מתכון ללחם פרנה מדהים ונימוח – פשוט תתכוננו ללקק את האצבעות
בכל פעם שאני נוגס בלחם פרנה רך, עטוף בשיני שום, אני מתמלא בתחושת נוסטלגיה. זה הולך ככה: הלחם הזה היה אחד מהמאכלים שתמיד היו על שולחן סבתא שלי, בכל חגיגה משפחתית. אני זוכר את הריח המעלף שנישא מהמאפה כשהוא יצא מהתנור, ציפוי המעטפה הזה שהופך אותו לאגדי וממש משגע. אין כמו לחם פרנה חם, טרי וריחני, שלצידו טחינה או חומוס. כך גם סבתא שלי הייתה אומרת: \”לחם וחומוס – הכי טעים שיש!\”. במתכון הזה, אתם יכולים גם לשדרגו באלף דרכים – תוספות, חריף, ירקות קלויים… כל מה שבלבכם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן התפחה: שעתיים
- זמן אפייה: 15-20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק עבור: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שניגשים להכנה, זה הזמן להציג את המרכיבים המדויקים, בשביל שנוכל לגייס את כל הכישרון הקולינרי שלנו. אלא מה? זה לא מתכון סטנדרטי, אז כדאי להעשיר את הידע שלכם ולדעת ש…
- 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח מלא כתחליף בריא)
- 300 מ”ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 7 גרם שמרים יבשים
- 50 מ”ל שמן זית (לגרסה יותר עשירה, אפשר לשלב עם חמאה)
- שום קצוץ (אופציונלי, אבל מומלץ)
אם חשבתם לנסות גרסה טבעונית, פשוט תחליפו את החמאה בשמן זית בלבד. אני מבטיח לכם שהתוצאה עדיין תהיה מדהימה! ובכלל, לא משנה איזה תחליף תבחרו – כל שינוי יוסיף טעם אישי ויפוך את הלחם למשהו משגע.
שלבי ההכנה
לאחר שנאספו כל הרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא – ההכנה! פה משהו טיפה שונה – כל הוראה פה עומדת בפני עצמה…
- נמיס את השמרים והסוכר בכוס המים הפושרים, וניתן לזה לשבת ל-10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתפוס גובה.
- בקערה גדולה, נניח את הקמח והמלח ונערבב יחד.
- נוסיף את תערובת השמרים לקמח ונחיל לערבב בעזרת כף עץ.
- לאט לאט נוסיף את שמן הזית ונעביר ללישה בידיים עד שהבצק מתאחד.
- נלוש את הבצק במשך 10-15 דקות עד שהוא הופך לאוורירי ונעים למגע.
- נשמן קערה, נשים את הבצק בתוכה ונסגור בניילון. ניתן להתפיח את הבצק במקום חמים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את גודלו.
- לאחר ההתפחה, נפרוס את הבצק לכדורים כדוריים בגודל של תפוח.
- נניח לכל כדור לנוח כ-15 דקות.
- נשטח כל כדור בעזרת הידיים או בעזרת מערוך, כך שיתקבל פרנה עבה אך לא מדי.
- נחמם מחבת בקוטר גדול על להבה בינונית ונניח כל פרנה בתוכה. נכסה את המחבת ונותנים לאפייה לשלוש עד ארבע דקות מכל צד, עד שהלחם זהוב וריחני.
- כשהלחם מוכן, אפשר למרוח עליו שום קצוץ עם קצת שמן זית.
- נגיש חם עם חומוס, טחינה וכן הלאה – וכמובן, אל תשכחו ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם חשבתם על שדרוגים, הגעתם למקום הנכון! יש מגוון אפשרויות שממש מתאימות ללחם פרנה. למשל…
- שום קלוי: זה ייתן טעמים של ניחוחות מתוקים ורכים!
- טימין או רוזמרין: עשבי תיבול שיכולים להוסיף ניחוחות משגעים!
- גבינת פטה: למי שאוהב טעמים מלוחים, פשוט מפורר מעט גבינה מעל הלחם כשהוא חם.
- מלח ים גס: קצת מעל הלחם לפני האפייה מוסיף קרנץ’ לכל ביס.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם?
בדיוק! אם תכינו את הבצק ותשמרו במקרר, אפשר לנפח אותו בבוקר למרוח ולהפוך אותו ללחם פרנה מושלם.
מה לעשות אם אין לי מחבת מתאימה?
אם אין לכם מחבת, הכול בסדר! באפשרותכם להכין את הלחם בתנור. פשוט הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו בטמפרטורה של 220 מעלות.
האם ניתן להקפיא את הלחם?
בהחלט! אחרי האפייה, תנו ללחם להתקרר לגמרי והקפיאו אותו בשקית אטומה. בחימום לאחר מכן, הלחם יהיה ממש כמו טרי!
האם אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן?
כן! קיימים קמחים ללא גלוטן שמיועדים לאפייה ויכולים לעבוד מצוין עבור לחם פרנה.
מה הן הסיבות שיכולות לגרום לבצק לא לתפוס?
אחת הסיבות העיקריות היא שימוש בשמרים שפג תוקפם. שימו לב שהתאריך עדיין בתוקף לפני הכנת המתכון.
האם ניתן להכין פרנה עם תוספות כמו זיתים?
מיתוס! יש אנשים שמוסיפים זיתים, גבינות או תבלינים לתוך הבצק, וזה יוצא ממש נעים.
האם לחם פרנה אפשר למלא במילויים?
ודאי! אפשר למלא את הבצק במילויים כמו פטריות, גבינות או בשר ולהפוך את הפרנה לארוחה מלאה.
האם אפשר להכין גרסה חריפה?
אבסולוטית! מוסיפים רוטב חריף או פלפלים חריפים לתוך הבצק, מה שיתן טעם ייחודי שיפתח ריחות מדהימים.
מה הכי כיף לאכול ליד לחם פרנה?
הכי כיף לדעתי זה ללוות אותו בחומוס, טחינה, או אפילו רטבים חריפים – כאן אתם יכולים לתת ליצירתיות שלכם להתפרץ!
סיימנו את המתכון הזה, אבל אל תשאירו אותו רק לעצמכם! שתפו אותו עם החברים שלכם, בפייסבוק, באינסטגרם וכל מקום אחר! אני מבטיח לכם שהלחם הזה יכבוש כל שולחן ויהפוך כל ארוחה לחוויה מדהימה!
- חווית טעמים חדשה עם רוטב ויניגרט מיונז מושלם - פברואר 6, 2025
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025