“`html
תבשיל צלעות בקר – המנה שלא תרצו להחמיץ!
נתחיל בסיפור קטן. דמיינו את עצמכם בחורף הקר, יושבים ליד שולחן ערוך, כשבאוויר מתגנב לו ריח מדהים של צלעות בקר מתבשלות. כל התבלינים, הירקות והבשר נפגשים במעגל חם של טעמים. זה בדיוק מה שאנחנו הולכים להכין – תבשיל צלעות בקר מושלם שלא רק שימלא את הבטן אלא גם את הלב. יש משהו אגדי בצלחת כזו, שמשלבת את כל הדברים הטובים יחד – טעם, ריח ועושר. אם אין לכם סבלנות, זה הזמן ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- סך הכל זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את התבשיל המשגע הזה, אנחנו נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אך ריחניים. הרכיבים הם אלו שיעשו את העבודה ויגרמו לכם לשאול את עצמכם איך לא הכנתם את זה עד עכשיו.
- 1 ק”ג צלעות בקר
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גזרים קלופים וקצוצים
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
- ½ כוס רוטב סויה
- ½ כוס יין אדום (או מים, אם אתם מעדיפים)
- 1 כף סוכר חום
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1 זית ירוק לקישוט (אסור לשכוח!
שלבי ההכנה
עכשיו, שנמצאים בידינו כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה המלהיבה. רק תזכרו – כל שלב הוא שואב תשומת לב ועושה את הטעמים למדהימים!
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים במשך כ-2 דקות.
- מכניסים את הצלעות ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוסיפים את הפפריקה, סוכר חום, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את רוטב הסויה והיין האדום ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 90 דקות, עד שהבשר רך ונימוח.
- בוחנים את התיבול ומתקנים לפי הצורך.
- מגרדים מעל טרי עם זית ירוק לקישוט ומגישים חם.
גרסה טבעונית
בוודאי, אתם שואלים את עצמכם האם ניתן להכין תבשיל דומה גם בלי בשר? התשובה היא בהחלט כן! אפשר להשתמש בגן הירקות המושלם שלכם, עם קוביות של טופו או סייטן, ולהחליף את הצלעות. כך תוכלו ליהנות מתבשיל משגע, שגם לא מפסיד בטעמים!
שדרוגים ואפשרויות תוספות
איזה כיף כשיש אפשרויות! אפשר להוסיף לתבשיל גם פטריות, קישואים או תפו”א לקצת נוסטלגיה של פוייקה. האפשרויות לגמרי פתוחות – כל תוספת שתבחרו תוסיף טעמים דווקא בצורות שונות!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הצלעות מוכנות? אם בשר הצלעות נקרע בקלות עם מזלג, אז הרכות הגיעה!
האם אפשר להכין זאת במשך זמן קצר יותר? אפשר לאכול את הצלעות צלוי בסגנון מהיר, אבל זה ישפיע על המרקם והטעמים.
מה אני יכול להגיש עם התבשיל? המנה הנפלאה הזו הולכת מצוין עם אורז, קוסקוס או אפילו לחם טרי לספוג את הרוטב המדהים!
האם ניתן להקפיא? בהחלט! אפשר להקפיא את התבשיל במיכלים אטומים ולחמם כשצריך. זה נשאר טעים!
במה יכול לסייע היין האדום? היין מוסיף עושר ומורכבות לטעמים ומדגיש את הבשר. אם לא אוהבים יין, ניתן לשים מים.
אני לא אוהב חולים, מה עושים? לא להיות מודאגים! אפשר להוריד את השום והבצל, ולהשתמש בתבלינים שאתם אוהבים.
מה מייחד תבשיל זה? השילוב של כל הטעמים יוצא ממש, אבל ממש אגדי! הזמן בתנור נותן לבשר להתרכך עם טעמים שלא תשכחו!
האם אני יכול להשתמש בתבלינים אחרים? כמובן! כל בן עדה לשים את התמונה שלו לתיבול. טימין, רוזמרין או קימל יכולים להיות בחירות מצוינות.
כמה זמן יש לשים את התבשיל בתנור? תבשיל זה לא דורש תנור, אלא מבשלים על כיריים. התהליך ארוך, אבל שווה את זה!
האם אפשר גם לעשן את הצלעות? בהחלט, בנוסף לתיבול הקלאסי תאמינו לי – זה יכול להוציא טעמים שיכולים לשגע כל חיך.
עכשיו אתם מוכנים לרחף על כנפי ארוחת צהריים או ערב מושלמת! אל תשכחו לשתף את המתכון בחברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. תיהנו!
“`
- חווית טעמים חדשה עם רוטב ויניגרט מיונז מושלם - פברואר 6, 2025
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025