המבורגר אנטריקוט: טעמים מדהימים בכל Bite
אם אתם מחפשים את הביס המושלם שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם יושבים במסעדת בשרים יוקרתית, המבורגר אנטריקוט הוא התשובה שאתם החיפשתם! זו לא סתם מנה; זו חוויה קולינרית משגעת, שאי אפשר להתנגד לה. תארו לעצמכם את הבשר הנימוח, השומני והרך, שפשוט נמס בפה עם כל ביס. ששתיים, שלוש, או עשרים דקות אחרי, אתם עדיין זוכרים את הטעם ואולי אפילו חופרים במגירה אחרי הבשר הבא. אם אתם רגישים להיסחף, כדאי לקנות את הבשר בשבילכם קודם.
זמן הכנת המתכון: 1 שעתיים רמת קושי: בינוני מנות: 4
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- זמן צלייה: כ-10-15 דקות (תלוי ברמת הצלייה הרצויה)
- מספיק ל-4 מנות מדהימות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנכנס לעומק ההכנה, אנחנו רוצים להצביע על כמה רכיבים שיהפכו את ההמבורגר שלכם לאגדי. כשמדובר בהמבורגר אנטריקוט, רכיבים איכותיים זה הכל. בואו נציץ לרשימה!
- 1 ק”ג בשר אנטריקוט טחון (מומלץ לשים לב למומלץ לשומן כaround 20% לשמירה על עסיסיות)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות רוטב ווסטרשייר
- 1 ביצה (או בננה למי שמתעקש על טים טבעוני)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 4 לחמניות המבורגר
- גבינת צהובה (אפשר גם לא לשים אם לא בא לכם על שומניות נוספת)
- ירקות טריים – חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ
- קטשופ ומיונז
- תיבול: קומץ פפריקה מתוקה או חריפה
למקרה ואתם מעדיפים גרסה צמחונית, תוכלו להשתמש בבשר טחון מתחליף בשר מבוסס צמחים. תוספת נהדרת תהיה גם מנגו או אננס קצוץ לתיבול ייחודי.
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להיכנס לעניין, ולראות איך מכינים את ההמבורגר המדהים הזה.
- נשמים את הבשר האנטריקוט בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והחותך דק.
- יוצקים פנימה את רוטב הווסטרשייר – הוא מוסיף טעם משוגע!
- שמים את הביצה או את הבננה (לגרסה הצמחונית) ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח, פלפל, ואולי בקטנה פפריקה לפי מה שאתם אוהבים.
- מעבירים את הבשר לכדורים בגודל כף ושטוחים אותם לצורת המבורגר.
- מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן על חום גבוה.
- מניחים את הקציצות במחבת, צולים במשך 5-7 דקות מכל צד לפי מידת הצלייה הרצויה.
- בשלב האחרון, כשקציצות עם גבינה, מניחים פרוסת גבינה חצי דקה לפני שמסיימים כדי שתתמוסס.
- מוציאים את הקציצות ומניחים אותם על לחמניות טריות.
איך הטעמים מרוכזים כאן בכל כך הרבה רגעים! רגע שווה תוספת של נקניקיות או בייקון, כשהן כבר באזור. ההמבורגר הזה יכול להיות גם עם רוטב סויה או קרם בצל לאנשים שמחפשים טוויסט של מזון אסיאתי.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כדי לשדרג את ההמבורגר שלכם, אתם מוזמנים לשקול להוסיף:
- בצל חריף מטוגן
- רוטב צ’ילי או חריף
- תוספת של צ’יפס פריך בצד – אולי מתכון לצ’יפס מתוק!
- פטריות שמפניון מטוגנות – ותבינו איך זה מעלה את החוויה!
- אבקת שום או גבינת פטה כהצעת בריאותית!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בבשר אחר מהאנטריקוט?
אם אתם רוצים להחליף בבשר מהיר יותר או דל שומן, כמו חזה עוף טחון, זה בהחלט אפשרי, אך ההמבורגר לא יהיה עסיסי באותו אופן.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות מראש ולהקפיא אותן. רק יש לזכור להפשיר לפני הצלייה.
מהי הדרך הטובה ביותר לדעת מתי ההמבורגר מוכן?
בחיוב, השתמשו במד חום בשר! ההמבורגר מוכן בשלב בו חום פנימי מגיע ל-70 מעלות צלזיוס.
האם זה בסדר להוסיף עוד תיבול?
כמובן! תוספת של חרדל, קימל, או אפילו צילי יכולה להוסיף טוויסט לטעמים.
מהן הלחמניות הטובות ביותר עבור ההמבורגר?
שתיים מהאופציות האהובות הן לחמניות בריוש או לחמניות מקמח תפו”ח שמוסיפות שכבת מתיקות משגעת להמבורגר.
האם אני יכול להכין את המבורגר על גריל?
אין ספק! גריל נותן טאץ’ כזה להמבורגר ואל תשכחו לשמור על חום גבוה.
למה לשים ביצה במתכון?
הביצה עוזרת לקציצה להחזיק את עצמה יחד ומשפרת את המרקם והנימוחות.
מה אפשר לשים על ההמבורגר?
אתם יכולים לשים כל דבר שתרצו כמו פרוסות אבוקדו, רוטב פסטו או מחית חצילים.
האם מתאים להכין גרסה טבעונית?
כמובן! השתמשו בבשר צמחי וזה יעבוד מצוין.
איך אני יכול להבטיח שההמבורגר שלי לא יהיה יבש?
שימו לב לא לערבב את הבשר יותר מדי ושמרו על אחוז שומן גבוה לתוצאה עסיסית!
ההמבורגר אנטריקוט הוא לא סתם מתכון, הוא מתכון שיש בו הרבה אהבה, טעמים וואוו ודרייב לשמונה ביסים נוספים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולעודד את החברים שלכם ליהנות מהטעמים המדהימים שניתן להכין במטבח הביתי. יאללה לעבודה!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025