סהרוני שקדים עם שמן – מתכון אגדי שישאיר אתכם פעורי פה
בואו נדבר על חוויות. ישנם מתכונים שמחלחליים ישר ללב, והם טובים לא רק בתוך קופסאות עוגיות, אלא גם בזיכרונות מתוקים. סהרוני השקדים הם אחד מהמתכונים המשגעים הללו, המתגלגלים מעולה במקלות קטנים, ומלאים בכל כך הרבה טעמים וניחוחות. כשאתם מכינים אותם, אתם לא רק מכינים עוגיות – אתם חווים מסע קסום של טעמים, מרקמים וריחות קצת משוגעים שמביאים את הסלון שלכם לתוך מטבח החג. הם מתמזגים בפה כמו משקה קר בעיר קיץ חם, עם טעם שקדים מאהב שנמסים מול גחמת השוקולד, והופכים את כל ביס לחוויה של רחמים עצמיים עליהם שקעו כל כך הרבה. אז, מוכנים להצטרף למסע?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 24 סהרונים
הרכיבים הדרושים
לתחילת הדרך, חשוב להבין כמה פרטיים על החומרים. השקדים שבחרנו כאן הם מתכון קלאסי של אמא, שמצליח לעורר תחושה של חום וזיכרונות מתוקים. עלינו להשתמש בשקדים קלויים ומסוכרים למען הטעם המדהים. תסמכו עלינו, השילוב עם השמן ייצור לכן עוגיות נימוחות, כאלו שכאילו ייחודו לעד. אוקי, בואו ניגע ברכיבים:
- 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
- 200 גרם חמאה רכה
- 150 גרם סוכר (אפשר להמיר בסוכר חום עבור טעם אגדי)
- 100 מ”ל שמן זית מעולה
- 2 ביצים
- 200 גרם שקדים קלויים (או פיסטוקים אם רוצים לשדרוג)
- 1 כפית קינמון (כי תמיד יש מקום ליותר טעם)
- אנטי סוכר של פודה (כדי להרגיש זאת קצת ללא חטא)
- אבקת סודה לשתייה
- קמצוץ מלח (כדי למנוע עודף מתוק)
שלבי ההכנה
עכשיו זה הזמן להשתעשע עם החומרים וליצור, תנו לדמיון שלכם להשתולל. המתכון הזה מצריך קצת עבודת ידיים, אבל האהבה והנחישות הם כל מה שאתם צריכים.
- מניחים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה – קמח, סוכר, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
- בקערה אחרת, טורפים את הביצים יחד עם השמן והחמאה הרכה עד שהתערובת חלקה.
- בוחרים לנשום עמוק, ומוסיפים את תערובת הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים.
- מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
- כשהיא מתאחדת, מוסיפים את השקדים הקלויים ומערבבים כך שלא יישאר אף שקד לבד.
- מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה משומן.
- לוחצים מעט על כל כדור כדי להכין אותם בצורה שטוחה.
- אם רוצים לגעת ברמות הגבוהות, מפזרים מעט סוכר מעל לכל עוגיה.
- התנור אמור להיות מחומם מראש ל-180 מעלות.
- אופים במשך 20 דקות או עד שהסהרונים מזהיבים.
והנה, עכשיו לא משנה כמה זמן ייקח לכם לשחזר את ההצלחה, תמיד תזכרו – כל קול של התפשטות של עוגיות בתנור הוא סימן שנשאתם את המתכון נכון!
שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להמריא עם המתכון אפילו יותר, אפשר לשדרג את הטעמים. דמיינו נגיעות של קקאו בתערובת, כך שתהיה לכם עוגיה כהה. או שגוונים של אגוזי לוז קיימים – ומה עם תוספת של דובדבנים מסוכרים או ריבת חלב? אם אתם חובבי תוספות, הוסיפו תמצית וניל וחכו לפלאות. הרעיון הוא לא להפסיק לחפש את הדרך לחדש את הטעמים.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את ה’סהרונים’ במקפיא?
כן! הם נשמרים היטב במקפיא. ניתן להקפיא את הבצק המוכן או את העוגיות עצמן למשך כשלושה חודשים.
מה אם אני רוצה מתכון טבעוני?
אכן אפשר! אפשר להחליף את הביצים בשן וחצי של בננה בשלה או ביוגורט טבעוני, והחמאה ניתן לשים במקומה שמן קוקוס.
איך אני יודע שהסהרונים מוכנים?
הסהרונים יהיו מוכנים כאשר הם מתחילים להתכווץ מעט והמבנה מתייצב – מבחין זהב קל על הקצוות.
באיזה שיטות אפשר לקשט את הסהרונים?
אתם יכולים לקשט באבקת סוכר, שוקולד נוזלי, או אפילו פרוסות דקות של שקדים מעל למעדן מרשים.
כמה זמן הם נשמרים במקרר?
במקרר הם יכולים להחזיק מספר ימים, אך כדי לשמור על טעם ורעננות, רצוי לאחסן אותם בנפרד.
כמה קלוריות יש בסהרון אחד?
כמובן, זה בלתי נמנע, אבל כל סהרון מכיל בגבולות 90 עד 110 קלוריות – במדויק מדהים!
אפשר להכין את המתכון עם קמח כוסמין?
בהחלט! קמח כוסמין ייתן לעוגיות טעם חדש וטעים.
כמה סוכר אני יכול לשים בסהרונים ללא סוכר?
אם אתם לוקחים מתמון של פרי טבול במדברים, ניתן להמיר בסוכר שקדים טבעי או דחוס במידה דומה.
האם אפשר לשים פרפרים מתוך השקדים?
כן! מי שאוהב קצפת אז הוא יכול לשים שוקולד צ’יפס או אפילו קקאו!
מה אם אני פוחד לעשות בלגן במטבח?
אל תדאגו! זה המתכון הכי קל שממש חוסך במאמץ – גם בליטופים! אחרי הכל, זה לא חייב להיות מושלם כדי להיות טעים.
לסיום, הכנת הסהרונים האלה יכולה להיות בלוג שכל אחד יכול לשחזר. תרגישו חופשיים לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה שלכם. תן לדמיון להשתולל, והכינו את הסהרונים המושלמים. כל קטע חובה במסע הזה הוא לתת לכם להרגיש שייכים. אז קדימה, תעשו שמח במטבח, תשתפו בטעמים ובחוויות, ואל תשכחו להגיד לנו איך יצא!
- טמאגו מתכון פשוט שיעשה לכם חשק לחזור שוב - מרץ 28, 2025
- שניצל תירס בנינג’ה גריל – מתכון קל ומושלם! - מרץ 27, 2025
- דג לברק מטוגן: המתכון שיגנוב את ההצגה! - מרץ 27, 2025