בצל ממולא סילאן ורכז רימונים במתכון מפתיע!

בצל ממולא סילאן ורכז רימונים

יש שוקולד, ויש סילאן. יש פיצות, ויש בצל ממולא סילאן ורכז רימונים. אל תתבלבלו – אנחנו לא מדברים על מנה ששוכבת על השולחן ונראית קצת מבולגנת. אנחנו מדברים על מנה מדהימה, ממכרת ומעלפת שמפתיעה כל טעם עם השילוב הנדיר של מתיקות מהסילאן וחמיצות מרעננת מרכז הרימונים! כשמכינים בצל ממולא בסילאן ורכז רימונים, כל בית מתמלא בריחות שמזכירים את השולחן של סבתא – ריחות של אהבה, חום ומשפחה. אז מה מחכה לנו במתכון המושלם הזה? בדיוק כאן תגלו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצל הממולא המושלם, נזדקק למגוון של רכיבים שמתקיימים יחד בהרמוניה שהופכת את המנה הזו לאגדה של טעמים. אתם תראו, כל ביס הוא מסע של חוויות!

  • 4 בצלים בינוניים
  • 100 ג’ אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • 2 כפות סילאן איכותי
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים

שלבי ההכנה

כדי לגלות את הסוד של בצל ממולא סילאן ורכז רימונים, אנחנו נדרשים לערנות ולתשומת לב לפרטים!

  1. נהפוך את התודעה ונתחיל בהכנת האורז: נרתיח סיר עם מים, נוסיף את האורז ונתשאר לבשל במשך 10 דקות עד שהוא רך.
  2. מסננים את האורז ומעבירים לאגן קירור.
  3. במחבת גדולה נוסיף שמן זית ונחמם אותו היטב.
  4. נעבור לבצלים: נחתוך את הקצה של כל בצל, ונוציא את תוכן הבצל בעזרת כף נוחה (שימו לב לא להרוס את הקירות!).
  5. נשמור את התוכן לרטבים ולמילוי.
  6. נמשך למאכל המדהים – נוסיף לאורז את תוכן הבצל, הסילאן, רכז הרימונים, כמון, קינמון, מלח ופלפל. נערבב היטב.
  7. נמלא את כל בצל בתערובת האורז המפתיעה ונניח בצד.
  8. נמלא סיר מים, נוסיף מעט מלח ומזג את הבצלים שנימצאו בתוכו.
  9. נביא לרתיחה ונבשל במשך 30 דקות.
  10. נוציא את הבצלים הממולאים בעדינות, נניח בצלחת הגשה, ונזליף קצת סילאן ורכז רימונים מעל.

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים וריאציות או שאתם מעדיפים לשמור על מגבלות תזונתיות, יש כמה אפשרויות. למשל, ניתן להמיר את האורז ברכיב אחר כמו קינואה, ואז יש לנו מנה בריאה יותר ועם תוספת של חלבון. אפשר גם להכין את המנה בגרסה טבעונית על ידי שימוש בחלב קוקוס במקום חלב וגם להוסיף ירקות קצוצים לתערובת המילוי.

שדרוגים ותוספות אפשריות

יש אינספור דרכים לשדרג את הבצל הממולא! הבצל הממולא הזה הוא הבסיס המושלם לתוספות נוספות. אפשר לשדרגו עם אגוזי פקאן קצוצים למי שאוהב קצת קריספיות, או לפזר כמה עשבי תיבול קצוצים לטעמים נוספים. אם רוצים ממש להפתיע, למה לא לשייך בצל ממולא עם מעט גבינת פטה מעל? זה ישדרג את המנה לרמות משגעות!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם שיירי הבצל?
שיהיה לנו קצף – את שיירי הבצל אפשר להשתמש להכנת סלט בצל פיקנטי או להכנת רוטב לסלטים שונים.

האם אפשר להכין את המנה עם בצל קהה?
כן, זה פחות מומלץ כי הבצל יאבד את הטעם הטוב שלו, אבל אם אתם מתעקשים – גם זה אפשרי.

האם ניתן להכין את הבצל מראש ולהקפיא?
אכן, ניתן להכין את המילוי לפני ולהקפיא אותו. במקרה כזה יש לבשל את הבצל הממולא מהמקפיא לאורך זמן ממושך יותר.

האם זה בריא לשלב סילאן במנה?
בהחלט! סילאן הוא תחליף סוכר טבעי ומלא בנוגדי חמצון, מה שעושה אותו לבריא יותר מממתיקים אחרים.

האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט, אפוא שימו לב לאורז ולוודא שהוא ללא גלוטן.

מה ההמלצה להגיש עם הבצל הממולא?
המלצה שלי היא להגיש אותו עם טחינה או יוגורט לצד.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
במקרר, המנה תישאר טובה למשך 3-4 ימים, אבל תעשו לעצמכם טובה – הכינו כל פעם בכמות שאתם יכולים לאכול באותו יום.

איך אני יכול לדעת אם הבצלים מוכנים?
בצלים מוכנים כאשר הם רכים וקצת מתרככים. תנסו עם מזלג, אם הוא עובר בקלות – אנחנו בדרך הנכונה!

איך להבטיח שהאורז לא יתייבש?
כדי להבטיח שהאורז לא יתייבש, אתם רוצים לשמור על כיסוי של ליד או בצורת פחית.

כשהמנה הזאת מוכנה על השולחן, אתם בהחלט תגלו כמה היא אגדה של טעמים. תנסו, תשתפו, והחיים שלכם יהיו מלאים בריחות משגעים! אל תשכחו להפיץ את המתכון הזה בין החברים!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן