בצק שמרים עלים – מתכון קל ומדהים
בכל פעם שבני הבית שלי פוגשים בצק שמרים עלים שלי, זה נגמר בכמה דקות ספורות. הריח המדהים שמתפשט בכל הבית, הכנה כל כך פשוטה, והתוצאה נגמרת בצליל ללקיקת האצבעות – פשוט אגדי! אני חייבת לציין שהמתכון הזה כל כך ממכר, שתרצו להכין אותו שוב ושוב. במיוחד כשאתם חוגגים אירועים משפחתיים, או פשוט רוצים לפנק את עצמכם. לא משנה אם תבחרו למלא אותו במלית מתוקה או מלוחה, התוצאה תמיד תהיה מעלפת!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מגיש למספר מנות: 6-8
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים המושלמים כדי שהבצק יהיה אוורירי ונימוח, ושהמילוי ייצא משגע!
- 500 גרם קמח מנופה (קמח לחם)
- 30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
- 300 מ”ל מים חמים
- 100 מ”ל שמן צמחי (או חמאה מומסת)
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה (לברשת הבצק)
מרכיבים חלופיים
אם תרצו להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצה ב-2 כפות רסק תפוחים או 1/4 כוס חלב שקדים. אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן על בסיס שקדים או תפו”א.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן למשהו משגע – שלבי ההכנה! אין כמו ההרגשה של ללוש את הבצק בידיים ולהרגיש אותו מתמזג לכדי משהו מעלף. תחכימו ותשמרו במחשבות את כל הפעולות האלו!
- נמיס את השמרים והסוכר בקצת מים חמים, ונניח ל-10 דקות עד שהשמרים מתפשטים.
- בקערה גדולה, נשלב את הקמח והמלח.
- נוסיף את השמרים שהכנו ואת יתר המים והשמן.
- לוש את הבצק היטב עד שהוא הופך לגלי חלק ומעט דביק.
- נכסה את הקערה במגבת ונחכה 1-2 שעות (תלוי בטמפרטורת האוויר) עד שהבצק תופס גובה ומשתגע!
- לאחר שהבצק תפח, נשלוף אותו מהקערה ולושים שוב קלות.
- נחלק את הבצק ל-2-3 חלקים וכך נוכל למלא בכל מילוי שתרצו – גבינה, שוקולד, או אפילו ירקות.
- נרדד את כל חלק בצק לעובי של כ-1 ס”מ, נעטוף ונסגור את המילוי.
- נניח על תבנית עם נייר אפייה, ונבריש בביצה הטרופה.
- נאפה בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהבצק מתגלה בזהב מושלם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הכי כיף להעשיר את המילויים והטעמים! תוכלו להוסיף בצל מטוגן על המילוי המלוח, להדגיש את השוקולד עם אגוזי לוז קצוצים, או לעצב את הבצק עם תבלינים כמו זרעי כמון או שומשום שמוסיף קרנצ’יות נהדרת. אם אתם רוצים לרגש עוד יותר, תוכלו למרוח סירופ מייפל על המילוי המתוק לקבלת מתיקות משגעת. יש אינספור אפשרויות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בקמח אחר להכנת הבצק?
בהחלט! אתם יכולים לנסות קמח חיטה מלאה או קמחים מסוימים ללא גלוטן, אך יש לזכור שהמרקם והטעדים עשויים להשתנות.
מה לעשות אם הבצק לא תופס גובה?
יכול להיות שהשמרים לא היו איכותיים או שהמים היו חמים מדי. אם כך, כדאי להתנסות עם פיקוח של הטמפרטורה.
אפשר להכין את הבצק יום מראש?
כן! ניתן להכין את הבצק ולהשאיר אותו במקרר למשך לילה. לאחר מכן, תנו לו להתחמם לפני האפייה.
כיצד שומרים על הבצק למשך זמן?
אם נשאר לכם בצק, עטפו אותו בניילון נצמד ושימו במקרר. תוכלו להשתמש בו במשך 2-3 ימים.
האם ניתן להקפיא את הבצק?
בהחלט! אתם יכולים להקפיא את הבצק אחרי שהתפיח. גזרו אותו לחלקים והקפיאו בניילון. לפני השימוש, הניחו במקרר למשך הלילה.
מה המילוי הכי פופולארי?
יש כאלה שאוהבים מילוי גבינה עם פפריקה ומלח, ופשוט לא יכולים להתנגד. אחרים אוהבים שוקולד או ממרחים אחרים. זה לגמרי תלוי בהעדפות שלכם!
איך אני יודע מתי הבצק סיים לאפות?
כשהוא מתגלה בזהב מושלם, ובסיומם אל תשכחו להבחין בעשן שצריך לצאת מהתנור.
אפשר להכין את הבצק במיקסר?
כן, בהחלט! אם יש לכם מיקסר, השתמשו בו עם מתקן הלישה. אבל אל תשכחו להרגיש את הבצק בידיים!
האם אני יכול להכין את הבצק עם מים פושרים?
לא כדאי. המים צריכים להיות חמים על מנת שהשמרים יתפחו כמו שצריך, אך לא רותחים.
מה הקסם בפעולת הלישה?
הלישה היא חלק קריטי במשטח – היא מספקת את הגמישות והמרקם שמייחדים את הבצק. תקדישו לזה את הזמן!
אם המתכון הזה ריגש אתכם כמו שהוא ריגש אותי, אל תהססו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות שלכם. הפיצו את האהבה והמאה הזה שנקרא בצק שמרים עלים! שימו לב: אחרי שתכינו אותו, תמצאו את עצמכם מכניסים אותו לכל ארוחה, כי בפשטות – זה הכל הכי טעים שיש!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025