חזה עוף מוקפץ עם סילאן
יש משהו במנה הזו שמסמוקי את החושים שלנו וגורם להם לרקוד. זה לא רק חזה עוף מוקפץ – זה חזה עוף מוקפץ עם סילאן! הפשטות של המנה הזו משגעת – אוכל שגרתי אך מלא בטעמים מתוקים ומכמירים. איך אנחנו יכולים לעמוד בפיתוי של מנת עוף פריכה, רכה ונימוחה, שעוטפת את החיך בטעמים המושלמים של סילאן? אם לא פיתחתי את התיאבון שלכם, אז בהחלט משהו לא בסדר!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם מה שצריך. לפני שאתם קופצים למטבח, נעבור על רשימת המרכיבים. לכל רכיב יש קסם משלו ומצליח לגרום למנה הזו להיות פשוט מדהימה!
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לש strips
- 2 כפות סילאן
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 גזר, פרוס דק
- 2 צדפים של שום, קצוצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט רוטב סויה (לא חובה)
- כוס קטנה של פטרוזיליה קצוצה לקישוט
לכל מי שמעוניין לשדרג את המנה, אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו קישואים או תירס קפוא. זה תמיד נותן פן חדש ומשגע למנה!
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך המלאכה. לאחר שנאסוף את כל החומרים, נתחיל להכין את המנה המעלפת הזו!
- מועכים את חזה העוף עם קצת מלח ופלפל.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את גזר הפרוס וממשיכים לטגן במשך 2 דקות נוספות.
- נכניס את חזה העוף למחבת ונטגן עד שהעוף משחים מכל הצדדים.
- כשהעוף כמעט גמור, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
- שופכים פנימה את הסילאן ומשלבים היטב.
- לסיום, אם רוצים, ניתן להוסיף רוטב סויה ולערבב.
- מעבירים לצלחת ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אכילת המנה הזו היא כמו לעטוף את עצמכם בשמיכה חמימה. אבל למה לעצור כאן? אתם יכולים להוסיף לתוכה עוד טעמים!
- לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את חזה העוף בטופו. חתכו אותו לקוביות ולטגן את אותו בצורה דומה.
- אם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, פשוט שימו לב לרוטב הסויה שאתם משתמשים בו.
- למי שאוהב טעמים חריפים, ערבבו פנימה כמה טיפות של סחוג או איולי חריף.
- אפשר להוסיף ירקות כמו ברוקולי או פטריות, שיתווספו לתוך המנה ויעשירו את המרקם.
שאלות ותשובות
מה ניתן להחליף אם אין סילאן?
במקום סילאן, אפשר להשתמש בדבש. אם אתם מחפשים טעם פחות מתוק, הוסיפו קצת רוטב דירק לירק מכל הסוגים.
איך ניתן לשמור את העוף המוקפץ אם נשאר?
אם נשאר לכם עוף, פשוט שמים אותו בקופסה סגורה במקרר. במקביל, עדיף לחמם שוב במחבת כדי לשמור על הפריכות.
האם אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט! אפשר להכין ולשמור במקרר ליום שני או שלישי. רק יש לחמם על חום נמוך כדי לשמור על עסיסיות העוף.
מה כדאי להגיש עם המנה?
זו מנת עוף מושלמת להגיש לצד אורז, קוסקוס או סלט ירקות מרענן.
אפילו יש טיפים לחסה?
תוסיפו לסלט רוטב סויה ואגוזי ערמונים קצוצים. זה ייתן לסלט טעם כך שלא תצליחו להפסיק לנשנש.
אפשר להקפיץ עוד חומרי גלם?
בהחלט! הקפיצו את החומרים האהובים עליכם כמו קישואים, תפו”א קלויים או אפילו ביצים.
כמה זה משנה אם משתמשים בהפתחות בעוף הכשר?
לא משנה מבחינה טעם, רק חשוב להקפיד על כשרות החומרים.
למה זה כל כך טעים?
זה השילוב של סילאן עם העוף שהופך אותו למשגע. אתם תעופו על זה!
מה כדאי שיהיה במקרר אם מתחשק לי להכין את זה לעיתים קרובות?
שמרו תמיד על סילאן, בצל, תיבול בסיסי ושום. זה יכול להפוך לארוחה נהדרת בכל רגע.
האם אפשר להקפץ את המנה על גריל?
לא רעיון רע! זה יעניק לעוף את העשן הקל שישדרג אותו לגמרי!
לאחר שסיימנו עם כל השלבים, מתכון זה הוא בדרך כלל הדרך המהממת לשדרג את הארוחות שלכם! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות והפיצו אותו לחברים. למה? כי אוכל טוב הוא משהו ששווה לחלוק!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025