בצק לפיצה בטאבון עם התפחה ארוכה – המתכון המושלם!
אם תשאלו אותי מהו הבצק שהופך את הפיצה שלכם לאגדה, התשובה היא חד משמעית: בצק לפיצה בטאבון עם התפחה ארוכה. דמיינו לעצמכם פיצה עם קרום זהוב, פריך בצדדים ונימוח במרכז, בפירות באיכות גבוהה, אגוזים או תוספות שאתם אוהבים. היום, אנו נלמד אתכם איך להכין באדיקות את הבצק הזה, שלעולם לא תפסיקו לחשוב עליו, והצגתו בטאבון תביא אתכם לידי אושר עליון. חייבים להודות – זה פשוט מדהים!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- התפחה: 24 שעות על מנת להגיע לתוצאה הכי טעים שיש
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: עבור 4-6 פיצות
כמו בכל מתכון, השלב הראשון הוא להכיר את המרכיבים שיביאו אותנו לתוצאה המעלפת, אז תתכוננו להיכנס לעולם של ניחוחות שטופי פחם וקריספיות שלא ניתן לעמוד בפניה! אלו הם הרכיבים שצריך להכין:
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם קמח לחם (בעל תכולת חלבון גבוהה)
- 350 מ”ל מים פושרים
- 1.5 גרם שמרים יבשים
- 10 גרם מלח
- 5 גרם סוכר
- 30 מ”ל שמן זית איכותי
חשוב לדעת כי קמח לחם הוא הקמח המושלם לבצק הפיצה, בזכות תכולת החלבון הגבוהה שלו. חלבון זה מסייע לבצק להיות גמיש ופריך. את השמרים ניתן לשמור במקום קר. אם אתם מחפשים אלטרנטיבות, ניתן להשתמש בשמרי סויה או שקיימים גם שמרים טבעוניים. יחד עם זאת, אתם יכולים לשמור על המתכון הזה בגרסה ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח ללא גלוטן!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לקבל את ההדרכה ליצירת הבצק המושלם. שימו לב לכל שלב, כל פרט חשוב!
- בקערה גדולה, אנחנו מתחילים לשלב את הקמח והשמרים היבשים. נוודא שהשמרים לא נוגעים במלח, עד שהנוזלים מתווספים.
- כעת, נוסיף את המים הפושרים ואת הסוכר ונערבב את המרכיבים עד שנקבל תערובת אחידה.
- נוסיף את המלח ונמשיך לערבב את הבצק בעזרת ידיים או כף עץ עד שהבצק יתאחד.
- נוסיף את שמן הזית ונלוש את הבצק במשך 10 דקות עד שהבצק יהיה גמיש ולא דביק.
- נמלא קערה בשמן זית ונעביר את הבצק לתוכה, נעטוף בניילון נצמד ונניח במקום חם במשך 24 שעות להתפחה.
- לאחר ההתפחה, נשלוף את הבצק מהקערה ונעשה אותו לכדורים במשקל 200 גרם כל אחד.
- נעטוף כל כדור בניילון נצמד ונאפשר לו לנוח במשך 2 שעות נוספות.
- כשהבצק מוכן, נפשט אותו בעדינות על שטח עבודה ונתפוס את הידיות כדי ליצור פיצה ברוחב של 30 ס”מ.
- עכשיו פחות או יותר אתם יכולים להוסיף את התוספות האהובות עליכם, אפי תוכלו לטגן בקצת שמן חריף.
- לאחר מכן, להניח את הפיצה ב הטאבון החם, ולתת לה להתבשל במשך כ-90 שניות! אין מה לדאוג, ההתרגשות היא חלק מהעניין.
ככה, אתם מכינים מאפה שהופך לכל כך כיף להכין! אני אהיה הראשון להודות כי הפיצה הזו מכניסה שאיפה לעולם של טעמים קסומים.
שדרוגים ותוספות
כדאי לגמרי לשדרג את הפיצה המעלפת הזו עם כל מיני תוספות. ניתן להוסיף גבינת מוצרלה איכותית, עגבניות צלויות, זיתים או אפילו בצל פרוס. אם אתם רוצים טוויסט בריאותי, כדאי להוסיף כמה ירקות טריים ודל פחמימיות. ככל שתוסיפו יותר, כמובן, תשיגו פיצה במאה אחוז!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש? בהחלט! הבצק אוהב זמן, וככל שיתן לו יותר התפחה, כך ישיג טעמים עמוקים יותר.
אילו קמח מתאים ביותר עבור המתכון? קמח לחם מתמחה, שהוא בעל תכולת חלבון גבוהה, הוא הקמח המומלץ.
מהו הטמפרטורה הטובה ביותר לפיצה בטאבון? טאבון אידיאלי מבצע חום בטווח של 350-450 מעלות צלזיוס, ודואג לתוצאה גבוהה!
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? בטח! ניתן למצוא קמח מיוחד לפיצה ללא גלוטן ולבצע את המתכון גם במבצע הזה.
למה להתפיח את הבצק 24 שעות? התפחה ארוכה מגבירה את טעמי הבצק ומביאה לתוצאה האגדי!
באיזה כלי עלי להשתמש לאפייה בטאבון? תמיד טוב להשתמש באבן פיצה או בתבנית מתאימה שתשמור על החום!
איך לדעת שהפיצה מוכנה? התחילו להתמקד בצבע הזהוב של הגבינה והקרום. הם המדריך המושלם!
האם ניתן להקפיא את הבצק? כן, הבצק יכול להקפא, ולשמור על טריותו. רק עם המחמיצה קיפאון יש לתרגל.
באילו רטבים ניתן להשתמש לפיצה? רוטב עגבניות, רוטב פסטו או אף רוטב יוגורט יכולים להוסיף נופך טעים!
האם יש טכניקת אפייה מיוחדת לפיצה בטאבון? ההמלצה היא להניח את הפיצה על אבן חמה בטאבון ולא לסובב אותה, כך היא מתבשלת באופן שווה.
אז חברים, עם המתכון הזה תביאו את הטעמים של איטליה למטבח שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולגרום לחברים לחשוק בו כמו שאתם עושים! בתיאבון!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025