חזה עוף על הפלנצ’ה בתיבול הורס
האם אי פעם נתקלתם במנה שכבר בשלב ההכנה שלה גרמה לכם ללקק את השפתיים? ברוכים הבאים לעולם של חזה עוף על הפלנצ’ה! מדובר במנה פשוטה לכאורה, אך התיבול המיוחד שלנו יהפוך אותה למשהו מדהים ומעלף. כל ביס כאן הוא חוויה שמעוררת טעמים שלא תשכחו בזמן הקרוב. אז תלכו ותתחילו להתרגש, כי אנחנו בדרך להכין מנה ממש מושלמת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בשלב הזה, התשוקה שלכם למנה רק תמשיך להתרקם. הנה רשימת המרכיבים שתצטרכו כדי ליצור את המנה האדירה הזו:
- 4 יחידות חזה עוף בעובי בינוני
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית (לשלב בישול ומרינדה)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה (מתוקה או חריפה, לבחירתכם)
- 1/2 כפית כמון
- 2 כפות סויה (לגרסה בריאה יותר ניתן להשתמש בסויה דלת נתרן)
- 1 לימון, מיץ
- שמיר קצוץ (לקישוט)
שימו לב שאפילו אם יש לכם חזה עוף קפוא, לא נורא! אפשר פשוט להפשיר אותו במים פושרים ואז להמשיך בתהליך ההכנה.
שלבי ההכנה
אז מה עכשיו? עכשיו אנחנו נכנסים לעבודה! ההכנה היא כל כך פשוטה, שלא תאמינו עד כמה היא מהירה. בואו נתחיל:
- ראשית, נתחיל במחבת – נשים על הפלנצ’ה את שמן הזית ונטפח חזק.
- בזמן שהפלנצ’ה מתחממת, נבצע את מרינדת העוף. בקערה גדולה שלבו את השום הכתוש, מלח, פלפל, פפריקה, כמון, סויה ומיץ הלימון. תערבבו היטב עד שכל התבלינים יתאחדו.
- נכניס לתוך המרינדה את חזה העוף, נוודא שהחזה מכוסה היטב בתערובת.
- נשאיר את העוף במרינדה לפחות 15 דקות (אם יש לכם זמן, תנו לו לשהות עד שעה – זה יעשה פלאים!).
- הגיע הזמן! נשים את חזה העוף על הפלנצ’ה החמה ונבשל במשך 5-7 דקות מכל צד. תוכלו לראות את הזבוב הקטן הזה עולה, וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים – חום וצלייה מושלמים.
- לאחר שהעוף מתבשל, נכסה וניתן לו לנוח כ-5 דקות לפני ההגשה.
- לקישוט, פזרו שמיר קצוץ מעל.
- והנה, הגעתם ליעד – חזה עוף הממכר פשוט הוכן!
גרסאות חלופיות
אפשר בקלות להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בסטייקי טופו או חלבון מהצומח. כל מה שיש לעשות זה להחליף את חזה העוף בסטייקי טופו ולהשתמש באותם תבלינים. תופתעו לגלות שהמנה עדיין תהיה אגדי ואפילו בריא.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להרים את המנה לגבהים חדשים? יש כמה תוספות שיכולות להיות משגעות!
- חזה עוף עם רוטב יוגורט – פשוט שלבו יוגורט עם נענע קצוצה ותבלינים.
- עוף בסגנון אסייתי עם סלט גזר ופלפל.
- הוספת פירות יבשים כמו משמשים או צימוקים למרינדה.
- לגרסה חריפה, לבקש לתבל עם צ’ילי טרי קצוץ.
לא משנה מה תבחרו, תהיו בטוחים שהמנה תצא מדהימה בכל וריאציה! בשלב הזה, הקפיצות רק מתחילות.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את העוף במרינדה ולהשאיר במקרר עד 48 שעות מראש. כשמגיע הזמן לבשל – זה לוקח דקות ספורות בלבד.
מה לעשות אם אין לי פלנצ’ה?
אם אין לכם פלנצ’ה, אל דאגה! מחבת רגילה תעשה את העבודה בצורה מושלמת.
האם יש חלופות לתבלינים?
בהחלט! אתם יכולים לשחק בתבלינים, אפשר לשים רוזמרין או תבליני קארי לזריקה של טעם.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה נשארת טעימה במקרר במשך 3-4 ימים. רק אל תשכחו לעטוף היטב!
איך נראה חזה עוף טוב?
חזה עוף טוב צריך להיות לח, עסיסי וללא סימני כימרן על פניו – זה גם סימן למומחים!
אפשר להגיש עם תוספות?
בוודאי! זה מתקבל מצוין עם אורז, פירה או סלט ירקות מרענן.
האם יש צורך בגריל חם?
לא באמת! על הפלנצ’ה תקבלו תוצאות מהשגוי. רק דאגו לחמם טוב.
האם אפשר לגרר את העוף אחרי הבישול?
זהו רעיון ממש טוב! גרירת העוף ותיבול נוסף עושה פלאים.
איך אני יודע מתי העוף מוכן?
על העוף להיראות צהוב בהרבה. תנסו לחתוך אותו – אם הוא עסיסי מבפנים, אז זה הזמן להגיש.
האם קשת הטעמים אינה מספיק לחדו?
כמובן שאפשר להוסיף עוד סוויטות, כמו דחיסת דבש עם הצלה דולרת, ולקבל טעם חדש ואגדי.
בסופו של דבר, אני מאוד מקווה שהיתרון הזה שנתתי לכם על מנת להכין את המנה המשגעת הזו ינחה אתכם בכל ההכנה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, כי מושלם זה לחלוק! שיהיה לכם בהצלחה ובתיאבון!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025