רוטב לסטייק אנטריקוט על האש
דמיינו את הרגע שבו אתם מתכוננים לערוך מסיבת על האש מול החברים, ואז מגיע הרגע שבו אתם חושבים, מה ישלים את הסטייק המושלם? אנחנו פה בשביל לקדם את החוויה הקולינרית הזו לרמות חדשות עם רוטב מדהים, ממכר וטעים במיוחד שידליק את כל החושים שלכם! זה הזמן להכיר את המיוחד – רוטב לסטייק אנטריקוט שיבליט את כל הטעמים ויהפוך את המנה שלכם לאגדה על הבשלים. אז קחו את המחבת, וכנסו למטבח – הולכת להיות הגיע טעם שלא תשכחו!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול למעמקי ההכנה, צריך לוודא שיש לנו את כל המצרכים המפתיעים הללו. פה נכנסו לתמונה כמה רכיבים שיכולים לשדרג את כל החוויה:
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1 כף כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה)
- 2 כפות מיצי לימון טריים
- 1/2 כוס שמן שומשום
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 3 כפות דבש
- 2 כפות חרדל דיז’ון
- מלח ו-pepper לפי הטעם
- פפריקה מתוקה או חריפה, לפי העדפה
מרכיבים חלופיים
כמובן שאם אתם רוצים לשדרג את המתכון הזה, יש כמה אפשרויות גמישות. אם אתם בקטע טבעוני, תחליפו את דבש בסירופ מייפל, והשום יכול להיות מוחלף בשום גבישי אם אתם מעדיפים גרסה יבשה. רוטב סויה אפשר להמיר לרוטב קוקי אם תרצו להפוך את זה ליותר אסיאתית עם נגיעות עסיסיות!
שלבי ההכנה
וכעת מגיע הזמן להעביר את הרוטב מהגיונס המקומי לידי המומחה! בואו נלך שלב אחרי שלב:
- חם שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שיתחיל להתרכך.
- מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים עוד דקה.
- הורידים מהכיריים ומעבירים לקערה עם מיץ לימון ושמן שומשום.
- מוסיפים רוטב סויה ודבש, מערבבים היטב.
- מוסיפים חרדל, מלח, pepper ופפריקה ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- כשהרוטב מוכן, אפשר לשפוך אותו על הסטייק או להשתמש בו כנשיאתו בתיבול לפני הצלייה.
- נשמר במקרר עד שבוע.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם מתחשק לכם להפתיע את האורחים עם טעמים שונים, אפשר לנסות להוסיף קצת חריף. אתם יכולים לקצוץ פלפל חריף טרי ולהשטפו ברוטב, או אפילו לשים טיפה של שום קונפי. וכמובן, הכיצים למי שאוהב חריף – הפפריקה החריפה יכולה להיות נגיעות שתוסיף כמה קילוגרמים של טעם!
שאלות ותשובות
מה כדאי להגיש עם הרוטב הזה?
הסטייק אנטריקוט הוא בהחלט הכוכב, אבל אתם יכולים לשלב אותו עם תוספות כמו תפוחי אדמה בתנור, ירקות קלויים או אפילו סלט קיץ מרענן כדי להספיק את כל הטעמים!
האם אפשר להכין את הרוטב יום מראש?
בהחלט! הכנתם רוטב ביום ראשון? הוא ישמור על טעמים נהדרים במשך כל השבוע – בסוף השבוע הבא תוכלו לאכול פיקניק עם טעמים ממיסי פה!
האם אני יכול להחליף את שמן השומשום?
כן, ניתן להחליף אותו בשמן אחר אם אתם מחפשים טעמים שונים. שמן זית או שמן קוקוס יכולים להוסיף נגישות ואם אתם בעניין של שמן שקדים – זה יכול לספק גוון חדש.
מה אם אני רוצה לשדרג את המתכון לעונת החורף?
תוסיף לדוגמה כמה קוביות מסמוסות של תפוחי אדמה או גזר קלוי לתוך הרוטב – זה יוצא מבריק!
האם זה מתאים לצלייה על גריל?
זה הרוטב המושלם עבור זה! הוא מתאים לשימוש בגריל ואחרי צלייה על גחלים הוא רק יוסיף טעם.
מה לעשות אם אין לי כוסברה?
אין שום בעיה! פטרוזיליה או בזיליקום יעשו עבודה מצוינת גם כן!
אפשר לצמצם את כמות הדבש?
בהחלט. אתם יכולים להפחית או לנסות סוכר קוקוס כדי לתת טעם יותר טרופי!
האם אפשר להשתמש בו גם על דגים?
להפתיע את האורחים שלכם! רוטב הזה עדי אתם יכולים להשתמש עליו על פילה סלמון או דג קרפיון – החוויה תסעיר!
מטרת הרוטב הזה?
הוא נועד להעניק טעמים מדהימים ושילוב מושלם, הוא באמת יוצא דופן!
מה המינון המומלץ לסטייק?
עבור כל סטייק, כף אחת של הרוטב תהיה מספיקה. טעמים חזקים, והנה ההצלחה!
כך אנחנו סיימנו את המתכון המושלם הזה. אל תשכחו לשתף אותו עם החברים, ולזכור – כל הצלחה מתחילה בשיתוף!
- עוגיות טבעוניות מתוקות וקלות להכנה בבית - ינואר 14, 2025
- צלי מספר 5 בתנור – המתכון שכולם מדברים עליו - ינואר 14, 2025
- לזניה תרד 10 דקות שתשנה את חוויית הארוחה שלך - ינואר 14, 2025