ביף וולינגטון – מתכון אגדי ומדהים שממש לא מתקינים!
זהו אחד המתכונים שבשבילו כדאי להתלבש יפה ולפזר את השולחן בנרות רומנטיים. ביף וולינגטון הוא מנה ששואבת אתכם לעולם של טעמים עשירים, עם רמזים של חגיגה ובילוי משפחתי סביב השולחן. כשאנו מכינים ביף וולינגטון, אנו לא מכינים רק מנה, אלא חוויה שלמה! מדובר בנתח בשר רך, עטוף בבלילה של פטה ומעל זה בצק פריך ונשאר עם תוצאה מושלמת, נימוחה ונפלאה. כמעט נשמע כמו מתכון של סבתא, נכון? אז למה שלא נוסיף לו טוויסט משוגע משלנו?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני (בקאצ’ הזה יש הרבה צעדים, אבל כל אחד מהם שווה את המאמץ)
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול למאמץ הגס, בואו נכיר את האנשים שלנו – המרכיבים! הנה מה שנצטרך כדי להכין את המנה המדהימה הזו:
- 800 גרם נתח בשר רך (למשל פילה) – הבחירה שלנו במנה זו היא קריטית, שכן נתח איכותי יביא לתוצאה בלתי נשכחת.
- 500 גרם פטריות שמפין קצוצות דק – כן, הפטריות הן כוכבות המשנה של המנה, לגמרי לא ניתן להחמיץ אותן.
- 250 גרם פטה – גבינת פטה משגעת מדגשים את הטעמים של הבשר.
- 1 בצ.Foreground: בסיסית וזהו.
- 2 כפות חרדל דיז’ון – כדי לשדרג את הטעמים.
- 300 גרם בצק עלים – אם אתם מתלבטים – קונים קפוא, כי אנחנו רוצים שיהיה נוח.
- 1 ביצה – למריחה בסוף, היא תיתן לנו צבע יפה.
- מלח ופלפל לפי הטעם – הכרחי לכל מנה טובה.
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין בגרסה טבעונית או ללא גלוטן, אתם יכולים להמיר את נתח הבשר באבקת עדשים או טופו. כמו כן, ניתן להשתמש בבצק עלים ללא גלוטן, שישנם בשוק. וכמובן, כל גבינת פטה יכולה להתחלף בגבינות רכות אחרות או בגרסה טבעונית.
שלבי ההכנה
ניגש לעבודה המרגשת הזו! יש מעט שלבים, אז בואו נפעל בשיטת מונה:
- מחממים מחבת גדולה על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים עד שזה משחים ואוורירי.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן משחררות את הנוזלים שלהן – תהליך שיביא לפטריות ממש משגעות.
- לאחר שהנוזלים התייבשו, מסננים את התערובת ומניחים לה להתקרר.
- מניחים את נתח הבשר על משטח עבודה, מתבלים במלח ופלפל, ומשחימים אותו היטב במחבת מעל חום גבוה. זה הזמן להריח את הריחות המדהימים!
- סוחטים את התערובת של הפטריות מהנוזלים שלהן ומניחים לפני שיספגו את הבשר. מוסיפים חרדל – אוי, כמה שזה טוב!
- מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח ומניחים את הבשר עם הפטריות במרכזו.
- עוטפים את הבצק טוב טוב סביב הבשר, ומוודאים שאין מקום פתוח.
- מניחים את המנה על תבנית, מברישים בביצה ומניחים במקרר ל-15 דקות כדי שהתוצאה תהיה יותר באספקה מעולה.
- מחממים את התנור על 200 מעלות צלזיוס, ומבשלים עד שהבצק מזהיב – כ-30-40 דקות.
- כשהמנה מוכנה, מחכים כמה דקות לפני שחותכים – זה מזהה את כל הטעמים יחד!
שלב קוסם
לאחר שהמנה מוכנה, תאמינו לי שתהיה לכם תחושת התעלות עילית!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן, תמיד אפשר לשדרג! הוספת רוטב יין אדום על בסיס בצל או רוטב שמנת דל פחמימות תעניק לרגע טעימה יוקרתית עוד יותר. נוסיף טבעות בצל מקורמלות מעל למנה, טיפונת גבינת פרמזן מפוררת או בין מה שאתם אוהבים.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהבשר מוכן? ישנם מספר דרכים לבדוק – שימוש במד חום, אבל הכי מדויק זה לחתוך טיפה לפנים ולראות את הגוון.
האם אני יכול להכין את זה מראש? בהחלט! ניתן להקפיא את הביף וולינגטון לאחר הכנתו ולטגן אותו כשהאורחים בדרך.
מה הכמות המושלמת של תיבול? תתאמנו לא לחשוש! הזמן ותשחקו עם התיבול – תוספת של אגוז מוסקט או קמצוץ קינמון יכולה לעלות את זה לשמיים.
מה קורה אם הבצק לא יוצא פריך? אם הוא כבד, ייתכן שלא אפיתם מספיק. כמה דקות נוספות בחום גבוה ולעיתים בבצק הטרי והסופר שלא פורס לו באופן אחיד.
האם ניתן להכין את החלקים בנפרד? ניתן בהחלט! להפעיל את התחושה שלכם וכשהכל מוכן להחזיק זאת יחד כשלקח.
מה אני עושה אם יש גזרות אצל אורח? פשוט תחליפו את נתח הבשר בטופו, בלביבות סויה מתובלות או בכל רכיב שנחשק. נזדקק טוויסטים ששווה לנסות.
כמה זמן זה שורד במקרר? במקרר זה נשאר טוב עד 3 ימים – ייתכן שלא יעברו 24 שעות כל כך תרגום ביתי.
אפשר לעשות גרסה טבעונית? בהחלט! במקום הבשר, ניתן להשתמש בטופו או במילוי ירקות עשירים וטעמים.
מה מרכיבים אקראיים אפשר להוסיף למילוי? עשבי תיבול ייחודיים, פריזריים או חלבון מוצק כמו קישואים ירוקים מפורסמים!
האם אוכל להשתמש בקרם פרש למילוי? בהחלט! עם קרם פרש ניתן להוסיף טון בשמנת למילוי כך שיהיה לנו טעמים נהדרים ואת המלא פוטנציאל!
אנא, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים והאגדי הזה עם חברים, משפחה ואפילו עם וכל מי שאוהב לאכול טוב! מתכון כמו ביף וולינגטון לא נשאר סוד – בואו נשמח בכל ביס!
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025