“`html
צ’ולנט אשכנזי – מתכון מנצח לכל מהדי-שבת!
סיפור של שבת מתחיל לא רק בשולחן ובקידוש, אלא גם בצלחת הצ’ולנט שנמצא במרכז השולחן. אין ספק שצ’ולנט הוא מאכל שעובר מדור לדור, וכולנו יודעים שסבתא תמיד הכינה את הצ’ולנט הכי טעים שיש! עם התיבול המושלם, הבשר הנימוח והקטניות שמתרפקות על הרוטב השמנוני, זהו מאכל שמכניס אותנו לאווירת השבת.
זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 12 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6 מנות
מרכיבים הדרושים
איך אנחנו יכולים ליצור את הצלחת המדהימה הזאת? פשוט מאוד! הנה מה שצריך:
- בשרים: 1 ק”ג נתח בשר בקר (כמו כתף או צלעות)
- שניים עד שלושה תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כוסות שעועית לבנה (או תערובת קטניות: שעועית, עדשים וחומוס)
- 2 כוסות מים (וזה בסך הכל מה שצריך!)
- 3-4 כפות של רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2-3 כפות של תבלין צ’ולנט (או תיבול לשלל טעמים: פפריקה, כמון, או קשה להזכיר את מקומי החביב – קימל!)
- שום – 4-5 שיניים (למי שאוהב את זה כמו שאני אוהב)
- שמן זית – ליצירת מרקם מדהים וריחות משגעים
אל תשכחו! אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, תרגישו חופשי להחליף את הבשר בתחליף בשר מהצומח, או להסתייע בשעועית גרגרית מדהימה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, בואו ניצור את השולחן המושלם עם הצ’ולנט האגדי שלנו!
- נחמם סיר כבד על להבה בינונית. נוסיף את שמן הזית ונחכה שיתחמם.
- נכניס את נתח הבשר ונטגן אותו עד שיתקבל צבע זהוב מרהיב.
- נוסיף את השום הקצוץ ונזרוק פנימה את רסק העגבניות.
- נערבב היטב ונוסיף את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות.
- נשפוך פנימה את השעועית והמים. נעשה ערבוב קל.
- נוסיף את התבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, כמון וחלק מהקימל (למי שאוהב).
- נביא לרתיחה ולאחר מכן ננמיך את הלהבה.
- נעביר את הסיר לתנור שחומם ל-100 מעלות צלזיוס (או על אש קטנה מאוד) ונשאיר אותו לילה שלם, לפחות 12 שעות.
- בבוקר של שבת, נפתח את הסיר ואת כל הניחוחות המדהימים יעטפו את הבית.
- נגיש את הצ’ולנט עם חלה קריספית ומרק פנימה!
לאחר כל התהליך, אתם יכולים לעוף לתוך ערמות של צלחות, לנעוץ את מזלגיכם ולטעום מהטעם המעלף!
שדרוגים ותוספות
כמה רעיונות לשדרוג המנה שלכם:
- למנות את הבשר עם שפע של ירקות כמו גזר או קישואים, אפילו בטטה תוסיף טוויסט לא שגרתי!
- לגרסה חריפה, הוסיפו פלפלים חריפים קצוצים.
- הוספת קישוט של גרגירי חומוס קפואים תוכל לתת את המראה האדגן בצלחת.
- אוהבים סמיכות? הוסיפו כף של סולת במהלך הבישול.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהצ’ולנט מוכן?
ברגע שהבשר מתפורר בקלות, השעועית מתרככת, והניחוחות מעטרים את כל הבית, זה הזמן להגיש את המנה המדהימה!
מה אם נשאר לי צ’ולנט, איך אני יכול לשמור אותו?
שמרו אותו במקפיא או במקרר, וניתן לחמם אותו יחד עם מעט מים כדי להחיות את הטעמים המדהימים.
אפשר להכין צ’ולנט בלי בשר?
בהחלט! תחליף את הבשר עם קוביות טופו גדול במיוחד להרגשה מדהימה!
מה אם אני לא אוהב שעועית? מה אני יכול לשים במקום?
נראה שגרגרי חומוס, שנכנסים לתוך הצ’ולנט ונותנים לו טעם שמיימי ומושלם!
האם אפשר להכין את המנה באורח בריא יותר?
בהחלט! הפחיתו את הבשר הימנעו משמן והשתמשו בתחליפים מהצומח.
האם ניתן להכין את הצ’ולנט במכונת סוויד?
לא תאמינו, אבל אם יש לכם מכונת סוויד, ניתן להכין את המנה עם טמפרטורה מדוייקת וסוויד לילה!
מה עלי לעשות אם יש לי אורחים עם רגישות לגלוטן?
הקפידו לבדוק את תוויות המרכיבים, ויש לכם את האפשרות להחליף את רסק העגבניות עם מוצר ללא גלוטן.
כיצד אני יכול לוודא שהשומניות לא בשמיים?
היצמדו לחתיכות בשר רזות יותר כמו פילה או נתח ללא שומן.
מתי המועד הטוב ביותר להכין צ’ולנט?
כמובן ששבת! אבל תזכרו שמדובר במנה מיוחדת גם לכל מסיבת חורף משגע.
האם יש דרך פשוטה יותר להכין את הצ’ולנט?
שימוש בסיר לחץ יכול להפוך את הכנת הצ’ולנט להרבה יותר מהירה וקלה!
אז מה, לא הילדים? אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים וברשתות החברתיות כדי שגם הם ייהנו מהצ’ולנט האגדי הזה!
“`
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025