פלאפל תימני: סוד הטעם המדהים
לא הרבה מנות מצליחות לנצח את פלאפל התימני. זה לא רק אוכל – מדובר במסע טעים שעושה כבוד למורשת ולמסורת. באותו רגע שאתם טועמים, אתם מתמכרים לתערובת הטרייה של חלבה, קוקומה ותבלינים מזרח תיכוניים, המרגשים את בלוטות הטעם ומספקים חוויה קולינרית שמשגעת את החושים. פלאפל תימני הוא למעשה יותר מאשר מנת רחוב – הוא סיפור משפחתי, הוא חלק מהחיים שלנו, וכמובן – הוא פשוט אגדי!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן טיגון: 10 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך השלב הבא של המתכון הייחודי הזה, נציג את המרכיבים. כל מרכיב כאן משחק תפקיד חשוב בתוצאה הסופית, אז כדאי לכם להקשיב בתשומת לב – זה לא סוד, זה מתכון לפלאפל המשגע של סבתא!
- 2 כוסות גרגרי חומוס (מושרים במים למשך 12 שעות)
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיניים שום, קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 2 כפות כמון טחון
- 2 כפות קימל טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית שטוחה של סודה לשתייה
- 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח רגיל אם אין צורך בטבעוני)
- שמן לטיגון
שלבי ההכנה
כעת, לאחר שנתנו את שמו של כל מרכיב ונתנו לכולכם טעימה מרגשת על המנה שלפנינו, נבצע את הצעדים להכנת פלאפל תימני נימוח ואוורירי!
- משרים את גרגרי החומוס במים למשך 12 שעות. לאחר מכן, מסננים ומייבשים.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון, על חום בינוני.
- מניחים את גרגרי החומוס בבלנדר או מעבד מזון ומערבלים עד שנוצר תערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, תבלינים, מלח, פלפל, סודה לשתייה וקמח – ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מכינים כדורים בעזרת הידיים, בגודל של כדור פינג פונג.
- מטגנים את כדורי הפלאפל בשמן החם במשך 5-7 דקות או עד שהכדורים מזהיבים ומשחים.
- מניחים את הפלאפל המטוגן על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
- מגישים עם טחינה, סלט ורוטב חריף – ונהנים מהטעם המושלם!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים וריאציות מהנות, אנחנו כאן בשבילכם. יש המון דרכים להעשיר את המתכון הזה:
- גרסה טבעונית: פשוט דלגו על השימוש בקמח חיטה והשתמשו בקמח חומוס.
- גרסה דלת פחמימות: ניתן להמיר את החומוס בקישוא או בטטה מבושלת.
- תוספת לוהטת: אפשר להוסיף לתערובת פפריקה חריפה אם רוצים את הספייס.
- שדרוגים מתוקים: הוסיפו תמרים קצוצים לתערובת כדי להפתיע את האורחים.
שדרוגים ותוספות
יש כל כך הרבה דרכים לשדרג את הפלאפל התימני שלנו! אם אתם מחפשים להפוך את המנה למושלמת עוד יותר, ישנן מגוון אפשרויות מצוינות. לדוגמה, ניתן להוסיף לסלטים בצד – כמו סלט קצוץ עם רוטב לימון – או לנקוט בגרסה עם עירית קצוצה להפתעה. האם חשבתם גם להוסיף בצל מטוגן? זה באמת נותן את הסטייל!
שאלות ותשובות
מה עושים אם התערובת שלי נדבקת?
לפעמים זה קורה. פשוט הוסיפו מעט קמח חומוס או קמח תפו”א עד שתגיעו למרקם שמאפשר לכם ליצור כדורים.
כמה זמן אפשר לשמור פלאפל במקרר?
פלאפל נשאר טרי במקרר עד 3 ימים. פשוט מחממים מחדש בתנור או בטוסטר אובן.
אילו רטבים מומלצים ללוות את המנה?
רטבי טחינה, רוטב חריף או אפילו יוגורט עם קצת שום וזרעי כמון – כל אלו ישדרגו את הטעם בצורה מדהימה!
מה עושים אם אין לי שמן עמוק?
אפשר להרתיח את הכדורים על מחבת שטוחה עם מעט שמן, אבל טיגון עמוק מביא לתוצאה המושלמת.
האם אפשר להקפיא את הפלאפל?
בהחלט! קפיאו את כדורי הפלאפל על תבנית ואחר כך מעבירים לשקית ואקום כדי לשמור על טריותם. הם יהיו במצב מצוין במקפיא במשך כ-3 חודשים.
מה הכי קשה במתכון הזה?
יתכן שהחלק הקשה הוא לחכות עד שהחומוס יתמוסס. אבל ההמתנה בהחלט שווה את זה!
האם אפשר לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בקמח חומוס וכך זה ייחודי בעבודתו, ומאוד טעים.
איך לדעת שהפלאפל מוכן?
ברגע שהכדורים מזהיבים ומשחימים בצדדים. היזהרו לא לשרוף אותם, כי זה יכול להשפיע על הטעם.
האם אני יכול להכין פלאפל תימני במטגן אייר?
בהחלט! פשוט קצת ערבוב בשמן וטיגון בטמפ’ גבוהה. תוצאה לא פחות טובה!
אז כמו שהבנו, פלאפל תימני הוא לא סתם מנה, זו חוויה שמעוררת געגועים, טעמים מדהימים ואפילו חיוך. אז למה אתם מחכים? השתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות ותנו לכולם לגלות את הכוח של פלאפל תימני!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025