“`html
מתכון לניוקי פרווה אגדי
מצד אחד, ניוקי זהו אחד המאכלים השליחים ומהצד השני, הוא יורד למקום האמיתי של הלב. אנו הולכים להכין ניוקי פרווה מדהים שאנחנו בטוחים שיגרום לכם ללקק את האצבעות. אז בואו ניקח את המסע הקולינרי שלנו למקום חדש, נלמד איך להכין ניוקי פרווה שכולם יזכרו. זה הזמן להתגנב למטבח ולהתחיל. ההכנה כאן פשוטה, אבל התוצאה – מעלפת!
זמן הכנת המתכון
- סה”כ זמן: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
- 1 ק”ג תפוחי אדמה
- 250 גרם קמח תפו”א (אידיאלי לנשיאת טעמים)
- 100 גרם קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן: תחליפו בקמח שקדים או קמח טף)
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- ½ כפית אגוז מוסקט – נותן טוויסט משגע
- 1 כפית פפריקה (אופציונלי, לשדרוג טעמים)
- 2-3 כפות מים קרים (לגמישות בבצק)
ניוקי תמיד נעשה מתפוחי אדמה, הידועים בכושרם להעניק למנה את המרקם האוורירי והנימוח. כנראה שגם הסבתות ידעו מה הן עושות. בשיטה שלנו, נוכל אפילו להכין אותם בגרסה טבעונית או ללא גלוטן, בהוספת חומרים מתאימים.
שלבי ההכנה
לאחר שהתאספנו יחד עם כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל להכין את הניוקי המושלם. העיקרון פה הוא פשוט, וההכנה לא לוקחת הרבה זמן.
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים רותחים עד ריכוך – זה לוקח כ-30 דקות.
- מסננים ומניחים לתפוחים להתקרר מעט, ואז מקלפים את הקליפה.
- מרסקים את תפוחי האדמה עד שמתקבל פירה חלק ואוורירי.
- מוסיפים את קמח תפו”א, קמח חיטה (או תחליפים) והמלח, ושמים את יתר החומרים.
- לשים את הבצק עד שהוא אחיד ורך. אם צריך להוסיף מים, עושים זאת בהדרגה.
- מחלקים את הבצק לגלילים קטנים באורך כ-2 ס”מ.
- חותכים את הגלילים לחתיכות באורך של כ-2 ס”מ, ויוצרים חור קטן עם מזלג על כל ניוקי – זה ייתן טוויסט נהדר לרוטב.
- מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים – זה אומר שהם מוכנים/בסביבה ממתינה).
- מסננים ומעבירים את הניוקי לקראת המילוי המדהים שאתם בוחרים.
- מערבבים את הניוקי המוכנים עם רוטב טעים ומיד מגישים – כי מי יכול לחכות?
אנחנו ממליצים להגיש את הניוקי הללו ברוטב עגבניות או רוטב שמנת מסכני, זו חוויה של טעמים. ואם אתם רוצים לשדרג את הניוקי – תוספות כמו פטריות מוקפצות, אגוזי לוז קלויים או שעועית ירוקה קלויה יוסיפו עוד צבע וטעמים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
- מוסיפים חזה עוף גריל או טופו מוקפץ לארוחת צהריים משגעת.
- רוטב פסטו – הכנה קצת יותר מסובכת, אך שווה כל ביס.
- פירורי לחם פריכים של שקדים מעל – המממ… !
- גזר קלוי עם דבש, למי שאוהב את הכיוון המתוק.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין ניוקי פרווה גם בשיטה אחרת? בהחלט! אפשר לאדות את תפוחי האדמה במקום לבשל. זה ייתן להם מרקם שונה אבל לא פחות טעים.
אפשר להגיש את הניוקי גם בקיץ? בהחלט! הניוקי המרענן הזה שובה את הלב בכל עונה.
מה המרקם האידיאלי של הניוקי? זהו מרקם שצריך להיות רך ולא דחוס, חובה! אם הוא קשה – תוסיפו מים.
אפשר לשמור את הניוקי במקפיא? כמובן. ניתן להקפיא אותם לפני הבישול ואז הם יחזיקו מעמד שבועיים.
מה ניתן לשדרג את המנה גם בצמחונות? בשביל השדרוג, רק יש להוסיף ירקות טריים או מקופסאות לטעם משגע.
כיצד ניתן לדעת מתי הניוקי מוכנים? ברגע שהם צפים! רק אז יש לסנן מיד ולבצע את שידוגי התיבול.
כיצד אני יכול להוריד את הכמות המומלצת? פשוט חצי את החומרים! ניתן גם להכין אותו בדילוגים.
האם ניתן להשתמש בכסף על מנת להביא אותם כמתנה? התשובה היא לרוב “לא”, אבל אם יישאר לכם – למה לא?!
מתי נבין שהניוקי לא נצליח כמו שצריך? אם תקבלו חתיכות קשות כמו אבנים… זהו הסימן לדחוס יותר מדי בצק.
מה אני יכול להוסיף לממרח? מגרים פטריות, טחינה גולמית עם תיבול זה מצוין, או תוספת של קוקטיילים מתוקים.
אז כלום, אני מקווה שכבר השגתם את המידע הנוסף על ניוקי פרווה אגדי! אתם מוזמנים להכין ולשתף עם חברים כדי שגם הם ייהנו ממנה מושלמת! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות – כל ביס שווה!
“`
- גלה את מתכון רוטב הפיצה המיוחד שישגע אותך - אפריל 28, 2025
- איך להכין נקניקיות ברמה של ניקיות במחבת - אפריל 28, 2025
- פרושוטו כשר: המתכון שיביא טעמים חדשים לשולחן שלך - אפריל 27, 2025