עוגת פרג פרווה – מתכון מהיר ומיוחד לשבת
למי מאיתנו לא קרה שבשישי בערב, אחרי יום רווי במטלות, פיתחנו חשק עז למשהו מתוק, כזה שמלכים אוכלים בחגיגות? עוגת פרג היא אחת מהמנות המדהימות והמסורתיות שאותן תמיד ניתן להכין מהר! חווית האכילה עם עוגה כזו היא פשוט אגדה! גם אם אינכם אוהבים פרג, אחרי נגיסה אחת בעוגה הזאת תרגישו שהנכם בגן עדן. זה כל כך ממכר, שלא תצטרכו לחכות לשבת בשביל ללקק את האצבעות. אז בואו נצא לדרך, ונתחיל להכין את העוגה המעלפת הזאת!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת ניגש לרשימת החומרים. אחד הדברים המדהימים בעוגה הזאת זה שהיא קלה במיוחד להכנה, והיא גם פרווה, כך שהיא מתאימה כמעט לכל אירוע. פשוט נהדר.
- 2 כוסות פרג טחון
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1 כוס קמח תופס
- 1 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
- שומשום לקישוט (אופציונלי)
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את השמן בשמן קוקוס, והשתמשו במים במקום חלב (כמובן שבגרסה זו גם וותרו על תמצית החלב).
שלבי ההכנה
ובכן, אין כמו שלבים פשוטים וברורים כדי להכין עוגה תוך עשר דקות. חשוב להקפיד על כל שלב, והעוגה תצא מושלמת!
- חממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את הפרג הטחון, סוכר ומים רותחים.
- מאחדים את השמן ותמצית הווניל לתערובת.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קינמון ואבקת הסודה לשתייה.
- מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעדינות את התערובת.
- מפזרים מעל שומשום אם רוצים.
- אופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגה זהובה ומעט קפיצית.
- ממתינים עד שהעוגה מתקררת מעט, ואז חותכים והוגשים!
העוגה הזו פשוט מדהימה בחום שלה, וגם בחורף הנשנות שלה פשוט נפלא. היא מתאימה לחלוטין כקינוח ליד כוס תה חם או כמתאבן בצהריים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן מגיע המקום שלכם להיות יצירתיים! אפשר להוסיף לתערובת פרי יבש כמו צימוקים או תמרים, התוצאה תדהים אתכם! שדרוג נוסף הוא לשדרג את הקינמון לשילוב של טעמים, כמו אגוז מוסקט או כוכב אניס. כדאי גם לשקול להוסיף ציפוי שוקולד מריר מעל העוגה המושלמת, או להכין רוטב קקאו שיזרים עליה טעמים נוספים.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
העוגה מוכנה כאשר היא קפיצית למגע ותשאיר רושם מעט לח אך לא רטוב מדי.
אפשר להכין עוגה זו מראש?
בהחלט! העוגה נשמרת טוב במקרר, וקולה טיפה הטעמים בו.
איפה אפשר לקנות פרג טחון?
פרג טחון ניתן למצוא כמעט בכל סופרמרקט או בשווקים מיוחדים.
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כן, ניתן לשמור את העוגה במקפיא עד חודש, אך כדאי לארוז אותה היטב כדי שלא תספוג טעמים.
איזה סוג קמח אפשר להשתמש?
אפשר לשלב בין קמח תפו”ח לקמח כוסמין או קמח ללא גלוטן במידה ואתם נדרשים לכך.
מה לעשות אם אני לא אוהב פרג?
ניתן להחליף את הפרג בשקדים או אגוזים קצוצים, ותקבלו טעם וניחוח אחר!
כיצד ניתן להפוך את העוגה למפנקת יותר?
שוקולד מריר מעל או קרם אגוזים משגע הופכים אותה למושלמת!
אני רוצה שיהיה לי טעם פחות מתוק – איך לעשות זאת?
פשוט להוריד מעט את הכמות של הסוכר או להשתמש בסילאן להמתקה טבעית.
האם אפשר להכין עוגה ללא סוכר?
כן, אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים או דמויי סוכר כמו סטיביה.
באיזה קישוטים אפשר לקשט את העוגה?
כדי להקפיץ את העוגה עלו לבזוק עליה פירות יער או קוקוס לקישוט!
אחרי המתכון הזה, אין מה לקחתם את העוגה, והיא תסובב לכם את הלב! תפתיעו את כולם במשקה קינוח מדהים בשבת הקרובה. נשמח אם תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, ותביאו עונג לעוד אנשים!
- דג סלמון מבושל עם ירקות – מתכון שיפתיע אתכם! - יולי 14, 2025
- דג סלמון ברוטב טריאקי וסויה ששיגע את הרשת - יולי 13, 2025
- גלילות חצילים עם גבינה מאסטר שף שכולם מדברים עליהם! - יולי 12, 2025