“`html
בצק פריך מלוח עם גבינות – מתכון אגדי שלא תרצו לפספס!
תארו לעצמכם את המצב: ערב חמישי, אין מה לאכול, ואתם רק מחפשים פיתרון מהיר לדרישות הקולינריות של החברים שנמצאים אצלכם. אל דאגה! על תהליך ההכנה של בצק פריך מלוח עם גבינות אנחנו יכולים לדבר שעות. מדובר במתכון שמשלב טעמים עוצרי נשימה עם פשוטות בלתי נתפסת. כל ביס הוא חוויה ממכרת, ולא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מילוי כ-6 מנות
מרכיבים לבצק פריך מלוח עם גבינות
כדי ליצור את הבצק המושלם, כדאי לדעת לבחור את המרכיבים בקפידה. ההמנון כאן הוא השילוב המושלם של גבינות שונות. זה הזמן להיכנס לעסוק במרכיבים שלנו:
- 2.5 כוסות קמח (על מנת לשמור על המרקם הסופר פריך)
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (שתעשיר את הבצק למעלה מ-100%!)
- 1/4 כוס גבינת פריזר (מיד אסביר מדוע זו הבחירה הנכונה)
- 1/4 כוס גבינת פטה (לא חייבים, אבל משדרג במשוגע!)
- 1 ביצה (או ביצה טבעונית אם תרצו)
- 1/4 כוס מים קרים (כדי להשיג את האווריריות הגבוהה)
- מלח לפי הטעם (ופחמימות? מה פתאום!)
שלבי ההכנה
בהכנה הזו לא צריך להיות שפים גרמנים, אנחנו נבצע את הכל בקלות וברוגע. מהנסיון שלי, כל שלב חשוב לא פחות מהשני. אז בואו נצאת לדרך!
- נניח את הקמח והמלח בקערה גדולה ונתערבב היטב.
- נוסיף את קוביות החמאה הקרה ונעסים עד שאין גושים גדולים בבצק.
- בהמשך, נוסיף את גבינת הפריזר והפטה תוך ערבוב עדין.
- במקום אחר, נבצע ביצה עם המים הקרים ונתערבב היטב.
- נשפוך את התערובת הרטובה לתוך תערובת הקמח ונערבב בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח במקרר ל-15 דקות (כאן אנחנו מנצלים את הזמן לעשן מנטה או לרקוד קצת במטבח).
- לאחר החצי שעה, נוציא את הבצק מהמקרר, נרדד אותו על שולחן מקומח (לשמור על אווריריות ונוחות)
- נחתוך לריבועים ונתחיל למלא במילוי גבינות!
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות.
- נוציא, נתקרר כמה שניות, ונגיש לכולם סביב השולחן.
אם רציתם לדעת איך להכין גרסה טבעונית לבצק המלוח הזה, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את החמאה בשומן צמחי כמו שמן קוקוס ולהשתמש בכל גבינה טבעונית שאתם אוהבים. סופר פשוט!
וכדי לשדרג את המתכון, אפשר להוסיף לתוך הבצק גם עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין, או לזרוק פנימה מרכיבים שאני אישית הוא מגניב: עגבניות מיובשות, זיתים קצוצים או אגוזי מלך קצוצים!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשדרג את הבצק הזה?
כמובן! אפשר להוסיף גבינות נוספות, או לשלב בתוכה ירקות קלויים או חמוצים – זה משגע את הטעמים!
האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
בהחלט! קמח מלא ייתן טעם ייחודי, אבל שימו לב – הבצק עלול להיות פחות פריך.
מה אם אין לי גבינת פטה?
אין בעיה! גבינת קוטג’ תעשה עבודה מצוינת, או אפילו גבינת מוצרלה!
כמה זמן הבצק שומר במקרר?
הבצק שומר במקרר ל-3-4 ימים – אם תוסיפו עוד מלח, הוא גם יישאר פריך!
האם אפשר להקפיא את הבצק?
בוודאי! זו דרך מצוינת להכין אוכל מראש. מסווגים את הבצק בניילון נצמד ואחסנים במקפיא עד חודש.
מה כדאי להגיש עם הבצק הזה?
לגמרי אפשר להגיש אותו עם סלט ירוק מרענן או כמנה ראשונה עם ממרחים טעימים.
אם אני רוצה להכין את זה עם כוסברה?
כמובן! כוסברה יכולה להוסיף טוויסט מרענן ומיוחד. זה ממש לא סטנדרטי, אבל מי אמר שזה רע?
האם אפשר להכין את זה בתבנית גדולה יותר?
בהחלט! פשוט תאפו לזה זמן נוסף על מנת שהבצק יתבשל בצורה אחידה.
מה הקטגוריה הכי טובה להוסיף מתכון זה?
ביסים מלוחים, או כל נושא שקשור לממתקים – זה מצוין לפחות לאורחים שלכם!
אני לא אוהב גבינות – האם יש אלטרנטיבות?
כלומר, אפשר להחליף בגבינות חלופיות כמו פירות יבשים, או לבחירתך לשים ירקות קפואים ולעבוד עם תערוב שונה לגמרי!
לא משנה איזו גירסה תבחרו, המתכון הזה הוא גם אגדי, גם משגע, ומעל הכל – הוא יגרום לכם ללקק את האצבעות! אל תתביישו לשתף את המתכון הזה עם חברים, כי הרי מדובר בחוויה בלתי נשכחת. שיהיה ביס מושלם!
“`
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025