פשטידת תרד טבעונית ללא גלוטן – כוכבת המנה הבריאה שלכם!
שלא נתבלבל – לא מדובר פה בעוד פשטידת תרד רגילה! אנחנו מדברים כאן על פשטידה מדהימה, שהיא לא רק טעימה לגמרי, אלא גם בריאה, דל פחמימיות ולקלה להכנה! פשטידת תרד טבעונית מהווה פתרון מושלם לארוחה קלילה, לנשנוש חטיף טעים – ואפילו לארוחה חגיגית. היא נימוחה, בעלת טעמים משגעים, והכי חשוב, היא יכולה להעלות smiles על פניכם, ולזכות אתכם בתהילה בקרב בני המשפחה והחברים!
זמן הכנת המתכון ורמות קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים לפשטידת תרד טבעונית
בואו נבנה פשטידת תרד בכיף! הניסיון שלי מלמד שבחירת רכיבים איכותיים הם מפתחות לטעמה המופלא של הפשטידה. זה הזמן לספר לכם על כל מה שאתם צריכים כדי להוציא מהמטבח שלכם את הפשטידה האגדית הזו.
- 500 גרם תרד מוקפא (כשהוא לא מוכן לשימוש, הוא נהיה הכי מדהים שיש בבישול)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק (הבצל יקלל את כל הטעמים יחד)
- 2 כפות שמן זית איכותי (זה חשוב שלא תשכחו לשים קצת חום על השמן)
- 100 גרם קמח שקדים (ככה הפשטידה תהיה ללא גלוטן ופשוט ללקק את האצבעות)
- 100 גרם טחינה גולמית (קצת על טחינה – היא נגזרת משומשום, ומכילה הרבה סידן)
- 2 כפות סוכר קוקוס או כל ממתיק ולא סוכר לבן (אין בעיה לגוון)
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם (המלח נותן את השפריצים, אתם יודעים)
- 1 כפית כמון (כמון, הזה שאנחנו לא יודעים מתי לשים, אבל פה זה מיד)
- מיץ מלימון סחוט טרי (שיהיה מרענן)
אם אתם רוצים לגוון, אפשר להוסיף גם גבינת טופו או תמרים קצוצים – כל תוספת תוסיף עוד רבדים של טעמים! באמת, זה אגדי!
שלבי ההכנה המהירים והקלים
ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל במסע הקסום להכנת פשטידת התרד. זה היה הזמן לעורר את המנה, ולגרום לה להתחבב עליכם. כאן מגיעות ההנחיות המפורטות שלנו, בצעד אחרי צעד:
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את תרד המקפיא ואת המיץ מלימון ומערבבים עד שהתרד מתמוסס.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים להתקרר.
- לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים את שאר המרכיבים: קמח שקדים, טחינה, סוכר קוקוס, מלח, פלפל וכמון.
- מערבבים הכל עד שהתערובת אחידה.
- שמים את התערובת בתבנית אוניברסלית בצורת פשטידה (או תבנית קוגלהופף) ומשטחים גובה אחיד.
- מחממים מראש תנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה וזה מה שיביא לכם את השגעון.
- ממתינים קצת ומניחים להתקרר לפני שמפרקים מהתבנית.
- ואחרי הכל, זה הזמן להתחיל לנשנש – ללקק את האצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כשהמחשבה על השלמת המנה מגיעה, אני ממליץ לשדרג את הפשטידה הזו בכמה רעיונות פשוטים ובסיסיים. כאן יש לכם כמה דרכים להוסיף טעמים:
- מוסיפים גבינת צאן מעל לפני שהפשטידה נכנסת לתנור – זה מוסיף טעם אלוהי!
- שמים בתערובת שקדים קלויים או אגוזי לוז קצוצים – זה נותן לקראנץ’ היפה!
- למרפסת על סלסה עגבניות טריות עם עשבי תיבול לפני ההגשה! זה הופך את הפשטידה לכל כך מרעננת!
- ניתן לשדרג לפשטידות קטנות יותר עם מסחטת צורת פשטידה – זה המרשים ביותר לפסח!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפשטידה עם תרד טרי?
בהחלט! תרד טרי יתן לחוויה מרעננת וטבעית עוד יותר. פשוט הכינו את התרד כמו שצריך ונסו על שמן.
האם ניתן להחליף את קמח השקדים?
כן, כמובן! אם תרצו תחליף, תוכלו להשתמש בקמח תפו”א או קמח קוקוס, אבל תזכרו שבחירות אלו ידרשו שינוי בכמות נוזלים.
כמה זמן ניתן לשמור על הפשטידה במקרר?
אם לא הספקתם ללקק את האצבעות, הפשטידה נשמרת במקרר כמה ימים. מומלץ לחמם אותה שוב בתנור לפני ההגשה.
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
כן! פשוט אחרי שהפשטידה התקררה לגמרי, עטפו אותה היטב במקרר או שקית אטומה, והקפיאו.
מתי להגיד ‘אוווו… זה ממש טעים!’?
אחרי ביס ראשון מהם – זה הזמן המהמם!
האם יש תחליף לטחינה?
בוודאי! אפשר לשקול להשתמש באבוקדו רך או אפילו במיונז טבעוני.
מהם הרוטב המלווים המומלצים לפשטידה?
רוטב סויה, רוטב פסטו או רוטב חריף – כולם מדהימים ויוצרים חוויות טעימות.
האם פשטידת התרד מתאימה לחג הפסח?
בהחלט! מדובר במנה מדהימה ללא גלוטן שתשמח את כל האורחים.
מה ההמלצה שלך לאכילת הפשטידה?
אני אוהב לאכול אותה עם סלט ירוק טרי! זה פשוט מושלם וקטן טעמים.
איך הפשטידה הזו עשתה לך את החיים טובים יותר?
בזכות הפשטידה הזו, קיבלתי דרכים חדשות לחתוך ירקות, ללמוד עוד אודות התזונה והכנת אוכל בריא ונעים. זה ממש עשה עבודה!
לא משנה מה תחליטו להכין, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ולראות את פניהם זורחות. את המתכון הזה תוכלו לשדרג, לשנות ולצחוק יחד – רק תעשו זה!
- סלמון כבוש רוסי: המתכון שישדרג כל ארוחה - ינואר 14, 2025
- עוגת גבינה ללא תחתית שתכבוש את השולחן שלך - ינואר 14, 2025
- פתיתים עם רסק עגבניות: מתכון קל וטעים להכנה בבית - ינואר 14, 2025