חזה עוף על מחבת פסים – הדרך למנה מדהימה וממכרת
דמיינו את הסצנה: אתם נכנסים הביתה אחרי יום עמוס וכל מה שאתם רוצים זה להתפנק עם ארוחה שהכי טעים שיש. חזה עוף על מחבת פסים הוא בהחלט אחד מהמאכלים שמשדרים חמימות, נוחות ואפילו טיפה נוסטלגיה. זו מנה שלא רק תעשה לכם חשק להמשיך לאכול אלא גם תסחוף אתכם לזמן בו ישבו כולכם סביב שולחן האוכל, סבתא הייתה מכינה ומחייכת. חגיגת טעמים וכל מה שצריך להוסיף היא סלט רענן בצד. מי לא רוצה להתענג על מנת עוף שמשגעת את החיך? אז תתכוננו, אנחנו יוצאים לדרך!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת ניגש לתגובה המושלמת של חזה העוף עם מרכיבים שלא ניתן לוותר עליהם, כי כל רכיב מוסיף נפח לעונג הכללי שלכם. אנחנו לא מדברים כאן סתם על עוף, אנחנו מדברים על חזה עוף מדהים שישאיר טעם של עוד.
- 4 חזות עוף (בערך 600 גרם)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 לימון סחוט
- תיבול מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציה)
- 1 כפית Paprika מתוקה
- 2 כפות יוגורט (לא חובה, לחמימות נוספת)
המרכיבים החלופיים
ישנם כמה שדרוגים אפשריים שיעשירו את המנה ויאפשרו לכולם ליהנות מגרסה שמתאימה גם לצמחוניים או טבעוניים. איך נשמע לכם חזה טופו על מחבת פסים? בדקו את המתכון הפשוט הזה עם טופו במקום חזה העוף! כמו כן, כדאי לשקול גורמה ייחודית כמו חזה עוף באפונה ופטריות.
שלבי ההכנה
אז אחרי שהתרגשנו מכל הרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לאקשן:
- מניחים את חזות העוף על משטח שטוח ומועכים מעט בעזרת פטיש בשר או סיכת עוף עד שיתפשטו.
- סוחטים לימון על העוף וממתינים כ-10 דקות לספיגת הטעמים.
- מחממים את שמן הזית על מחבת פסים עד שהשמן חם.
- מוסיפים את השום ומבשלים למשך דקה עד שיתחיל לבעבע.
- מוסיפים את חזה העוף למחבת ומשחימים מכל צד במשך כ-5 דקות.
- הופכים את העוף צד לצד ומשקשקים עם תיבול מלח, פלפל ופפריקה.
- מבשלים על חום נמוך למשך 10 דקות נוספות, עד שהעוף מגיע לצבע זהב מדהים.
- יש לדאוג שהעוף יהיה מבושל היטב – עורו ייראה מבריק ומגרה.
- סוחטים עוד קצת מהלימון לצידו ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
- מניחים את החזה עוף המושלם על צלחות ומניחים להתקרר במעט לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מעבר לעוף המעלף הזה, תמיד תוכלו לשדרגו עם מגוון תוספות מפתיעות. איך נשמעים לכם תפוחי אדמה אפויים פריכים? או סלט חסה רענן עם רוטב יווני ללקק את האצבעות? ניתן גם להוסיף פסטה עם רוטב עגבניות חריף שסוחף את הגעגועים לילדות. יש מי שמוסיפיםמון שבהיר יותר כמו חומוס מתובל או ירקות צלויים. תעזבו את המונוטוניות, תשתמשו בדמיון שלכם!
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת אם חזה העוף מוכן?
בשיטת השסתום: חברו מדחום לבשרים ותוודאו שהעוף הגיע ל-75 מעלות צלזיוס (מעלף) או חתכו בחתיכה עבה ועדיין בעד יש דם, זה לא מוכן.
אפשר להכין את המנה ללא שמן?
כן, ניתן להשתמש בתרסיס שמן או במחבת מונע הידבקות כדי לקצר בחמיצות הקלוריות!
האם ניתן להקפיא את העוף לאחר הבישול?
בהחלט! בדיוק כמו שאמא שלי הייתה עושה, תשמרו בנפרד ובאופן נכון במקפיא עד חצי שנה.
האם יש צורך בהרכבת רוטב?
למה לא? רוטב יוגורט עם עשבי תיבול יכול להוסיף לתחושת הרעננות של המנה.
האם אפשר להוסיף תיבול נוסף?
יש האוהבים לשלב קימל, או תבלינים ים תיכוניים מסוג אורי. הכל מותר!
מה אפשר להגיש לצד המנה?
סלט ירקות, שירות עם אורז עם שקדים או פסטה, מה שיתחשק לכם!
אם אני טבעוני, מה אני יכול לעשות במקום?
כמובן! טופו או חזה סויה הם תחליפים מעולים.
האם אפשר להכין אותה בתנור?
מומלץ! באותו זמן שתשמן בתנור על חום רך של 180 מעלות, הרגע בהצלחה!
יש המלצה לחמימות נוספת?
לגמרי, חומוס ביתי ואו רוטב טחינה יכולים להוסיף לזוהר המנה!
איך אני יכולה להפוך את המנה ליותר בריאה?
בחרו בעוף אורגני, השליכו את השמן ושדרגו עם ירקות.
עכשיו, אם אתם מרגישים את הרעב מרים את ראשו, קדימה, התחילו להכין את המתכון המדהים הזה. אל תשכחו לשתף את המנה עם החברים והמשפחה שלכם ברשתות החברתיות – כי כשזה טעים כל כך, כולם צריכים לדעת על זה!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025