פילה אמנון בתנור ברוטב חרדל – מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות
פילה אמנון בתנור ברוטב חרדל הוא המנה המושלמת להגשה בשישי בערב, או סתם ככה, כשמתחשק לנו לפנק את עצמנו במשהו באמת טעים. יש משהו אגדי במפגש בין הדגים הטריים לרוטב חרדל, שהופך את המנה הזו למדהימה וממכרת. כל ביס הוא חגיגה של טעמים, והדברים האלה פשוט נמסים בפה. נכון, יש מדחף במטבח, אבל עם מתכון כזה, אין סיבה לא לאהוב את הריח שהולך להתפשט בין הקירות. אז איך אנחנו מכינים את זה? בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. המנה מספיקה ל-4 אנשים
- הכנה: 10 דקות
- אפייה: 20 דקות
- סך הכול: 30 דקות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את פילה האמנים בתנור ברוטב חרדל, אנחנו זקוקים למעט רכיבים עם השפעה גדולה. המספרים כאן לא חייבים להיות מדויקים, אבל הם בהחלט סוללים את הדרך למשהו איכותי וטעים.
- 4 פילה אמנון, טריים ויפים
- 2 כפות חרדל דיז’ון איכותי
- 3 כפות שמן זית
- 1 לימון, מיץ וקליפה מגורר
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 שן שום, כתושה
- אורגנו יבש או צמחי תבלינים לפי הטעם
עכשיו, אם מישהו בינינו אוהב ורוצה גרסה טבעונית למתכון הזה, אפשר להמיר את פילה האמנים בחתיכות טופו או תחליפי דג. השילוב עם רוטב החרדל ינצח בכל סוג של דג סויה, והחגיגה תהיה מושלמת.
שלבי ההכנה
וכאן אנחנו נכנסים לעסקים. זה הזמן להתחיל במלאכת ההכנה. אי לכך, להלן השלבים:
- מחממים את תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב – חרדל, שמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל.
- מניחים את פילה האמנים בתבנית אפייה.
- יוצקים את הרוטב על הדגים ומוודאים שכולם מצופים היטב.
- מפזרים סופר אורגנו על פני הדגים.
- מניחים בתנור למשך 20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעמוד 5 דקות לפני ההגשה.
המנות בוקעות מהתנור עם ניחוח שמתחיל לגלוש לכל פינה בבית. מהעדים השזופים והזהובים, תרגישו את הדחף ללקק את האצבעות. כל ביס מלווה בטעמים עזים ומרגיעים בו זמנית. ככה בדיוק צריכה להיות חוויה קולינרית.
תוספות או שדרוגים אפשריים
לא חייבים להישאר באותו מקום כל הזמן. אני תמיד ממליץ לשדרג את המנות שלכם. בין השדרוגים שאני מציע יש:
- תוספת של ירקות קלויים בתנור כמו קישואים, גזר או תפוחי אדמה, שילוב שמעשיר את המנה.
- אפשר להכין רוטב נוסף עם יוגורט ומעט תיבול, או אפילו רוטב טחינה.
- פרוסות דקיקות של תפוזים או לימונים שיקפיצו את החוויה.
- לתיבול נוסף, כמה עלי בזיליקום קצוצים על גבי המנה המוכנה.
האפשרויות רבות, ואתם יכולים לערבב ולשדרג לפי הטעם האישי שלכם. זה הזמן להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
איך לדעת אם הפילה מוכן?
התשובה היא פשוטה. כשהדג מנתק בקלות בעזרת מזלג, הוא מוכן! אם יש קושי, כנראה עוד צריך כמה דקות בתנור.
האם אפשר להמיר את החרדל?
בוודאי! אם אתם מעדיפים טעמים מתוקים יותר, אפשר להשתמש בגרסה מתוקה או חרדל עם דבש. זה יוסיף עומק חדש למנה.
מה ניתן להגיש לצד המנה?
מומלץ להגיש את פילה האמנון עם סלט ירקות טרי, או תוספת של אורז עם עשבי תיבול. זה מעשיר את המנה ומספק טעמים נוספים.
נו, מה קורה אם אין לי שום?
זה בסדר! אפשר לדלג על שום או לשים שום קפוא מראש. התוצאה תהיה טעימה לא פחות!
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
אפשר לשמור את המנה בהנחה קבועה במקרר עד ללילה אחד. חימום חוזר לפני ההגשה בהחלט יכול לעשות קסמים.
האם ניתן להכין את המנה ביום קודם?
מומלץ להכין את המנה ולכן בהחלט אפשר להכין יום קודם ולהכניס למקרר. ואז, ביום ההגשה, פשוט לחמם!
נשארו יתרות, איך אפשר להשתמש בהן?
אם נשארו לכם פילה, הוא יכול להיות תוספת נהדרת לסלט או פיתה. יש המון אופציות להכנת סנדוויץ’ משגע!
הדג לא יבש?
אם מקפידים על זמן ההכנה, אין סיבה שהדג יהיה יבש. הוספת שמן וחרדל בהחלט עוזרת להשאיר אותו עסיסי.
כמה קלוריות יש במנה?
מנה ממוצעת של פילה אמנון ברוטב חרדל פעמיים תכיל כ-300 קלוריות. כמובן תלוי בכמויות ובמנות הנלוות.
יש טיפים נוספים שיכולים לעזור?
תמיד כדאי להרגיש חופשיים להתנסות עם תיבול נוסף ולשדרג את המנה על פי טעמכם האישי והעדפותיכם.
שיהיה בתיאבון! אל תתפתו להזמין מחוץ הביתה, כי המתכון הזה יעשה פלאים גם בבית. שתפו אותו עם כולם ברשתות החברתיות, כי מה יותר משגע מאשר לגלות כל הזמן מתכונים מעולים?
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025