תבשיל עוף עם בצל מרוקאי
מתכון שאפשר לדבר עליו שעות, תבשיל עוף עם בצל מרוקאי, הוא אחד מאלה שמכניסים אותנו למצב רוח נפלא. כאשר אנחנו פותחים את העניין הזה, אנחנו לא מדברים רק על אוכל; מדובר בחוויה של טעמים, ריחות וזיכרונות, כמעט כמו מקצה של סבתא חובקת אור שמש. כולנו מכירים את הרגעים שבהם הריח של האוכל טופס אותנו באפקט קסם, הנוסטלgia משולבת עם התלהבות מרקם וניחוח שאוצר כל פרט ופרט בחיים שלנו. מדובר במנה מדהימה, במילים פשוטות – תבשיל עוף שמצליח לגעת לנו בלב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לגמרי תמצאו כאן רכיבים פשוטים, אך תוך כדי תהליך ההכנה, תגלו כיצד כל פרט משמעותי להצלחת התבשיל. כמובן שניתן להוסיף שדרוגים או תוספות שמביאות את המתכון לגבהים חדשים.
- 1.5 ק”ג עוף (חלקים שקל לאכול – כמו כרעיים או חזה)
- 2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 3 כפות שמן זית
- 1.5 כפיות כמון טחון
- 1 כפית כורכום
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית קינמון (למנוסה המרוקאית)
- 1/2 כוס מים
- מלח ופלפל לטעם
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- עלים כוסברה קצוצים לקישוט
מרכיבים חלופיים
אנחנו יודעים שיש צורך לפעמים לשנות טעמים. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את העוף בחתיכות עוף סויה ושמרו על שאר הרכיבים. בגרסה ללא גלוטן, שמרו על המונחים והוסיפו תבלינים כמו רוזמרין או טימין. אפשר לגוון גם בעשבי תיבול אחרים ולהתנסות!
שלבי ההכנה
הנותרים להלן הם השלבים הפשוטים להכנת התבשיל המושלם!
- מניחים את העוף בקדירה או סיר רחב עם שמן זית, כמו בחתונת פרידיטטה, ומתחילים לטגן עד שהזהב מתחיל לקפוץ.
- מוסיפים את הבצלים ורוטפים עד שהם מתרככים.”
- מוסיפים את השום ותבלינים וכשהם מתחילים לפלוט ריחות משגעים, מוסיפים את הגזר והבתובת תפוח האדמה.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- מורידים לאש נמוכה מכסים ומבשלים במשך שעה.
- כשהעוף רך, מסננים את התבשיל ומניחים אותו לחום קטן.
- מגישים עם אורז או פיתות מרוקאיות לצד הכוסברה הקצוצה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להוסיף לטעם של המנה, אפשר לשדרגו במרכיבים כמו חמוציות שתביאה מתיקות מבוקשת או צימוקים שישדרגו את כל התבשיל. רוצים להתנסות בגיוון? הוסיפו ירקות כמו זוקיני או קישואים כדי להעמיק את טעמי המנה.
שאלות ותשובות
מה ההיסטוריה של התבשיל?
זהו תבשיל שמגיע מהמטבח המרוקאי ונחשב לקלאסיקה בקרב הקהילות הצפון אפריקאיות. הוא מבצע מסע של טעמים, שבו כל בצל וכל שן שום מדובבים אותנו לחיים.
האם ניתן לשמור את העוף במקרר?
בהחלט! ניתן לשמור את התבשיל במקרר במשך 3-4 ימים. החום שבא מהחום מרענן את הטעמים.
מה מתאים לצד התבשיל?
למנת עוף אין תחליף. אורז, פיתות ואפילו סלט ירקות מרענן יכולים ללוות את המנה.
האם אפשר לקפוא את התבשיל?
נכון, אפשר לקפוא את התבשיל, רק לוודא שאתם מקפיאים אותו במיכל אטום על מנת לשמור על טעם ורעננות.
איך לשדרג טעמים?
כפי שציינו, הוספת צימוקים או חמוציות יכולה לשדרג את כל החוויה. טחינה ברגע ההגשה גם תכניס כוס שמחה אמיתית למנה.
האם זה מתאים לארוחת ערב משפחתית?
מושלם! תבשיל עוף הוא הבחירה המושלמת לארוחת ערב משפחתית, כשהריח מעורר תיאבון ישלח את כולם ישר לשולחן!
האם יש עוד תבשילים בריאים באותו סגנון?
בוודא! עוף עם ירקות בגרסה של תבשיל כמו קוסקוס או מג’דרה יכולים להיות בריאים גם כן.
איך מבשלים אם יש ילדים?
התובנות לגבי מירק הנכונים יכולות לבצע את השינוי! קחו אותם למערכת ההכנה, יחד עם יחס חינמי כלפי מרכיבים נוספים!
מה אם אני צמחוני?
כמובן! פשוט החליפו את העוף ברכיבי ירקות או פטריות כדי לייצר טעמים משגעים לא פחות.
האם זה תהליך ארוך לארוחה כזאת?
לא, תהליך ההכנה הוא פשוט, והשעות הוא שלוש שעות של ישיבה רק לחכות, עד שהמנה תהיה מוכנה. זה מה שנקרא “טוב עוצמתי”.
עטפו את הזמן הזה במשפחה, עם אווירה חמה, והכנת התבשיל עוף עם בצל מרוקאי תהיה הרגע בו כל הארוחות יצליחו להתרומם לרמה חדשה של טעמים. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, כדי שהחברים שלכם יידעו על המנה המושלמת הזו!
- דג סלמון מבושל עם ירקות – מתכון שיפתיע אתכם! - יולי 14, 2025
- דג סלמון ברוטב טריאקי וסויה ששיגע את הרשת - יולי 13, 2025
- גלילות חצילים עם גבינה מאסטר שף שכולם מדברים עליהם! - יולי 12, 2025