עוגיות בננה בריאות – הממתק המושלם!
אי אפשר להתווכח, עוגיות הן לרוב הדבר הראשון שעולה לנו לראש כשאנחנו רוצים לפנק את עצמנו. עכשיו, דמיינו עוגיות שמצליחות להיות גם טעימות מאוד וגם בריאות. התמונה מתבהרת, לא? עוגיות בננה בריאות הן בדיוק מה שהקהל שלנו צריך! לא רק שהן פשוטות להכנה, אלא גם מדהימות, ממכרות ומשגעות. זו המנה שתכניס חמימות לכל בית, ותהיה החטיף המושלם לילדים וגם לנו ההורים. אז בואו נצלול לתוך המתכון המיוחד הזה, שבטוח יגע בליבכם ובחיך שלכם, בעדינות ובקפיצה של טעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 15-20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-12 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, לפני שנכנס לתהליך ההכנה, בואו נדבר על מה שצריך כדי להכין את הקסם הזה. שימו לב – כל רכיב שיתווסף כאן חוגג איכות ובריאות, ובעיקר – טעמים שמשגעים!
- 2 בננות רכות ומעוכות (כשהן בשלמותן, הן ממש הן לא יאמינו כמה טובות הן)
- 1/2 כוס דחוסה של תפוחי עץ מרוסקים (לבריאות המושלמת)
- 1/3 כוס של מייפל טהור או דחוסה של דבש
- 1/2 כוס קמח עולש (או קמח שיבולת שועל כדי לשמור על הבריאות)
- 1/2 כוס שיבולת שועל (למרקם קראנצ’י)
- 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ (אפשר למצוא מרגרינה דל פחמימות)
- 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (ויים, זה כל כך אגדי!)
- 1 כפית קינמון (להעניק טעם מעלף)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
המרכיבים החלופיים
עוגיות אלו מצוינות גם במידות אלטרנטיביות! אם תרצו גרסה טבעונית, פשוט תחליפו את המייפל או הדבש בסירופ אגבה, במקום קמח עולש אפשר להשתמש בקמח קינטה (נפלא אחרי!).
שלבי ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מועכים את הבננות עד שהן מגיעות למרקם חלק.
- מוסיפים את תפוחי העץ הרוסקים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המייפל או הדבש ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
- נוספים את שיבולת השועל, קמח העולש, הקינמון, סודה לשתייה והמלח ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.
- בוחרים בהוספת שוקולד מריר ואגוזי לוז, ואם תרצו, אפשר ליהנות גם מפירות יבשים כמו צימוקים או תמרים! וואו, איך קפצתם על הרעיון הזה!
- בשימוש בכף של בעזרת הכף, מניחים כדורים של התערובת על נייר אפייה במרחקים של כ-5 ס”מ זה מזה.
- מאפים למשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות ונדירות.
- מוציאים וממתינים להתקררות בטוחה (אבל, שמישהו יזכיר לכם לא ללקק את האצבעות, חכו קצת…)
שלבים נוספים!
חשוב לזכור, הכנת עוגיות היא תמיד הזדמנות לפתח יצירתיות. אפשר להוסיף תמציות ויש שיגידו – זה מה שהופך את זה למיוחד. רוצים להפוך את זה לוורסיה שוקולדית? הוסיפו יותר שוקולד מריר! הקפיצו את המתיקות עם כמה אגסים מרוסקים. העולם פתוח לפניכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בבקשה, אל תהססו לנסות מרכיבים נוספים כמו אגוזי פקאן או שוקולד חלב, תוכלו גם להמיר את הקמח להעברת דגנים שונים. יש לכם טחינה בבית? שימו כפית בזה, זה מדהים!
שאלות ותשובות
למה כדאי להשתמש בבננות רכות?
בגלל שהן מוסיפות מתיקות ומרקם עסיסי, זה פשוט אגדי! בננות בשלות מבטיחות טעם עשיר יותר.
האם ניתן לאחסן את העוגיות?
כן! אפשר לאחסן בקופסה סגורה על השיש ומומלץ לשמור במקרר – כך העוגיות נשארות רכות ונימוחות!
האם אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים במקום קמח רגיל.
מה אם אין לי מייפל?
נשמע מצוין! ניתן להחליפו ברסק תפוחים או דבש.
האם ילדים יכולים להשתתף בהכנה?
בהחלט! הם יכולים למעוך את הבננות ולהוסיף שוקולד בתהליך. זו דרך מצוינת לבילוי עם הילדים.
מה אורך חיי המדף של העוגיות?
סביר להניח שהן יישמרו טריות עד שבוע במקרר, אבל באמת – תכינו שריטות מראש.
האם העוגיות בריאות?
בהחלט! הן מלאות בפרות, חלבון מהאגוזים ודלות פחמימות. מושלם לטובת המודעות הבריאותית.
מה אפשר לשתות לצד העוגיות?
תה צמחים או חלב שקדים יכולים להיות שילוב נהדר. עוד בא לכם שוקו חם?
האם אפשר להכין עוגיות עם תוספות אחרות?
בהחלט! תוכלו לשדרג עם קוקוס טחון או ממש עוגיות גרנולה. תגלו את הגרסאות האהובות עליכם!
האם צריך לחכות שהן יתקררו?
כן, זה חשוב! לְהַשְׁאִיר להן להירגע כ-15 דקות לפני שטועמים (או שבו עם כוס שוקו ליד, כדי לחכות).
אז חברים, לאחר חוויה מהנה, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות! אתם הולכים לרגש אנשים, ואם יש לכם שדרוגים מדליקים או רעיונות משלכם, נדאג לשמוע עליהם. בתיאבון!
- בורגול עם ירקות אמהות מבשלות – מתכון קל וממכר! - יוני 12, 2025
- ארטישוק ממולא בשר ברוטב עגבניות לקיץ מושלם - יוני 11, 2025
- ארוחת צהריים צמחונית עם חלבון שלא תשכחו לעולם - יוני 10, 2025