“`html
קציצות עוף בנינג’ה גריל – מתכון מהשמים
האם פעם ניסיתם לחשוב על קציצות עוף שמזכירות לכם את הבית? קציצות שיתפוס כל ביס וישאירו אתכם מצפים לעוד? אני עדיין זוכר את הפעם הראשונה שטעמתי קציצות עוף של סבתא, שהיו רכות, עסיסיות ונפלאות, וכך נולד חיפושיי אחר המתכון המושלם. היום, אני רוצה לשתף אתכם במתכון חדשני, מדהים לחלוטין, שמבצע מעשה קסמים באוכל הביתי שלכם. ותאמינו לי, לא תצליחו להפסיק לאכול מהן!
זמן הכנת המתכון
- סה”כ זמן: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מגישים: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות האגדי והמרנינות הללו, אנו נזדקק למבחר מרכיבים פשוטים וטריים. אז בואו נתחיל:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 100 גרם פנקו (או פירורי לחם)
- 1 ביצה
- כף פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית שטוח של כמון
- 2 כפות שמן זית
- 1 פחית רסק עגבניות (למילוי המסמר של המנה)
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית: החליפו את חזה העוף בטופו טחון או בפול לשון.
- לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
אחרי שהכנסנו את כל המידע הזה לראש, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל להכין את קציצות העוף המדהימות שלנו.
- לערבב בקערה גדולה את חזה העוף הטחון עם הבצל ושום הקצוצים.
- להוסיף את הפנקו, הביצה, הפטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון ושמן זית.
- ללוש היטב עד שהמרכיבים יתמזגו.
- ליצור כדורים בגודל בינוני מהתערובת ולסדרם על תבנית עם נייר אפייה.
- לחמם את הנינג’ה גריל בטמפרטורה גבוהה.
- להניח את הקציצות על רחב הנינג’ה גריל ולהתפנק במארח החם.
- אם תרצו, ניתן להספיג את הקציצות ברוטב רסק העגבניות לפני הבישול.
- לבשל את הקציצות במשך 15-20 דקות, עד שהן משחימות ויפהפיות.
- לצאת את הקציצות מהנינג’ה ולהניח להן להתקרר כמה דקות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את הקציצות ולעשות אותן לארוחה מהחלומות, ניתן להוסיף:
- קצת גבינת פטה מגורר לתערובת.
- מיץ לימון טרי לתוספת טעם מרענן.
- לצידן אורז עם עשבי תיבול לסעודת חג.
- סלט ירוק קיצי מרענן שיתנגש עם הטעמים של הקציצות.
שאלות ותשובות
מה ניתן להגיש לצד הקציצות הללו?
הקציצות האגדי הללו מתאימות נהדר עם סלט ירוק, אורז או פירה. אל תשכחו להכין גם רוטב טחינה!
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בוודאי! אני ממליץ להכין כמות כפולה ולשמור מחצית במקפיא. כאשר תזדקקו לארוחה מהירה, פשוט הוציאו מהמקפיא וחממים בנינג’ה גריל.
איך נוודא שהן לא יתייבשו?
לשמור על תוספת השמן ולטפול בהן בעדינות בזמן הבישול כדי לשמור על עסיסיות הקציצות.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף שלם במקום טחון?
בוודאי, אך תצטרכו לטחון אותו במטבח או בחללית זיקוק – למה לא?
מהו הסוד שהקציצות יהיו רכות?
כדאי לא ללטוש את התערובת יותר מידי – שלא נגיע לתוצאה של פירה עוף. לשמור על המרקם.
אילו תבלינים נוספים ניתן להוסיף לתערובת?
אפשר להוסיף משחק של תבלינים כמו פפריקה, כמון, קימל ואפילו קצת סוד שמן זית.
מה הכמות שמספיקה לכל משפחה?
המתכון ומספיק ל-4-6 מנות. תלוי כמה אתם אוהבים לאכול!
האם אפשר להכין את זה על גריל פחמים?
בהחלט – זה יוסיף טעם מעושן נפלא. רק חשוב לפקח על הבישול!
כמה זמן לוקח לחמם קציצות קפואות?
כ-20 דקות בנינג’ה גריל כאשר חום גבוה יעשה את העבודה.
איזה רוטב המלצתם לשדרוג הקציצות?
רוטב טחינה, רוטב חריף, או אפילו רוטב עגבניות עשו זאת בכיף!
ולסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! הקציצות האלו הן פשוט ממכר ותהפכו את כל הארוחה שלכם למסיבה קולינרית של משגעות. עד הפעם הבאה, בתיאבון!
“`
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025