות (גזר וקישואים), וטגנו עוד כ-5 דקות.
  4. ערבבו את הכמון והקימל ומזגו פנימה את עדשים כתומות ואורז.
  5. הוסיפו את המים או את מרק הירקות.
  6. תנו לקומפוזיציה להרתיח, ולאחר מכן כוונו את הלהבה לקטנה.
  7. כסה את הסיר ובשלו כ-20-25 דקות, עד שהעדשים רכות והאורז מבושל.
  8. תטעמו ותתקנו את התיבול עם מלח, פלפל והלימון.
  9. הגישו עם לחם פריך או קרוטונים, ואל תשכחו לאכול עם חיוך!

לאחר שבישלנו, אפשר להוסיף שדרוגים. אפשר להוסיף צנוברים קלויים או כוסברה קצוצה מעל. מרק זה יכול להיות האגדי של המפגשים המשפחתיים שלכם!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להכין את המרק יום מראש?
כן, ניתן להכין את המרק יום מראש ולשמור אותו במקרר. במידה ואמרתם “מושלם”, תוכלו לחמם אותו על חום נמוך.

האם ניתן להחליף את העדשים באורז אחר?
בוודאי! אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או שחורות, זה פשוט ישפיע על הצבע והמרקם של המרק, אבל הטעמים נשארים אגדים!

האם יש שדרוגים נוספים למרק?
אכן! אפשר להוסיף קוביות של בטטה או תפו”א לקראת סוף הבישול לטעימה משגעת.

אני לא אוהב את הקימל, איך אוכל לתבל את המרק?
אם הקימל לא מדבר אליכם, אפשר לשים תבלינים אחרים כמו פפריקה, שטעים לא פחות.

האם ניתן להקפיא את המרק?
אכן, מרק עדשים נעים מאוד להקפאה. ודאו שהוא מתקרר לחלוטין לפני שמכניסים אותו לקופסאות.

מהם הקטניות ששמים במרק?
כאן אפשר לשים גם חומוס, שעועית לבנה אבל צוות מרק הזה משגע עם עדשים כתומות!

מה ניתן להגיש לצד המרק?
לחם, סלט ירקות טריים או קרוטונים יכולים להתאים להפליא!

האם יש תחליף לאורז?
אכן! ניתן להשתמש בקינואה או בגרגרי חומוס. זה נותן טוויסט נוסף!

מה גובה המרק אחרי הבישול?
מרק עדשים כולל תוספות יקרב ל-8 ס”מ אבל אל תדאגו, הוא יהיה באווירה טעים של גבוה ונעים.

האם יש צורך לקצוץ את הירקות לחתיכות קטנות?
אפשר לקצוץ כל מה שתרצו, רק שימו לב לצורת הבישול, חלקים קטנים מתבשלים מהר יותר!

אז מה עושים עכשיו? יוצרים את המתכון הזה, משתפים ברשתות החברתיות, ונזכרים שהמאכל הזה הוא לא רק אוכל – הוא חוויה! אל תשכחו לשתף אותנו בתוצאות. בתיאבון!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן