“`html
קינוחים מגרים של סבתא – מתכון ללקק את האצבעות!
אצלנו בבית, קינוח הוא דבר שלא משאירים אותו עד לסוף. זה תמיד היה נכון אנושית ואפילו פירוש של אהבה, ואם יש קינוח אחד שתמיד מדהים, זה המתכון הבא שלנו. אני מבטיח לכם שאחרי שתכינו את המתכון, אף אחד לא יוכל להתנגד להתמכרות הממכרת הזו! כי מדובר פה בקינוח שמלפף את החיך בקסם של טעמים ומרקמים, והכי חשוב – הוא משגע! קינוח אוורירי ומעלף! אז, בואו נצלול לתוך המתכון המופלא שלנו ונוודא שנשאיר מקום בבטן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הקינוח המדהים הזה, אנחנו צריכים להצטייד בכמה מרכיבים פשוטים אך אגדים, שלא תאמינו עד כמה הם הופכים את המנה למושלמת! כך נעשה:
- 250 גרם של שוקולד מריר באיכות גבוהה.
- 150 גרם של חמאה (או שמן קוקוס לגרסה טבעונית).
- 200 גרם של סוכר חום.
- 4 ביצים גודל XL.
- 100 גרם קמח (אפשר בלי גלוטן אם תרצו).
- 1/2 כפית מלח.
- 1/4 כפית קינמון לטאץ’ מיוחד.
- כף וניל איכותי.
עכשיו, אם אתם מתלבטים על גרסה ללא מוצרי חלב, חמאה יכולה להיות מוחלפת בשמן קוקוס, והקמח יכול להיות קמח שקדים או קמח תפו”א. מהנסיון שלי, זה אכן עובד!
שלבי ההכנה
ולעכשיו, נגיע לרגע האמת – שלבי ההכנה! הדליקו את התנור, ופשוט בואו נעוף על זה!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלסיוס, משמנים תבנית בקוטר 20 ס”מ.
- מניחים את השוקולד והחמאה (או שמן קוקוס) בקופסה חסינת חום וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
- מערבבים את השוקולד המומס עם סוכר חום עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה בזהירות, ומערבבים בין אחת לשנייה.
- מפזרים את הקמח, מלח, קינמון והוניל ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- יוצרים מסה אחידה ושופכים לתבנית המוכנה.
- אופים במשך 25 דקות – אל תעבדו עם הזמן, שימו לב שהתערובת תהיה ממכרת ומעט רכה במרכז!
- מקררים את הקינוח למספר שעות עד שיתייצב במקרר.
ועכשיו, הן כמובן מגיעות הנקודות כדי ללקק את האצבעות! תכנון טוב הוא חלק מההצלחה של כל קינוח מושלם.
שדרוגים ותוספות אפשריות לקינוח המדהים הזה
קינוח מגיע לרמות גבהות בעזרת השדרוגים האלו!
- רוטב שוקולד – פשוט יוצרים רוטב משוקולד מומס מעל הקינוח לצבע מדהים!
- קצפת – לא משנה אם מוכן או ביתי, קצפת מוסיפה חומר מעניין!
- אגוזים קצוצים – פקאנים, אגוזי לוז, או שלאגנים לשפוך אותם לראש הקינוח, פשוט תענוג!
- פירות טריים – תוספת של פירות כמו תותים או בננות מוסיפה רעננות!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הקינוח לאורך זמן?
אם אתם שואלים את עצמכם איך לשמור על הקינוח? אחרי שהקינוח התקרר, עטפו אותו היטב בניילון נצמד והניחו במקרר. אפשר לשמור אותו עד שבוע!
האם אפשר להחליף את השוקולד המריר?
כמובן! אפשר להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד באמת מריר, הכל תלוי בטעם שלכם!
אפשר להכין את הקינוח הזה גם בגרסה ללא ביצים?
בהחלט! אפשר להשתמש ב-1/4 כוס חצי אבוקדו מעוכה או רסק תפוחים כהחלפת ביצים.
מה אפשר להגיש בצד עם הקינוח הזה?
קפה חם, כוס שתייה או סודה, לפי הטעם שלכם. תמיד טוב יש משהו צדדי.
מה אם אני רוצה קינוח יותר דל פחמימות?
לגרסה דל פחמימות, השתמשו בקמח קוקוס והפחיתו את כמות הסוכר או השתמשו בסוכר ממתיק מלאכים.
האם הקינוח הזה מתאים לערב חג?
לגמרי! זה קינוח מרשים שממנו כולם ייהנו, בכל חג!
איך ניתן לשדרגו לקינוח קיץ?
כדי לעשות ממנו קינוח קיץ, אפשר לשים עליו קרם קוקוס מרענן, ודובדבנים מחוץ!
אפשר להכין את הקינוח הזה מראש?
בעיקרון כן! אפשר להכין אותו יום או יומיים לפני האירוע ולשמור אותו במקרר. הוא נהיה יותר טעים!
אם אני רוצה להכין יותר מגרסה אחת, מה עליי לעשות?
במקרה כזה, פשוט הוכפילו את כל המרכיבים מינימלית לשניים. חשוב להמתין עם הזמן, כי באפון הקינוח יכולים לשונית!
האם זה אפשרי להכין קינוח ספציפי או חגיגי לאירועים מיוחדים?
בהחלט, כדי להכין אותו בצורה חגיגית, תוכלו להוסיף עלי נענע ופרוסות של תפוחי עץ כדי להוסיף מראה ייחודי!
אז, אם אהבתם את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ובקרב חברים קרובים! קינוחים מהסוג הזה פשוט לא נתפסים ליחיד! שיהיה לכם בתיאבון!
“`
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025