עלי גפן ממולאים עיראקי – המתכון שeveryone צריך לנסות

עלי גפן ממולאים עיראקי – מסע טעמים שמחבר בין דורות

בעולם שבו האוכל מדבר, ישנם מאכלים שמתעוררים לחיים אחרי כל ביס. עלי גפן ממולאים עיראקי הם כאלה. כשנספר את הסיפור המשגע של המנה הזו, נדבר על סבתא שלנו, שהייתה קושרת עם הרבה אהבה את העלים, ממלאה אותם בתערובת מתובלת היטב ומבשלת אותם ברוטב עגבניות שמריח בכל הבית. ונשים בצד את כל שאר בהקות האוכל, כי עלי הגפן האלה מדהימים, ממכרים, ותמיד משאירים אותנו עם טעם של עוד! יאללה, נצא למסע הזה, נכון?

זמן הכנת המתכון: 120 דקות
רמת קושי של המתכון: בינוני
מספר מנות: 6-8

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8

במתכון הזה, נלמד להכין עלי גפן ממולאים בצורה שבעצם משמרת את הצלחת ההיסטורית הזו, תוך מתן טאץ’ אישי שלנו. השילוב של התיבול, האורז והבשר יהפוך את המנה הזו למעלפת. אתם תרגישו כאילו אתם מתיישבים בשולחן של סבתא, וגם אם אתם לא מקרוב – בטוח תרגישו בבית!

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את מנת עלי הגפן הממולאים העיראקיים המושלמים, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 60-80 עלי גפן כבושים (אפשר לקנות בשקית בסופר או להכין בבית)
  • 300 גרם בשר טחון (כמו בקר או עוף)
  • 200 גרם אורז (לא מבושל)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית קימל טחון (אם אתם אוהבים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית שטוחה של פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 400 מ”ל רוטב עגב tomates כבוש (או עגבניות מרוסקות)
  • 1/2 כוס מיץ לימון

בשוק ניתן למצוא עלי גפן כבושים, אך אם יש לכם وقت ותשוקה, זה יכול להיות חוויה מהנה ומלאת אתגר לשטוף, להרתיח ולייבש את העלים בבית.

מרכיבים חלופיים

לאלו מכם שמחפשים גרסה טבעונית או דלת פחמימות, אפשר להמיר את הבשר בטופו מתובל היטב. כמו כן, במקום אורז לבן, אפשר להשתמש באורז חום או אפילו קינואה. הכנת עלי הגפן מתאימה לכל סוגי התזונה הכן.

שלבי ההכנה

כאן מתחיל החלק הכי כיף – ההכנה! אתם תראו, זה לא כל כך קשה כמו שזה נראה. הכינו את עצמכם להרפתקה קולינרית!”

  1. תחילה, נשטוף היטב את עלי הגפן ונסנן אותם.
  2. במחבת, נתבל את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שהוא מתרכך ומעט מתקרמל.
  3. נוסיף את הבשר ונתחן אותו עם כפית עד שהבשר מבושל לחלוטין.
  4. נוסיף את האורז הלא מבושל, העירית, הפטרוזיליה, תבלינים והמלח. נ混ר היטב עד שהכל מתאחד.
  5. ניקח עלה גפן ונמלא אותו בתערובת כך שיישארו קצוות. נגלגל אותו כמו סיגר סגור על שני הצדדים.
  6. נניח את העלים הממולאים בתבנית שפולטים לה רוטב לפי העדפה (רעיון נחמד זה למנוע מהם להדבק, כדאי לשים מעל כמה עלי גפן שטוחים).
  7. נשפוך את רוטב העגבניות על המילואים ונוסיף מים כך שיתכסו טוב.
  8. נאפה בחום של 180 מעלות במשך 90 דקות.
  9. נבדוק אם עמדו במעט רוטב – אם לא, נוסיף מעט מים ומערבבים.
  10. כשהעלים מתבשלים למשך 90 דקות אפשר בכל זאת להפסיק רגע להתעדכן באיזה סדרה ולצאת לספוג את הארoma במטבח.
  11. נונא הצלחות לטוב ולשיח, זה הזמן. אחרי שירדו מחום, ניתן לשרת חם או בטמפ’ החדר, ואפילו בפריזר!

אם גם אתם רוצים לשדרג את מנת עלי הגפן שלכם, תהיו בטוחים לשקול הוספת אגוזי פקאן קצוצים, צימוקים או אפילו סלט ירקות רענן בצד. כל תוספת שהיא תאתי, אגדי!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת שהעלי גפן מוכנים למילוי?
תשקלו אותם מעט, אם הם רכים וגמישים, הם מוכנים. אם הם עדיין קשים מדי, עליכם להרתיח אותם מעט בשלב הזה.

מה אפשר להוסיף למילוי?
אפשר להוסיף צימוקים או אגוזים קצוצים, גם תבלינים נוספים כמו קימל יכולים לשדרג את המילוי.

איך להפשיר עלי גפן קפואים?
אם יש לכם עלי גפן קפואים, פשוט הוציאו אותם מהמגק ולכו עם תהליך ההיגמרה שלהם על ידי קביעת מהירות שטופת עלי הגפן.

האם ניתן לאכסן את המנה הזו במקרר?
בהחלט! ניתן לאכסן במקרר עד חמישה ימים, אבל יש לנו הרגשה שזה ייגמר הרבה יותר מהר!

אפשר להכין עלי גפן ממולאים לפני חג המימונה?
בוודאי! עלי גפן קשורים קשר עבות בשורשיה לתרבות היהודית והמזרחית, והם מושלמים לחגיגות!

מה כדאי לשרת לצד עלי הגפן?
סלט ירקות רענן או אפילו סלט טבולה יכולים להשתלב מצוין עם המנה הזו.

האם ניתן להכין עלי גפן ממולאים בלי בשר?
נקודת חן תהפוך את המנה לטבעונית כאשר תחבור לטופו מתובל או גרגרי חומוס.

איך נשמרות המנות לארוך זמן?
כיסוי המנה בניילון נצמד או להשחיתו בקופסה סגורה לשמר את הטעם.

כמה מעלות כדאי לחמם את המנה לפני ההגשה?
חימום בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20-30 דקות בסוג של עלי גפן מבשלים מחדש זו מאידיאלי.

איך לומדים להכין את המנה בצורה נכונה?
אימון, הרבה ניסיון, ולטועם בסוף כדי לוודא שהשפריץ האישי שלכם הגיע גם כן!

אז מה אתם מחכים? שיוט ושתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה. כמו שאומרים – אוכל טוב מחבר בין אנשים! בואו נפיץ את הטעמים!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן