איך להכין שניצלונים? מתכון מנצח!

שניצל הוא מאכל קלאסי ש”נולד” באוסטריה כבר במאה ה-19. משם הוא היגר לכל רחבי העולם ובפרט התאקלם במטבח היהודי. בימינו יש לו כבר גרסאות רבות כולל על בסיס מוצרים מהצומח ולא רק עגל או עוף. בסוף המאה הקודמת הצטרפו לתפריט שלנו גם השניצלונים, וכאן בעמוד תמצאו מידע מפורט אודות המאכל הזה: למה הוא נוצר, למי הוא מתאים במיוחד, אילו אפשרויות יש לצמחונים וטבעונים וגם מתכון מנצח להכנת שניצלונים.

האופציה המושלמת עבור ארוחה קטנה או נשנוש משובח

השניצלונים הם כמובן התפתחות של השניצל הוותיק והטעים. אין מידע ודאי לגבי המועד המדויק שבו הופיעו השניצלים המוקטנים, אבל ההערכה היא שמדובר בסוף המאה הקודמת. אחד הגורמים המרכזיים שהוביל להמצאת השניצלונים ולפופולריות שלהם היה השינוי המשמעותי בשוק התעסוקה: נשים רבים יצאו גם הן לעבוד, ולמשך שעות ארוכות. הארוחות הגדולות וה”כבדות” פינו מקום לטובת ארוחות קטנות יותר ונשנושים – גם לעובדות ולעובדים וגם לילדים שנדרשו להכין לעצמם את ארוחת הצהריים (או לפחות לחמם). שניצלונים סיפקו מצד אחד את האיכות של השניצל ומצד שני את הצורך בארוחה קלה יותר. בהתאם, כשמחפשים עבור שניצלונים מתכון הוא יהיה דומה לאופן הכנת השניצל הקלאסי, כמובן עם מספר שינויים נדרשים.

איך למצוא עבור הכנת שניצלונים מתכון מוצלח?

כשמחפשים עבור שניצלונים מתכון אפשר למצוא גרסאות רבות. הבדל אחד הוא בסוג השניצלונים: הגרסאות ה”רגילות” מבוססות על חזה עוף או חזה עגל, אבל יש גם שלל אופציות צמחוניות. בנוסף יש מתכונים שכוללים גם רוטב שהופך את השניצלונים לעוד יותר טעימים. בהמשך העמוד תמצאו מתכון לדוגמה, ותוכלו להשתמש בו כבסיס להכנת סוגים שונים של שניצלונים.

האפשרויות השונות של השניצלונים

אחד היתרונות המשמעותיים של שניצלונים הוא מבחר האפשרויות: קודם כל אתם יכולים לשחק עם הגודל שלהם, וכך להתאים את התוצאה הסופית להעדפות הספציפיות של כל אחד מבני הבית – למשל שניצלונים גדולים יחסית לילדים הגדולים ושניצלונים קטנים יותר לילדים הקטנים. אמנם כשמחפשים להכנת שניצלונים מתכון הוא מציע גודל ספציפי, אבל כמובן שתוכלו לשנות את אופן החיתוך בלי שום חשש.

חופש הבחירה בא לידי ביטוי כאמור גם בסוג השניצלונים. אם אתם צמחונים, טבעונים או מפחיתנים, או פשוט רוצים לגוון את הארוחות בבית, תוכלו להכין שניצלונים מטופו, סייטן או רצועות סויה.

מתכון שכדאי לנסות!

אם אתם מחפשים עבור הכנת שניצלונים מתכון מושלם, כדאי לנסות את האופציה הבאה: קודם כל לוקחים נתח גדול של חזה עוף, או לחילופין 300 גרם טופו, סייטן או רצועות סויה (גם אם אתם רוצים להכין מעורב ירושלמי מתכון רלוונטי יציע לרוב בשר, אבל אפשר כמובן להחליף את המרכיבים האלה במרכיבים מן הצומח, בהתאם לטעמכם).

אם בחרתם בחזה עוף, טופו או סייטן, חתכו את חומר הגלם לרצועות בהתאם לגודל הרצוי (אפשר גם לגוון) ועטפו אותן בקמח לבן. לצורך הבלילה תצטרכו ביצה אחת, 2 כפות של קורנפלור, חצי כוס מים (קרים) וכפית אחת של אבקת סודה לשתייה. מערבבים את כל החומרים בקערה עמוקה, ובמידת הצורך מוסיפים קצת מים קרים. מחממים שמן (רצוי שמן זית), טובלים כל רצועה בבלילה ומטגנים עד שהתוצאה זהובה ופריכה. בתיאבון!

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן