נזיד שעועית ספרדי – טעים מעלף!
נזיד שעועית ספרדי הוא אחד המאכלים המדהימים שיכולים להיות על השולחן שלכם. הוא עשיר במרכיבים, טעמים ושילובי תבלינים שמעצימים את החוויה האוכלת. מי שזוכר את התבשילים של סבתא או של אמא יוכל לזהות את התחושות המוכרות של חום, ניגודיות וטעמים שמרקיעים שחקים. מדובר במנה שיכולה להיות המוקד של כל ארוחה, אומנם היא גם יכולה לשמש כמנה נלווית. כל ביס הוא כמו חיבוק חם שמזכיר את הבית.
חוץ מזה, הנזיד הזה לא ידרוש מכם יותר מדי זמן הכנה. מה אתם מתארים לעצמכם? בואו נצלול פנימה!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 20 דקות
- משך זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הנזיד? מדובר ברכיבים פשוטים שהרבה פעמים נמצא אצלנו בבית, אבל כשטועמים אותם יחד, הם יוצרים טעם מושלם. אז הנה הרכיבים להפתעה הבריאה והטעימה הזו:
- 250 גרם שעועית אדומה (מומלץ להשרות במים ללילה שלם)
- 2 כוסות מים
- 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (לפי טעמכם)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- כף שטוחה של תבלין זעתר (מומלץ אך לא חובה)
מרכיבים חלופיים
אם תרצו לגוון, יש כמה מרכיבים חלופיים שלא יפגעו בטעמים הכלליים. למשל, ניתן להחליף את השעועית האדומה בשעועית לבנה או שחורה. יתכן שתרצו להכין את המנה בטעם טבעוני – ניתן להשמיט את הרסק המומלץ לחלוטין, או אפילו להוסיף ירקות מסוימים כמו תפו”א או קישוא שיתאימו באופן מושלם.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהמרכיבים מוכנים מתגעגעים לכך שיתחילו את העבודה, הגיע הזמן לעבור לשלבים הכנת הנזיד שיביאו אותנו לתוצאה המשגעת. אל תהיו חסרי סבלנות, כי הממתינה שווה את זה
- משרים את השעועית במים למשך הלילה כדי לרכך אותם.
- מסננים את השעועית ומעבירים לסיר עם 2 כוסות מים.
- מבשלים את השעועית כ-30 דקות עד שהן רכות.
- בעוד השעועית מתבשלת, מחממים שמן זית בסיר נוסף.
- מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ואחר כך מוסיפים את השום.
- מוסיפים את הגזר והפלפל החריף ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- לאחר מכן, מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השעועית המוכנה לסיר ומערבבים.
- מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים מים אם יש צורך, ומבשלים על להבה נמוכה, מכוסה, למשך 20 דקות נוספות.
- לסיום – מפזרים מעל תבלין זעתר ומערבבים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להרגיש כמו שפים מקצועיים, אתם יכולים לשדרג את הנזיד הזה עם כמה תוספות מדהימות. שתיים מהאופציות המומלצות הן לקשט עם כוסברה קצוצה לפני ההגשה ולהוסיף פרוסות אבוקדו על הצלחת. אלו תוספות בריאות שישדרגו כל מנה – ולא רק טעם שיהיה מושלם, אלא גם מרקם מדהים. אפשר לשדרג גם את החריפות למי שאוהב משהו יותר פיקנטי על ידי הוספת צ’ילי חריף קצוץ או רוטב סלסה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם השעועית כשירה לבישול?
השעועית צריכה להיות רכה למגע, לטעום ולהרגיש כמו עיסה קלה. מסננים אותן לפני הבישול.
האם זה מתאים למי שלא אוהב חריף?
בהחלט! אפשר להשאיר את הפלפל החריף מחוץ למתכון ולקבל טעם מצוין גם בלי זה.
כיצד אני יכול לשמור על הנזיד לאורך זמן?
אחרי שהנזיד התקרר, אפשר להעביר אותו לקופסה סגורה במקרר למשך עד 4 ימים.
מה עליי להגיש לצד הנזיד?
הנזיד ישתלב בצורה נהדרת עם עוף בגריל או עם לחם פנים. אם רוצים להפוך את זה למנה עיקרית, כדאי להוסיף סלט ירוק מרענן.
האם אפשר להקפיא את הנזיד?
לגמרי. הנזיד הזה מצוין גם כשהוא קפוא ולא ישפיע על הטעמים כשהוא יתפש לחלוטין.
האם אפשר להשתמש בשעועית משומרת?
כן, אבל בשעועית בתוספת לשעועית הטרייה, ניתן לקצר את זמן הבישול שכן הן כבר מתבשלות.
מה קורה אם אני מוסיף יותר תבלינים?
הוספת תבלינים תוסיף לאופי המנה, אבל שימו לב לא להגזים – טעים זה עניין של איזון!
האם יש גרסה ללא גלוטן?
נזיד זה טבעי וזה מתאים גם לדיאטה ללא גלוטן, כך שאין צורך לדאגות.
מה לעשות אם יש טעם מר?
אם מרטיבים ותאבדו את צפיפות המים תוך כדי תהליך הבישול, ייתכן ויתפסו טעמים קשים, אך אל דאגה! הוסיפו מעט סוכר ולתיבול.
האם זו מנה שאפשר לחמם מחדש?
בהחלט. החימום מחדש מוסיף למנה חום ומאפשר לטעמים להתעמק. אל תשכחו להוסיף מים לשם זה!
אני ממליץ לנסות את המתכון הזה ולחלוק אותו עם חברים ברשתות החברתיות, כי אין כמו מתכון עם ערך תזונתי גבוה ומספק טעמים מושלמים שיעשו יופי בקרב הסובבים! אז קדימה, יאללה! בישול מהנה!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025