קציצות בשר מרוקאיות ברוטב אדום
כשמדובר במטבח המרוקאי, כל מנה טומנת בחובה סיפור, מסורת וטעמים אשר מרגשים את הלב ואת החיך. קציצות הבשר המרוקאיות ברוטב אדום הן בדיוק המנה הזו. היא משגעת, אגדי, ומדהימה בכל ביס. מדובר בקציצות רכות ונימוחות, ששוכבות ברוטב עשיר וטעים עד מאוד, שמתנדנדות בכל ביס יחד עם נתיב טעמים שהולך ומתרקם בכל רכיב.
חוץ מזה, אם יש לכם יום קר או סתם מתחשק לכם מפגש משפחתי שמפציץ בטעמים, הקציצות הללו הן הבחירה המושלמת. ברגע שתניחו אותן על השולחן, אין סיכוי שיתרהנה לכם מראש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
נקומו למטבח, התכוננו לקרב הבישול, וכמובן, אל תשכחו להתמקד בכל רכיב ורכיב. כל אחד עוזר ליצירת השילוב המושלם!
- 500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת בקר-כבש)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 ביצה
- 100 גרם פירורי לחם
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית Paprika מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- 2 כוסות רוטב עגבניות (או עגבניות מרוסקות)
- מיץ מחצי לימון
ובכן, אם אתם בעד טעמים נוספים, זכרו שבחירה בבשר טחון איכותי תותיר אתכם עם קציצות בריאות ומלאות טעמים!
שלבי ההכנה
כעת כשיש לנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתחיל לבשל כמו שפים אמיתיים!
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום הקצוץ, הביצה, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, התבלינים, המלח והפלפל.
- מעבדים היטב את התערובת בידיים עד שהכל מעורבב כראוי.
- יוצרים קציצות בגודל בינוני.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות מכל צד כ-3-4 דקות, עד שהן מזהיבות.
- מניחים את הקציצות על צלחת ומסננים את השמן.
- באותה מחבת, מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מניחים בעדינות את הקציצות הכתובות בתוך הרוטב.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך 30 דקות.
- לפני ההגשה, סוחטים מיץ לימון מעל כדי להרים את כל הטעמים וההרגשה.
מרכיבים חלופיים
אנחנו בישראל, ויש עשרות דרכים להוסיף גוון אישי למתכון הקציצות הללו! ניתן לנסות להשתמש בבשר עוף טחון או אפילו בשר טחון מהצומח אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית. במקום פירורי לחם, ניתן להוסיף קוונוא או פולנטה לשדרוג הבריאותי.
תוספות ושדרוגים
כדי באמת לקחת את המנה הזו לשלב הבא, כדאי לשקול להוסיף לה כמה תוספות נהדרות. אפשר להוסיף חומוסים מבושלים שיתנו אלמנט קראנצ’י, או אפילו צנוברים קלויים מעל. אם אתם חובבי חריף, למה לא לזרוק פנימה כמה פלפל חריף קצוץ?
למנה ליד, חלה מרוקאית טרייה או אורז מבושל יעשו פלאים ויתמזגו באופן מושלם עם הרוטב!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום הבשר?
אפשר לנסות קציצות עדשים או קציצות של טופו, שניהם גירסאות בריאות ומספקות טעימות לא פחות טובות.
האם הכנת המתכון מצריכה ניסיון בבישול?
לא, המתכון קל מאוד! גם אם אתם לא שפים מזמרים, הכל בעבודה עם הידיים ותשומת הלב לפרטים.
אפשר להכין את הקציצות מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הקציצות כמה שעות לפני ההגשה – פשוט לשים במקרר עד להגעת השעה הקריטית.
כמה זמן נאפה קציצות בתנור?
אם אתם בוחרים לאפות, נאפו בחום של 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד שהן מזהיבות וקריספיות.
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
בדרך כלל, כשהן מתחילות להשחים ושייכבות ברוטב, הן מוכנות להיות ממומשגות על צלחת.
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! אפשר להקפיא את הקציצות אחרי טיגון או לאחר בישול – פשוט להימנע מהקפאת הרוטב.
מה יש לחכות אם אני אוהב את הקציצות שלי חריפות?
להוסיף פלפלים חריפים קצוצים או שטח סחוג ברוטב מובטח להקנות חריפות שמעלה את התחרות!
איך להגיש אותם כך שיהיה מושלם?
מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה ומעט פרוסות לימון, תמיד מוסיף צבע!
האם אני יכול לשכוח את הסודה והמלח במהלך ההכנה?
המלח והסודה קריטיים לחוויית הטעם, אל תזנחו אותם!
מתי אני יכול לשתף את המתכון עם חברים?
אחרי שהטעמים חברו יחד – אל תהססו לשתף את המתכון, עשו זאת ברגע שהטעמים אחליפו חוויות!
אז קדימה, למה אתם מחכים? הביאו את המטבח למרכז והפיצו את המתכון מעורר התיאבון הזה ברשתות החברתיות. חברים שלכם יעריכו את המאמץ, והטעמים ימשיכו להדהד! שיהיה בתיאבון!
- איך להכין מתכון שעועית צהובה מושלם וטעים - ינואר 16, 2025
- גלה את המתכון המושלם למילפיי בבית - ינואר 16, 2025
- תDiscover את הסוד לעוגת פירורים שוקולד פרווה מושלמת! - ינואר 16, 2025