סלמון מטוגן בטמפורה – יצירת מופת במטבח שלכם!
המסע לתוך עולם הטעמים של הסלמון המטוגן בטמפורה הוא מסע מרגש, שאף אחד לא ירצה להחמיץ! דמיינו את ביס הפתיחה – פריכות בלתי נגמרת, טעמים עשירים ועסיסיות שלא ניתן לשכוח. בכל נגיסה, נדמה שמדובר בתוצאה של שילוב מושלם בין מסורת וחדשנות. כבר מיום ראשון יש לי מצב רוח גבוה, סיכוי שאכין את המנה המדהימה הזו, כי ככה פשוט מתחילים את השבוע – בשפע של טעמים!
זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4
נתחיל ברקע קצר על הסלמון, הדג המושלם לצלייה, טיגון ואפילו אפייה. הסלמון הוא מקור מצוין לחלבון, לחומצת שומן אומגה 3, ולויטמינים B, D ו-E. לא בכדי הוא נחשב לדג אגדי! הבישול בטמפורה נותן לסלמון טעם נפלא ופריכות שאין כמותה. ממש כמו המתכון המושלם של סבתא, שמזכיר לנו את הערבים המשפחתיים והחמים של ילדותנו.
הרכיבים הדרושים
כמו כל מנה טובה, גם כאן מתחילים ברשימה של רכיבים איכותיים. אחרי שתפקחו את העיניים ותחזיקו את האף מבית השיער, תבינו מדוע מדובר במתכון הכי טעים שיש!
- 500 גרם נתחי סלמון טרי, נקיים מעור וגרזנים
- 1 כוס קמח חיטה
- 1/2 כוס מים קרים (עדיף מינרליים)
- 1/2 כוס קמח תפו”א (לא חובה, אך בהחלט מוסיף לפריכות)
- 1 ביצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן קנולה או שמן שומשום לטיגון
- רוטב סויה או רוטב טחינה למנה המוגשת (אופציונלי)
- ירקות טריים לסלט (כגון מלפפון, גזר ועשבי תיבול)
אם תרצו גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בטופו במקום סלמון – זה יצא ביס טעים ומשגע לא פחות! ומה עם גרסה ללא גלוטן? תוכלו לשלב קמח תפו”א, קמח חרובים או קמח אורז במקום קמח חיטה.
שלבי ההכנה
בואו נעבור לשלב ההכנה המהנה, זהו רגע קלאסי לדמיין את הביס המושלם שממתין לנו.
- נחמם את שמן הטיגון בסיר עמוק על חום בינוני.
- בקערה גדולה, נבצע את ערבוב הקמח עם מלח, פלפל, ומעט קמח תפו”א אם רוצים פריכות מדהימה.
- נוסיף את הביצה ומערבבים היטב עד שהתערובת תהפוך לאחידה.
- בהדרגה, נוסיף את המים הקרים עד לקבלת תערובת נעימה ונוזלית, אבל לא נוזלית מדי.
- נסנן את חתיכות הסלמון והניח אותן בתערובת, מוודאים שהן מצופות היטב.
- נכניס בעדינות כל חתיכת סלמון לשמן החם.
- נטגן עד שהסלמון מקבל צבע זהוב יפהפה (בערך 3-4 דקות מכל צד).
- נוציא את חתיכות הסלמון לנייר סופג על מנת לספוג את השמן העודף.
- נעצב הצלחות וניתן חופש לדמיון להוסיף ירקות טריים מצדדי המנה.
- נגיש עם רוטב סויה או טחינה.
הצעד האחרון הוא הכנת השולחן – זהו רגע בו אנחנו רוצים ללקק את האצבעות בעוד אנחנו מתפעלים מהיופי של המנה. חשוב לשתף את בני המשפחה והחברים בתחושה הזו – האורחים ירגישו שהם בעננים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בתחום התוספות, אפשר להתפרע! תוכלו להוסיף פנקו במקום קמח החיטה ליתר פריכות, או אפילו להכין רוטב של צ׳ילי עם דבש למי שאוהב את הטעם המשגע הזה. לכל חובבי השסיסים, אני ממליץ על טחינה מתובלת בקצת שום ומיץ לימון. זה מביא טוויסט מעניין!
שאלות ותשובות
איך שומרים על פריכות המנה?
כדי לשמור על פריכות, מומלץ לא לטעום את הסלמון כאשר הוא עדיין חם, כי זה יכול להרטיב אותו. ניתן גם לאפות את הסלמון לאחר הטיגון למשך כמה דקות נוספות בתנור בחום גבוה.
מהו הסוד של טמפורה מעולה?
הסוד טמון בטמפרטורת השמן ובכך שהוא חייב להיות קפוא או קריר במעט במטרה ליצור את המעטפת הנפלאה.
איזה דג אפשר להחליף בסלמון?
ניתן להשתמש בדגים כמו דניס, לוקוס או הוק – כולם מביאים את אותה הרגשה מטריפת חושים.
מה היתרון של טיגון בשמן שומשום?
שמן שומשום נותן טעם אגדי ועמוק יותר, וההמולה שבה הוא תורם טעמי הום-מאד הם פשוט מתכון מנצח.
האם ניתן להקפיא את הסלמון המטוגן?
אפשר, אך יש להקפיא אותו טרי לפני הטיגון. לאחר הטיגון הטקסטורה עלולה להיפגע במהלך ההקפאה.
כמה זמן לפני אתם ממליצים לטגן את הסלמון?
המומלץ הוא להכין את הסלמון קרוב לשעת ההגשה כדי לשמור על האיכות והפריכות.
במה אפשר לשדרג את הרוטב הסויה?
שדרגו את רוטב הסויה עם שום קצוץ, שמן שומשום, וסוכר חום, ותהנו מהרוטב מדהים ומקליפלקטיבי!
האם ניתן לערבב ירקות בטמפורה?
בהחלט! ירקות כמו ברוקולי, גזר וזוקיני מטוגנים בטמפורה יוצרים מנה בריאה ומרעננת.
מהם המינונים המתאימים לשדרוגים?
לכל 100 גרם דג, 30 גרם פנקו יכולים לגרום לעונג של פריכה – שילוב מתכון מושלם!
האם מדובר במתכון קליל ואחר כך?
המנה הזו עשויה לקחת 30 דקות, וכך גם לא תבנה תקלות – עבודות במקביל מחוץ למטבח!
אם מגיעה לכם או לבני המשפחה שלכם מנה שהרבה אנשים חולמים עליה, כאן היא מצפה לכם! אל תתביישו לשתף את המתכון ההולך והטוב הזה עם משפחה וחברים ברשתות החברתיות, כי מהנקודה הזאת, כל ביס והכנה מופלאים פשוט משגעים!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025