עוגת טחינה ללא סוכר
עוגת טחינה ללא סוכר, זו לא עוגה רגילה – מדובר בניסיון נועז, מענג והכי טעים שיש! אי לכך, האם אתם מוכנים להצית את התשוקה שלכם לאפייה? כל הפרטים כאן יהפכו אתכם למומחים בעוגת טחינה ממכרת שאין מאחוריה סוכר. תשבו, תסחפו עם כל ביס ותגלו עונג שלא חלמתם עליו. כי בסוף, מי לא אוהב עוגה? בייחוד כזו שמאפשרת להרגיש טוב מבלי להתפשר על הטעם!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 10-12
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
כשההכנה מעמיקה, אתם תצטרכו את הרכיבים האגדים שיביאו את העוגה שלכם להיות על גבול המושלמת. למרבה המזל, אפשר למצוא את כל מה שצריך במרכול או בחנות טבע הקרובה. הנה מה שדרוש לכם:
- 1 כוס טחינה גולמית (מדהים כמה טחינה יכולה להעניק לעוגה טעם על זמני)
- 1/2 כוס מים (הלאה שובבי הסוכר, אנחנו במשימה ללא סוכר)
- 1/3 כוס ממתיק טבעי (כגון מייפל, דחף פירות או סוכר קוקוס)
- 1 כוס קמח שיבולת שועל (לגרסה ללא גלוטן, זה הזמן להשיג את הקמח הזה)
- 1/2 כוס שקדים טחונים (שיבטיחו לכם מרקם אוורירי וללקק את האצבעות)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון (שיהיה ערבב של תבלינים מדהימים)
- 1/4 כפית מלח (שישלים את המארג של הטעמים)
- 2 ביצים (אם תרצו גרסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את הביצים ב-2 כפות רסק תפוחי אדמה)
- שקדים קצוצים או אגוזים לקישוט (רק אם אתם בקטע של לקחת את העוגה שלכם לשלב הבא)
שלבי ההכנה
אחרי שהכנתם את כל מה שצריך, הגיע הזמן לצלול לעבודה! הנה שלבים קלים להכנה, ואם אתם מסתבכים עם הקולינריה, אתם לא לבד. חשבתם שזה יהיה קל? אתם צודקים, ומהר מאוד תגלו כמה זה פשוט!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (כשהכל מתמזג לכדי אינסוף טעמים)
- מרססים תבנית אפייה (עוגה משגעת לא צריכה להידבק)
- קורסים את הטחינה והמים בקערה גדולה עד שהתערובת הופכת לאחידה.
- מוסיפים את הממתיק שנבחר, לשלב הבא (אל תתעצלו, הכניסו את כל מתיקות החיים)
- בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים היבשים: קמח שיבולת שועל, שקדים טחונים, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- מוסיפים את התערובת היבשה לקערת הטחינה בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד.
- לאחר קבלת תערובת חלקה, מוסיפים את הביצים (לגרסה טבעונית, יש להשתמש ברסק תפוחים).
- מעבירים לתבנית האפייה ומפזרים שקדים קצוצים מעל (אם אתם רוצים).
- אופים במשך 25-30 דקות, או עד שהעוגה מוזהבת בחלקה עליון (אל תשכחו לבדוק בעזרת קיסם).
- לאחר האפייה, נותנים לעוגה להתקרר לפני החיתוך.
שדרוגים ותוספות
העוגה הזו גמישה מאוד, כך שאתם יכולים להוסיף לה כל מה שתרצו! אפשר להכניס קקאו לתערובת לטעם שוקולדי, להוסיף פירות יבשים או לבחור ממתיקים שונים לתת עוד טעמים. וזה לפני שבכלל דיברנו על קצפת קוקוס או רוטב שוקולד מעל! תסמנו את שלכם: מה שיביא לסעודה הרבה צבעוניות.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את העוגה בלי ביצים?
בהחלט! אפשר להשתמש ברסק תפוחים כדי להחליף את הביצים. זה ייתן לעוגה גם מרקם נעים וגם טעם מתוק במעט.
מה אני יכול לשים במקום טחינה?
אפשר לנסות להשתמש בשקדים טחונים או אפילו חמאת אגוזים – זה ישנה את הטעם, אבל בהחלט עשוי להיות משגע!
האם העוגה מתאימה לצמחונים?
נכון! אישית, אני אוהב להכין את העוגה הזו גם לאורחים צמחוניים והיא תמיד זוכה להצלחה!
האם אפשר לאחסן את העוגה?
כן, העוגה נשמרת היטב במקרר למשך 5 ימים. ואפשר גם לק congelate אתכם, אם תרצו!
מה גובה העוגה יוצא?
העוגה הופכת להיות אוורירית ונמוכה. אם דווקא תרצו לקבל עוגה גבוהה, אפשר להכפיל כמות החומרים!
האם ניתן לקשט את העוגה?
מומלץ! אני אוהב לשים מעל קצפת קוקוס עם אגוזים קצוצים – מוסיף לפעמים רעננות!
כמה סוכר יש בעוגה הזו?
אין סוכר! משתמשים רק בממתיקים טבעיים, כך שהעוגה פונה בדרך כלל גם לאנשים שמקפידים על דיאטות.
האם היא מתאימה גם לדיאטה?
בהחלט! מדובר בעוגה בריאה לדיאטה, דלת פחמימות ומעשירה בטחינה שמספקת שומנים בריאים.
האם ניתן להכין אותה בגרסה טבעונית?
בוודאי! רק צריך להחליף את הביצים ברסק תפוחים או באופציות אחרות.
מה כדי להרגיש שהעוגה מצליחה?
זה פשוט מאוד! חתמית והביס יתמזג באורח נעים, כשכל טעם מלווה אתכם. אם זה יקרה, אתם מצליחים!
מקווה שתרגישו שרכשתם את כל מה שצריך כדי להבעיר את התשוקה שלכם לעוגת טחינה מדהימה וטעימה! תשתפו את המתכון הזה עם חברים, ונראה אתכם שוב במטבח בהכנה!
- גלה את מתכון רוטב הפיצה המיוחד שישגע אותך - אפריל 28, 2025
- איך להכין נקניקיות ברמה של ניקיות במחבת - אפריל 28, 2025
- פרושוטו כשר: המתכון שיביא טעמים חדשים לשולחן שלך - אפריל 27, 2025