קציצות פרסה עם בשר טחון
בואו נדבר על קציצות פרסה. מדובר במנה מגניבה ואגדה מימי סבתא, שמזכירה לנו את הבית, את האהבה ואת הטעמים המדהימים שמחכים לנו במטבח. כשאתם תיכנסו למטבח ותכינו את הקציצות האלו, תרגישו את הווייב המושלם הזה באוויר – ריחות משגעים, טעמים ממכרים ואפילו הזיכרונות שיתחילו לעלות! אנחנו מדברים כאן על קציצות רכות במיוחד, נימוחות, וממכרות באופן שלא תשימו לב איך נגמרה החצי הראשון והתחלתם את השני. הכנתם את כל זה?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנה: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הקציצות המדהימות האלה? הנה הרשימה של רכיבים שיגרמו לכם לדבר אליהם ולפרגנות עצמית כמו שצריך:
- 500 גרם בשר טחון (עדיף בשר בקר)
- 2-3 פרסים (פרסה אחת בינונית ולפחות תוספות אחרות שאתם אוהבים)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פנקו (או פירורי לחם)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית קארי
- שום כתוש (לפי הטעם)
- שמן לטיגון
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הבשר הטחון בקיוות סויה או קטניות מבושלות שיעניקו לכם את האומץ ובעיקר את הטעמים שאין להם תחליף!
שלבי ההכנה
כעת מגיע החלק המשמעותי – איך אנחנו מכינים את הקציצות המושלמות?
- מניחים את כל הרכיבים בקערה גדולה (המקדימים את המזהות היו רטובים מכדי לדבר).
- מעבדים את התערובת היטב עם ידיים (בדיוק כמו סבתא לימדה אותנו – עם אהבה).
- מעצבים קציצות בגודל בינוני (כשהן לא יותר גדולות מכדור טניס).
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל צד (כ-4-5 דקות מכל צד).
- מניחים את הקציצות לנוח על מגבות נייר כדי לשאוב שמן מיותר (לא חייבים להתעלל בהן).
- מניחים את הקציצות בצלחת ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
- מגישים חם, עם רוטב עגבניות או יוגורט וכמובן – עם משפטים מחממים של “איך דווקא את זה הכנת?”
יש אנשים שמעוניינים בתוספות שיכולות לשדרג את המנה. אני כאן כדי לספר לכם! אפשר להוסיף לקציצות חומוס או פטריות כדי לנסות טעמים גרנדיוזיים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן שאפשר לשדרג את הקציצות בכמה דרכים שונות:
- להוסיף למלית גבינת פטה עבור טעם מעט מלוח ונפלא.
- להוסיף תבלינים כמו צ’ילי חריף או פפריקה מתוקה – יהיו הלהיט של הסעודה!
- לעטוף את הקציצות בפירורי לחם שוב לאחר הטיגון כדי להשיג קראנץ’ מושלם.
- ללוות את המנה עם סלט ירוק מרענן שיקפיץ את כל מה שאנחנו אוכלים לגבהים חדשים.
הקציצות נהדרות גם בארוחות חורף עם פירה או בתוספת של רוטב גרגרים ואפילו שמש בקרנבל טעמים.
שאלות ותשובות
אילו בשר חלופי אני יכול להשתמש?
במקום בשר בקר, אפשר לבחור בשר הודו, או אפילו טופו למי שמעדיף טעמים על בסיס צמחי. זה משגע!
האם ניתן לשמור את הקציצות במקפיא?
כמובן! אפשר לשמור את הקציצות במקפיא, ולטגן אותן כשהן פושרת. הן גם יתרמו יותר לעסקים של אוכל ביתי.
האם ניתן לאפות את הקציצות במקום לטגן?
בהחלט. הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס למשך 25 דקות עם טיפה שמן על כל קציצה. טעם מושלם!
מה ניתן להוסיף למלית עבור טעמים נוספים?
למשל, כוסברה קצוצה או תיבול חריף. עצות נוספות? אני כאן בשבילכם!
למה יש להניח לקציצות לנוח לאחר הטיגון?
זה נותן לטעמים להתאגד יחד וליצור סינרגיה שעושה את כל השוני. השקעה טובה!
מה היתרונות של פרסה?
פרסה לא רק מוסיפה טעם, אלא גם יש בה סיבים תזונתיים ושפע של ויטמינים.
איך ניתן להפוך את המנה ליותר בריאה?
אפשר להשתמש בבשר רזה יותר, או לשים יותר ירקות בתערובת.
האם אפשר להכין קציצות קטנות יותר?
אני חושב שזה רעיון מצוין – הקציצות יהיו נהדרות גם כחטיף!
תודה על המתכון! איך אפשר לשתף אותו?
אתם מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ולפרגן לחברים! אל תשכחו את הכנת הקציצות– זה יהיה הנושא החם של השיחה!
האם יש עוד במתכונים בקו הזה?
בהחלט! כהמשך אפשר להכין תבשיל עם קציצות עוף או לרקוח מנה של קציצות דגים שיגרמו לכם להרגיש מסע ימי!
אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפרסם לחברים! אני כאן כדי שתצאו עם חיוך וכל אלה מתנפצים לכל מיני חוויות נהדרות!
- עוגת גבינה ללא תחתית שתכבוש את השולחן שלך - ינואר 14, 2025
- פתיתים עם רסק עגבניות: מתכון קל וטעים להכנה בבית - ינואר 14, 2025
- זלביה ערבית: המתכון שיגנוב את ההצגה בפסח - ינואר 14, 2025