“`html
סטייק בתנור – מתכון מדהים לחוויה בשרית בבית
מי מאיתנו לא חולם על סטייק עסיסי, נימוח ומעלף שכזה, שממלא את הבית בריחות משגעים? אנחנו מדברים כאן על סטייקים שהופכים את הארוחה לאגדה, כשיוצאים מהתנור הם מעניקים לכם נחת וברכה. מדובר במנה שקל להכין, אבל היא משדרת יוקרה והקפיצות לחיך לא מותירות אף סועד אדיש. אז הכינו עצמכם למנת רגש נימוחה של טעמים והרגשות – סטייק בתנור הוא בהחלט הדרך להצליח בכל ארוחה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20-25 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנעבור למתכון המדהים, בואו נסביר מעט על המרכיבים שמהם ניצור את השף שבליבנו. הסטייק עצמו הוא הכוכב הראשי, אך כל הרכיבים נותנים לו את ההשראה והחוויה המושלמת.
- 4 יחידות סטייק אנטריקוט, במשקל של 250 גרם לכל יחידה
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כפית רוזמרין יבש
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית שטוחה של פפריקה מעושנת
- 2 כפות חמאה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, לצורך טעם עז
עכשיו כשיש לנו את הבסיס, ניכנס לשדרוגים. אתם יכולים להוסיף מרכיבים נוספים או להילחם באתגרים. למי שאוהב, אפשר להוסיף גם חרדל או קצת סויה כדי לתת טוויסט מהמם!
שלבי ההכנה
וכעת, אנחנו מגיעים לחלק המענה! הכנת המתכון כבר קרובה מתמיד. האנרגיה תשדר תוססות לכיוונכם.
- חממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- במקביל, מערבבים קערה עם שמן זית, שום קצוץ, רוזמרין, מלח, פפריקה ופלפל שחור.
- מעבירים את התערובת על הסטייקים ומוודאים שכל הבשר מצופה בשכבת תיבול אחידה.
- מחממים מחבת ברזל יצוק על חום גבוה עם כף חמאה.
- צועדים על הסטייקים ונקרעים אותם כ-3-4 דקות מכל צד כדי לצל אותו לחום אידיאלי.
- מעבירים את הסטייקים לתבנית אפייה.
- מוזגים את שאר החמאה על הסטייקים.
- מכניסים לתנור ל-15-20 דקות, תלוי בדרגת העשייה המועדפת (נראה נדיר? פשוט הפן אותו קצת יותר).
- מוצאים מהתנור ומניחים מנוחה לכ-5 דקות כדי לאפשר למיצים להתפשט.
- וזהו, אפשר ישר להניח בצלחת ולהתחיל לחגוג!
אפשרויות הגיוון
אם כבר מדברים על “לדחוף את הסטייק לשיא החדש”, ישנם אינספור תוספות ופיתוחים שאפשר להציע. לדוגמה:
- ניתן להוסיף ירקות קלויים כאילו היו חברים שנפגשים לשולחן ויוצרים חמימות של חוויה.
- טפיחות בבצל ק carmelized או פטריות שמכילות סוד שמן זית – בהחלט ישדרגו את הסטייק.
- יש כמובן את רוטב היין האדום המפורסם שמביא טעמים שיחליקו לכם את הלשון.
שאלות ותשובות
איזה סטייק הכי מתאים להכנה בתנור? יש אנשים שאוהבים את המראה והטעם של אנטריקוט, ויש אנשים שבוחרים בפילה בקר. שניהם מדהימים בתנור.
מה זמן הבישול המומלץ כדי להשיג רמת עשייה נדירה? לרמות עשייה נדירות, ממליץ על כ-15-18 דקות בתנור מרוח היין.
האם אפשר להשתמש בתיבול אחר? בוודאי! תיבולים שונים יכולים לכלול כמון, תיבול חריף, או אפילו תערובות מיוחדות שיצא בשוק.
מה עלינו לעשות כדי להבטיח שהסטייק ייצא עסיסי? חשוב לשמור על מתח יותר, לא להכהות את הסטייק יתר על המידה בתנור, ולהניח לו לנוח לאחר הבישול.
האם יש אפשרויות טבעוניות? קיימת חלופה עם טופו, טמפאח או המבורגר צמחוני שיכולים להחליף את הבשר.
מה כדאי להגיש לצד הסטייק? תוכלו להוסיף פירה תפוחי אדמה, ירקות קלויים, או סלט רענן, כמו סלט סלק ואגוזים.
כמה זמן ניתן לשמור שאריות? הסטייק יכול להחזיק עד 3 ימים במקרר, כדאי לחמם אותו על מחבת עם קצת שמן זית כדי לשמור על הטעם.
האם אפשר להכין את המתכון בשיטת גריל? בהחלט, גריל ישדרג את תשומת הלב שלכם בשילוב ריחות חדשים באוויר.
מה עושים עם הסטייק אם רגעים קודמים נובעים? הרבה ממתכנני החומציות ממליצים להשרות אותו ביין אדום עם שום וחליטות לפרק זמן מסוים על מנת לשפר את הטעם.
מה טמפ’ המשרד כדי להיות ווד מול צדדים? בדרך כלל 55-60 מעלות צלזיוס לנדיר, אמיץ מעולה.
אז מה חסר לכם? צאו לדרך, להכין לסועד שאת אוהבים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. זה בהחלט משהו ששווה להפיץ!
“`
- יונית לוי חושפת כמה ילדים יש לה באמת - אוגוסט 2, 2025
- המתכון הסודי לטבית עיראקי עם עוף שלם - אוגוסט 1, 2025
- חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד הפלא של המתכון הזה - יולי 31, 2025