נודלס מוקפץ עם טופו – מתכון מנצח שכולל הפתעה!

נודלס מוקפץ עם טופו – טעמים מעולים על צלחת!

דמיינו לעצמכם שאתם חוזרים הביתה אחרי יום ארוך, הרעב מתקדם ואתם רוצים להתפנק במנה שלא רק תשביע אתכם, אלא גם תגרום לכם להרגיש כאילו אתם באסיה. כשזה מגיע לנודלס מוקפץ עם טופו, מדובר במנה שהיא כאילו נוצרה מחדש כל פעם, עם טעמים מדהימים ושילובים ממכרים. מתכון זה לא רק טעים, אלא גם קל להכנה ומעניק לכם את כל מה שאתם מחפשים, פשוט שלפו את כל רכיבי המצרך והתחילו להרגיש כמו שפים, גם אם אתכם לא לקחו ממסעדת שף.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בהכנת נודלס מוקפץ עם טופו יש כמה רכיבים חיוניים שיכולים להקפיץ את המנה שלכם למעלה! אז בואו נתחיל באסופת המרכיבים:

  • 300 גרם נודלס ביצים (או נודלס אורז לטבעונים)
  • 200 גרם טופו קשה, פרוס לקוביות
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות סויה (או רוטב סויה נטול גלוטן)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 בצל, חתוך לרבעים
  • 2 קצוות גזר, פרוסים דק
  • 1 פلفל אדום, חתוך לרצועות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג’ינג’ר קצוץ
  • 2 כפות בצל ירוק, קצוץ להגשה
  • שומשום קלוי עבור הקישוט (אופציונלי)

חשבתם שזה הכל? לא ממש, יש אפשרויות רבות להוסיף טעמים נוספים, כך שאם אתם מתכננים להיות יצירתיים, אתם יכולים להוסיף גם פטריות, ברוקולי על או ביצים בעבודת יד, על מנת לתת למנה שלכם טעם שונה! הסוד הוא להתנסות.

שלבי ההכנה

כפי שכולנו יודעים, שלב ההכנה הוא החלק המהנה ביותר במתכון, שבו אנחנו מתמגנים באמנות הבישול. אז יאללה, להתחיל!

  1. מבשלים את הנודלס בהתאם להוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים במחבת גדולה שמן שומשום ויוצרים טמפ’ בינונית.
  3. מוסיפים את קוביות הטופו למחבת ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, כ-5-7 דקות.
  4. מוסיפים את הבצל, הגזר, הפלפלים, השום והג’ינג’ר למחבת ומערבבים למשך כ-5 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את הנודלס המבושלים למחבת ומערבבים עם הרוטב עד שהתערובת אחידה.
  6. מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר החום, ומערבבים היטב.
  7. מבשלים עוד כ-2 דקות עד שהכל חם ולוהט.
  8. מעבירים לצלחות ומקשטים בבצל ירוק ושומשום קלוי.

יש לכם כאן מנה בעבודה שעולה על כל דמיון – משגע, מדהים, אגדי! תארו לעצמכם את ההתפרצות של הטעמים בכל Bite – זה נמס בפה!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

נכון, המתכון הזה מדהים בפני עצמו, אך למה לא להוסיף עוד טעמים? הנה כמה רעיונות לשדרוגים או תוספות למנה:

  • אפשר להוסיף קוביות של פטריות שיטאקה או ארנקי פטריות, על מנת להעשיר את הטעם.
  • אם אתם חובבי חריף, הוספת סויה חריפה או צ’ילי הוא רעיון מצוין!
  • רוצים ריח מתוק? הוסיפו כמה שקדים גרוסים על המנה.
  • לגרסה של סופר בריאות, אפשר להמיר את הנודלס בקלוריות נמוכות כמו נודלס דל קלוריות או קישואי נודלס.

שאלות ותשובות

איך מתבללים את הטופו בצורה הטובה ביותר?
מתובל הטופו לפני הטיגון עם מעט רוטב סויה או אפילו טחינה יכולה להקפיץ את הטעם שלו באופן מדהים!

האם ניתן להכין את המתכון הזה עם נודלס אחרת?
כן! נודלס אורז, סובה ואפילו פסטה רגילה יכולים להתאים, רק שימו לב למדי הטיפול שלהם.

האם ניתן להכין את המנה מראש?
כמובן, ניתן להכין את הנודלס מראש ולהשאיר במקרר. פשוט חממים בתנור או מחבת לפני ההגשה.

מה עושים אם אין לי שמן שומשום?
אפשר להשתמש בשמן אחר כמו שמן זית או קנולה – זה לא ייתן את הטעם המדוייק, אך המנה עדיין תצא נפלאה.

האם ניתן להמיר את הטופו בבשר?
בוודאי, אם אתם אוהבים בשר, קפואות חזה עוף או בשר בקר קצוץ יכולים להתאים ולתת למנה טעם אגדי.

האם זה מתכון שאפשר לגוון לפי העדפות?
בהחלט! אתם יכולים לשדרג את הירקות, להוסיף את הירקות האהובים עליכם או כל עשב תיבול שיתאים לעניינים.

איך שומרים את הפוטו עם טעמים?
אחרי הבישול, ניתן לשמור במשקה אטום במקרר. המתכון יחזיק עד 3 ימים במקרר!

מה נכון לעשות אם המנה קיבלה צבע כהה מדי?
אם זה קורה, נסו להוסיף קצת מים או ציר ירקות במהלך הבישול, זה עשוי להקפיץ את הטעם.

האם ניתן להקפיא נודלס מוקפצים?
למרות שאפשר, עדיף לא להקפיא כי זה יכול לגרום למרקם להיות לא נעים.

מהן האפשרויות הבריאותיות לנודלס?
קיימות שיטות רבות כמו נודלס דל פחמימות, או שימוש בגרגירי שקדים או תפו”ד מרוסק כבסיס לזן טבעוני ובריא.

אז למה אתם מחכים? אתם חייבים לנסות את המתכון המהמם הזה ולחוות את הטעמים שכולנו מדברים עליהם! שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, תגרמו לכולם לטעום! מנות טעימות רבות מחכות רק בשבילכם.

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן