סלט חסה ותפוחים – מתכון מנצח
ישנם רגעים שבהם אנחנו פשוט זקוקים לכך שמשהו ירענן אותנו. ולא מדובר רק בניגוב של הפנים בימי הקיץ החמים! אנחנו מדברים על סלט חסה ותפוחים. השילוב של פריכות החסה עם מתיקות התפוחים יוצר פרץ של טעמים שיביא אתכם למקום מענג שבו כל ביס הוא חוויה מדהימה. הסלט הזה הוא לא רק בריא אלא גם ממכר, וגורם לנו לחזור אליו שוב ושוב. הסלט משגע ומחדש, וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים על שולחן הארוחה. אין ספק שמדובר באחד הסלטים הכי טעימים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנצלול אל שלבי ההכנה, בואו נבדוק אילו רכיבים נדרש לנו על מנת ליצור את הסלט הגלוי הזה. הנה מה שנצטרך:
- חסה רומית או חבילת חסה משולבת, שיקבעו את פריכות המנה
- 2 תפוחים ירוקים או אדומים – כל אחד מהם מוסיף טוויסט מיוחד!
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים, להוסיף טוויסט של אגדי + פריכות
- חצי כוס גבינת פטה מפוררת (אפשר לשדרגו כך שתהיה טבעונית עם גבינה צמחית)
- לרוטב: 3 כפות שמן זית, 1 כף חומץ בלסמי, 1 כף דבש (ולגרסה טבעונית – סירופ מייפל)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
במחקר קטן שלי על סלטים, גילינו כי חסה מכילה סיבים תזונתיים רבים, כאשר תפוחים מפורסמים בויטמין C ובאנטי-אוקסידנטים. הסלט שלנו, אם כך, הוא לא רק טעים אלא גם בריא!
שלבי ההכנה
ועכשיו, נתחיל להכין את המנה המדהימה הזו! השלבים פשוטים ולא מסובכים. כך תעשו:
- שמים את החסה בקערה גדולה, ומקפלים את העלים בזהירות.
- קוטעים את התפוחים לרבעים, מסירים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
- מוסיפים את התפוחים המוקרים לחסה הקצוצה. התפוחים, ילדי הפירות, יביאו מתיקות מקסימה.
- קוצצים את אגוזי המלך ואוספים אותם יחד עם גבינת הפטה שגירמנו עליה.
- מעבירים את כל החומרים לקערה ומערבבים בעדינות כדי שהטעמים יתמזגו.
- כעת עושים רוטב! בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, החומץ והדבש או סירופ המייפל.
- מזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים שוב,עד שהתיבול יתפשט.
- מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם וסוחטים מעט לימון (לא חובה, אך מוסיף טאץ’ חדש).
אז מה עכשיו? במקרה והחלטתם להכין גרסה טבעונית, פשוט הוציאו את הגבינה או השתמשו בגבינה צמחית לא פחות ממושלמת. תוכלו להוסיף גם אורז חום או קינואה כדי לקבל מנה מלאה יותר – שדרוג פנטסטי.
תוספות או שדרוגים אפשריים
בואו נדבר על אפשרויות. לסלט זה יש המון תוספות שיהפכו אותו למושלם בעינינו:
- תוספת של רימונים שתעשה את הסלט לאגדי מבחינת הטעם והצבע.
- המון עשבי תיבול: פטרוזיליה, נענע או טימין – כל אחד מהם יביא גוון נוסף.
- למי שרוצה פריכות רבה יותר, שימו כמה תפוחי אדמה צלויים קצוצים.
- אפשר גם להוסיף כמה פרוסות אבוקדו למי שאוהב את ההרגשה הנימוחה.
באמת שהאפשרויות רבות, והסלט הזה יעשה כל כך טוב לנשמה שלכם! כל תוספת שתבחרו תעשה את הצלת הזה למשגע במיוחד.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הסלט במקרר?
סלט חסה לא מומלץ לשמירה ממושכת במקרר, אך אם יוותר ממנו ממילא, שימו אותו בכלי סגור וצרו לו מקום בקצה מדף הירקות. מומלץ לא לשמור יותר מיום או יומיים.
האם אפשר להשתמש בתפוחים בגוון אחר?
כמובן! אנחנו יכולות לבחור תפוחי עץ אדומים, צהובים או חמצמצים. כל תפוח יביא איתו טעמים אחרים למנה.
מה ניתן להחליף בגבינת הפטה?
אם אתם רגישים ללקטוז או טבעונים, אתם יכולות לבחור גבינה צמחית או פשוט לוותר על הגבינה לגמרי. הסלט עדיין יהיה טעים בטירוף!
האם יש גרסה דלת פחמימות?
כן! תוכלו להחליף את התפוחים בפקי גזר קצוצים. הם יוסיפו קריספיות, צבע וטעם בקור שלו.
האם ניתן להכין סלט זה מראש?
בהחלט! עדיף להכין אותו יום לפני, אבל הוסיפו את הרוטב רק לפני ההגשה כדי לשמור על קריספיות החסה.
איזה רוטב אחר מומלץ למנה הזו?
רוטב יוגורט יהיה משגע בשבילכם, יחמיא לטעמים ועשבי התיבול. אפשר גם להכין סלט קלאסי עם איולי שום!
עם איזה מאכלים מתאים להגיש את הסלט?
הסלט משגע עם קציצות, דגים או בשר צלוי. אם אנחנו טסות לכיוון הבריאות, גם עם חזה עוף גריל זה נהדר!
מה לגבי תחליפים להצלפה בדבש?
תחליף מעולה הוא סירופ מייפל, שמחמם את הלב דרך הטעמים. אם אתם מתכננים משהו אחר, קונצנטרט רימונים גם תפסו עצום!
למה לבחור בתפוחים ירוקים?
תפוחים ירוקים, הם החומציים יותר ולכן הם שידרגו את הסלט ישר ויגרמו לו להיות מתוחכם יותר.
האם ניתן להכין את הסלט בלי אגוזים?
בהחלט! אגוזים מוסיפים פריכות אך אם נבחר לא לכלול, הסלט עדיין יהיה עשיר בטעמים.
אל תשכחו לשתף את המתכון המהנה והנפלא הזה עם חברים ברשתות החברתיות, ותנו להם לגלות את הטעמים המדהימים של סלט חסה ותפוחים!
- בורגול עם ירקות אמהות מבשלות – מתכון קל וממכר! - יוני 12, 2025
- ארטישוק ממולא בשר ברוטב עגבניות לקיץ מושלם - יוני 11, 2025
- ארוחת צהריים צמחונית עם חלבון שלא תשכחו לעולם - יוני 10, 2025