בשר טחון עם אורז בסיר אחד – מתכון מושלם לשולחן משפחתי!
דמיינו את הרגע הזה שבו הבית מתמלא בריח של בשר ומסביבו תבלינים ורוטב, כשכל אחד בבית מתחיל ללקק את האצבעות בציפייה למנה אחת אגדי: בשר טחון עם אורז בסיר אחד. זו אחת המנות הממכרות ביותר שמזכירות לנו את אכילת סעודות משפחתיות, שבהן כולם מתאספים סביב השולחן לטעום את מה שהכין השף הראשי – לא אחר מאשר אתם! המנה הזו היא פשוט מדהימה והטעמים שלה מעלפים. אפשר להמציא את המתכון בעוד הרבה דרכים, ואתם תגלו שהוא נשאר טעים בכל פעם מחדש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המושלמת הזו, נצטרך כמה מצרכים פשוטים שילוו אותנו בדרך למנה מסבסית, משגעת ומאגדי. המטרה היא לייצר שילוב טעמים וצרוף מרגיש של חוזק וטעמים.
- 500 גרם בשר טחון (עגל, כבש או הודו – לפי טעמכם)
- 1 כוס אורז בסמטי
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 עגבנייה קצוצה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1.5 כוסות מים או ציר בקר (לנפלאות נוספות)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
אנו ממליצים לשלב בתבשיל הזה גם ירקות כמו גזר קצוץ או קישואים – תשדרגו את המנה ותהפכו אותה למרעננת ובריאה יותר!
שלבי ההכנה
הכנה היא אמנות ולפי זה, יש לנו המון שלבים ברורים, בסוף כולם יהיו כל כך אופתעים! הכנת הבשר והאורז בסיר אחד זו ממש אמנות, אז קחו אוויר ונקפוץ למטבח!
- חממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבושלים עד שהוא משחים לחלוטין.
- מכניסים את העגבנייה הקצוצה ומערבבים עד שהיא מתרככת.
- מוסיפים את רסק העגבניות ושאר התבלינים (פפריקה, כמון, מלח ופלפל).
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב לעד שכולו מצופה בתבלינים.
- יוצקים את המים או הציר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים למשך 20 דקות.
- לאחר 20 דקות, כבו את הלהבה והשאירו את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
- פותחים את הסיר, מערבבים בעדינות עם מזלג ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה אם רוצים.
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לעשות מנה עם טאצ’ עכשווי, תוכלו לשלב טופו וליצור וריאציה טבעונית לחלוטין! במקום האורז, אין טוב יותר מאורז כפרי או קינואה. זה נותן את התמזגות הטעמים וגם בורא הרגשת רעננות.
שדרוגים ותוספות מומלצות
עכשיו כשהמנה מוכנה, מה דעתכם להוסיף כמה תוספות שיכולות להפוך אותה ליותר מיוחדת? חוץ מהפטרוזיליה, אפשר לקשט עם פרוסות לימון או חומץ בלסמי – כל אחד מהאלמנטים האלה רק יקפיץ את הערך המוסף!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי בשפנים?
אם אין לכם בשר טחון, ניתן להשתמש בעוף טחון או אפילו תחליף שמבוסס על סויה.
האם אפשר לאכול את זה בלעדי אורז?
בוודאי! ניתן להשתמש בבקר קטן, ולהכין קדרה עם ירקות עשירים, שתשמור על טעמים המרגשים.
מה לעשות אם אורז נשרף?
לא לפחד! אם קורה לכם שהאורז נשרף, פשוט הוציאו אותו לסיר אחר, הוסיפו קצת מים ונסו לאפות אותו שוב.
האם אפשר להכין את המנה הזו יום מראש?
בהחלט! המנה הזו הכי טעימה כשהיא נעשית כחצי יום לאחר ההכנה, משום שהטעמים מתמזגים בצורה שלמה יותר.
מה אפשר לשלב עם המנה הזו?
תוספות נהדרות יהיו סלט ירקות קר ובצד רוטב יוגורט – קלאסיקה!!
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! רוב הילדים אוהבים בשר טחון, ואם מוסיפים ששבבי גבינה למעלה, כל המסיבה תהיה מושלמת.
איך לבשל בשביל מסיבה?
אחת המנות הכי טובות למסיבה שלכם! ניתן להכפיל את הכמויות, ולסדר בתבניות הגשה.
האם ניתן להוסיף פירות יבשים?
אם בא לכם להתנסות בטעמים מתוקים – אין בעיה! תוספת של צימוקים יכולה להוסיף מתיקות מדהימה.
מה ניתן לשתות עם המנה?
אפשר לשתות עם המנה הזו יין אדום קל או מים קרים עם לימון בשרי.
האם זה מתכון בריא?
בהחלט, הוא עשיר בוויטמינים, חלבון ואנרגיות, יחד עם הירקות והקטניות שהוא מכיל.
תעשו טובה לעצמכם, הכינו את המתכון המדהים הזה והפכו את השולחן שלכם למושלם. נשמח אם תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותזמינו את החברים לטעום מהמנה שאתם הכנתם! תהנו!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025