צלי בשר בתנור עטוף בנייר כסף שישגע אתכם

צלי בשר בתנור עטוף בנייר כסף

אתם לא תאמינו כמה העונג הזה יכול להיות פשוט ומדהים! צלי בשר בתנור עטוף בנייר כסף הוא בעת ובעונה אחת מנה פשוטה אך משגעת, שמרגע שתכניסו לתנור את הבשר, כל הבית יתמלא בריחות נפלאים שיגרמו לסביבה שלכם להרגיש כאילו אתם מסעדה יוקרתית. המנה הזו היא לא סתם צלי בשר, אלא תבשיל שמחבק את החיך כמו סבתא שקוראת לכם להיכנס הביתה בסוף יום ארוך. כולם מדברים על אוכל comfort food, וזה בדיוק זה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז רגע, לפני שמתחילים, כדאי שנכיר את החברים הכי טובים שלנו במתכון הזה. כל רכיב תורם בצורה מדהימה לתוצאה הסופית, ויחד הם יוצרים חוויה טעמים שמשאירה את כולם wanting more. כאן הם למעלה:

  • 1.5 ק”ג צלי בשר (משהו כמו צוואר טלה או בקר)
  • 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
  • 3 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 5 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות ממרח חרדל
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • נייר כסף (כמובן!)

שלבי ההכנה

וכשכולנו מוכנים לעבודה, הגיע הזמן לקפוץ למשימה המיוחדת הזו. תאמינו לי, זה כל כך פשוט שתתחילו לשאול את עצמכם למה לא עשיתם את זה קודם!

  1. עליכם להתחיל בהדלקת התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. עמדו ליד כל החומרים וערבבו את הבשרים עם מלח, פלפל, חרדל, פפריקה וכמון בקערה.
  3. צרו שכבת מרינדה על הבשר והניחו אותו בצד כחצי שעה לספוג את כל הטעמים.
  4. בזמן שהבשר סופג את הטעמים, חתכו את הבטטות, הגזרים והבצל וערבבו את כל הירקות בקערה נוספת.
  5. על תבנית אפייה, הניחו את הבשר במרכז, והוסיפו מסביב את הירקות הקצוצים.
  6. פזרו את השום הקצוץ מעל הכל.
  7. שפכו את השמן ומעט מים על המנה כדי שהבשר יישאר עסיסי ותמנעו התייבשות.
  8. עטפו הכל בנייר כסף בצורה מדויקת בכדי שלא יברח שום נוזל.
  9. הכניסו לתנור והניחו לתבשיל להתבשל במשך 2-3 שעות, תלוי בעובי הבשר ובדרגת רכות שאתם אוהבים.
  10. אחרי הזמן שחלף, פתחו את נייר הכסף בעדינות (כשהזהירות כאן היא באוויר!) והבשר שלכם מוכן!

מרכיבים חלופיים

לפעמים, כשאנו פותחים את מקרר הבשר, אנחנו לא תמיד מוצאים מה שאנחנו מחפשים. אל תדאגו! אפשר בהחלט להשתמש במרכיבים אחרים: צלי עוף במקום בקר יתן תוצאה נהדרת, וגם ישנה אפשרות להשתמש בירקות אחרים כמו קישואים, דלועים או פטריות. ניתן להפוך את המתכון לטבעוני לחלוטין על ידי replacing את הבשר בעדשים או טופו. ככה כולם יכולים ליהנות מהאוכל המדהים הזה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, כמו בכל מתכון קלאסי, גם כאן יש מקום למגע האישי שלכם! תוכלו להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה או רוזמרין טרי כדי להעשיר את הטעמים. רוצים לגרום לכולם ללקק את האצבעות? הוסיפו רוטב ברביקיו סמיך או אפילו פירות יבשים כמו תמרים או צימוקים שיפתו את הטעמים ויצרו איזון מרענן.

שאלות ותשובות

אילו סוגי בשר מתאימים למתכון הזה?
: לדעתי, כל סוגי הבשר הסובלים מחום יוכלו לייצר צלי מדהים. בקר, טלה, עוף ואפילו בשר טחון יכולים להיות תוספות מצוינות.

למה חשוב לעטוף בנייר כסף?
: עטיפת הבשר בנייר כסף שומרת על הנוזלים ומונעת מהבשר להתייבש, מה שמוביל לחוויה נימוחה ונמסה בפה.

כמה זמן מומלץ לבשל את הבשר?
: בדרך כלל, בין 2-3 שעות, תלוי בחתיכת הבשר ובדרגת הרכות שתרצו להשיג.

איך אני יודע אם הבשר מוכן?
: גוזרים חתיכה קטנה מהבשר, אם הוא נחתך בקלות ולא דורש מאמץ, זהו סימן טוב!

מה ניתן לעשות עם השאריות?
: השאריות נפלאות. אפשר להכין מהן סנדווויצ’ים עם ירקות טריים, או אפילו להכין מרק עשיר!

מה קורה אם אין לי נייר כסף?
: אפשר להשתמש בסיר עם מכסה או בנייר פרגמנט, אך ההמלצה היא כן להזמין נייר כסף, כי הוא יוצר סביבה סגורה שחשובה למנה.

האם אפשר להכין את המתכון עם ירקות קפואים?
: בהחלט. ירקות קפואים יכולים לצאת מצוינים במנה הזאת; הם יסייעו לחסוך זמן וגם טעמם יגעשדרוג.

מה קורה אם אני רוצה להכין את זה מראש?
: אין בעיה! אפשר להכין את המנה מראש, להכניס למקרר ולהכניס לתנור ביום ההגשה כך שהיא תישמר טריה.

איזה פינוקים אפשר להוסיף ליד המנה?
: בהחלט! תוספות כגון אורז, פירה או אפילו סלט ירקות אוניברסלית, יוכלו לשדרג כל ארוחה.

מה עושים אם התיבול יצא חזק מדי?
: אם התיבול יצא חזק מדי, אפשר להוסיף קצת בטטה או תפוחי אדמה כדי לאזן את הטעמים.

אתם בהחלט רוצים לנסות את המתכון המדהים הזה ולהשתף אותו עם חברים ובני משפחה. זה הזמן להפיץ את הבשורה ולגרום לכולם ליהנות ממלאכת האומנות הזו במטבח!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן