מתכון לפיתה עיראקית שתכבוש את הלבבות שלך

מתכון לפיתה עיראקית: החוויה המושלמת לכל שולחן

אין דבר יותר מספק מאשר לנשנש פיתה עיראקית מאפה ביתית, שהתפחה לה באווירה ביתית שמזכירה את הימים שבהם סבתא הכינה פיתות חמות מהתנור רק כדי לפנק אותנו. הפיתות האלו הן משהו מדהים, עם טעם שאין לו תחליף. הן נימוחות וקלות, ועם כל הכנה מתממשת התחושה שהן משגעות, אמנם הן בדרך כלל הולכות נפלא עם ממרחים שונים, אבל גם לבד הן אגדה מתוקה וזכורה. מוכנים למסע? נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: שעה וחצי
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: כ-8 פיתות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפיתות העיראקיות הכי טעימות שיש, עליכם לדאוג לרכיבים הבאים:

  • 3 כוסות קמח חיטה כהה (כ-480 גרם)
  • 1 כוס מים פושרים (כ-240 מ”ל)
  • 1/2 כוס שמן זית (כ-120 מ”ל)
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (כ-60 גרם)
  • 1/4 כוס שמרים יבשים (כ-7 גרם)
  • 2 כפות סוכר (כ-30 גרם)
  • 1/2 כף מלח

רוצים לגרום לפיתות להיות חוויה עדכנית ובריאה? קיימת אופציה להשתמש בקמח מקמח חיטה מלא ובגרסה טבעונית ללא שמן, שתהיה לא פחות משגעת!

שלבי ההכנה

ועכשיו, נתחיל את הרפתקה שלנו במטבח.

  1. נמיס את השמרים והסוכר בקצת מים פושרים ונשאיר אותם למשך כ-10 דקות עד שיתפחו.
  2. בקערה גדולה, נניח את הקמח, מלח, ושמן זית, ונערבב היטב.
  3. נוסיף את תערובת השמרים שנפחה ואת שאר המים.
  4. נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות עד שיתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  5. נשמן קערה, נשים את הבצק בתוכה, ונכסה במגבת. נאפשר לו לתפוח לשעה וחצי במקום חמים.
  6. לאחר התפיחה, נפרוס את הבצק לחלקים ונהפוך כל חלק לכדור.
  7. נ Flatten את הכדורים בעזרת הידיים או בעזרת מערוך ליצירת מיני פיתות.
  8. נניח את הפיתות על מגש מכוסה בנייר אפייה וניתן להן לנוח במשך 30 דקות נוספות.
  9. חממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומכניסים את הפיתות למשך 4-6 דקות או עד שהן מזהיבות.

ואלה הם השלבים הכה פשוטים לעשיית פיתות עיראקיות שעשויות להטריף כל שולחן. תחשבו על כל החיוכים שיתעוררו מרגע שהפיתות ייצאו מהתנור.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל יצירה קולינרית, גם כאן ניתן לשדרג ולהתנסות בגרסאות שונות. יש אפשרות להוסיף לתוך הבצק גבינת פטה, זעתר, או אפילו לשים קמצוץ של כמון להעצמת הטעם. טחינה, חומוס, או סלט מחצילים קלויים יכולים להתלוות לבצק הנעים והאוורירי, מה שיגרום לכך שהמנה המושלמת תמצא את דרכה לשולחן שלכם.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי קמח תפוחי אדמה?

אם אין קמח תפוחי אדמה, אפשר להחליף אותו בכמות שווה של קמח תפו”א או פשוט להשתמש בקמח רגיל. הקטנת הקמח תפוסה תעזור לגוון את המרקם.

האם אני יכול להכין את הבצק יום מראש?

בהחלט! ניתן להכין את הבצק ערב לפני ולשמור אותו במקרר. ביום המחרת, הוציאו את הבצק והניחו לו להתחמם לטמפ’ החדר לפני התפיחה החוזרת.

האם הפיתות צריכות להיות עבות?

המטרה היא שהפיתות תהיינה דקות אך לא דקיקות מדי. כדאי שיתקבלו עם מרקם גבוה, נימוח וקרוב לפיתה הקלאסית הדרושה.

האם אפשר להקפיא את הפיתות?

כמובן! הפיתות מתקבלות מצוין לאחר הקפאה. יש לאחסן לכל היותר 3 חודשים בפתיחה אטומה, ואם תרצו להפשיר אותם, פשוט הוציאו והניחו בטמפ’ החדר.

מה אם אני רוצה לגרסה דלת פחמימות?

לא ניתן אבל אפשר להוסיף קמח שקדים או קמח קוקוס כמו גם כל קמח חלופי אחר כדי ליצור גרסה דלת פחמימות.

כמה זמן הן נשארות קריספיות?

אם אתם שומרים על הפיתות בכיסוי אטום, הן יישארו טובות במשך שלושה ימים, אבל הן הכי טובות ביום ההכנה!

מהי הדרך הכי טובה לאחסן פיתות?

הכי פשוט יהיה לשמור אותן בשקית אטומה או בתוך קופסה סגורה במצב יבש כדי שיישמרו כמה שיותר טריות.

האם יש עוד וריאציות לפיתה?

בהחלט! קיימת פיתה עשויה מקמח תפו”א, פיתה ללא גלוטן עם קמח תפו”א או קמח חומוס. כל וריאציה תבנה את חווית החמימות של נחמה.

איך אפשר לגוון את המילויים?

אפשר להכין פיתות ממולאות באורז, קציצות בשר, ירקות קלויים, וחליטות או אפילו הלאש, שהופך את הפיתה הממולאת אוורירית וכהמתוקה מצד אחד ומלאה בטעמים.

אי לכך, עכשיו שיש לכם את המתכון הממכר הזה לפיתה עיראקית, מהסרת תודייה שמתחילים במסע המרשמלו על נטיות מלחבתיים. תשתפו את המתכון הזה עם חברים ושתפו את חוויותיכם, כי מי מסכים להחמיץ את החוויה הזו?

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן